Spanje en eten: ik durf met zekerheid te zeggen dat ik dól ben op die combinatie! Van verse tapas tot paella, gamba’s, goede steaks, lokale lekkernijen… De Spaanse keuken heeft een plekje in mijn hart veroverd. Ook op het Spaanse eiland Menorca at ik weer heerlijke gerechten in de leukste restaurantjes. Hoog tijd om mijn favoriete restaurants van Menorca met je te delen.

Ivette Beach Club

Misschien wel het meest sfeervolle restaurantje op Menorca dat ik bezocht, is Ivette. Het restaurantje ligt direct aan een baai en is gebouwd van witte stenen. Dat laatste hebben ze doorgetrokken in hun interieur: ook de tafels en stoelen zijn wit, wat een heerlijk licht gevoel bezorgt. Ik bestel er verse inktvis en een lokale wijn van het eiland. Samen met mijn vriendin Isabella geniet ik van het lekkere eten, de vriendelijke bediening, de unieke locatie, en als kers op de taart: een magische zonsondergang…

Cova sa Nacra

Van de eigenaar van ons adresje hoorden mijn vriendin Isabella en ik over het fijne restaurant waar hij graag komt: Cova Sa Nacra. Direct gelegen aan zee, met ruime keuze aan gerechten en goede wijn, zo belooft hij ons. Eenmaal aangekomen bij Cova Sa Nacra blijkt de ligging nog vele malen mooier dan we vooraf dachten: het is deels gelegen in de rotsen en het terras ligt pal aan zee. Isabella en ik genieten er beiden van een verrukkelijke verse paella, een goed glas wijn en later op de avond, als de zonsondergang inzet, sluiten we af met een glas sangria. Op en top genieten!

Menorca restaurant

Restaurante es Pins

Eigenlijk meer per toeval dan goed gepland, belanden Isabella en ik tijdens onze vakantie bij restaurant Es Pins. Een gelukje, want het blijkt een fantastische plek voor een goede lunch. Als we de ober vragen of hij ons iets kan aanbevelen, vertelt hij over de populariteit van hun steaks. Dat wekt onze nieuwsgierigheid. Terwijl we luisteren naar het ruisen van de zee, wordt niet veel later onze tafel gevuld met twee prachtige stukken vlees, geserveerd op steen. De ober heeft niet gelogen, het vlees bij restaurant Es Pins is inderdaad om te smullen… En dat in zo’n heerlijke ambiance!

Bucaneros Binibequer

Onze laatste vakantiedag op Menorca sluiten Isabella en ik af met een lunch bij Bucaneros Binibequer. Een origineel strandtentje dat een beetje hippie-achtig aandoet. Overal staan losse bankjes en stoelen, inclusief rieten parasols. De setting voelt een beetje als een film… De verse salades die we bestellen blijken een feestje voor zowel het oog als de mond. We genieten van een kannetje sangria terwijl we uitkijken op zee. Nog één dag genieten van dit prachtige Spaanse eiland…

Ken jij nog leuke restaurants op Menorca?

Deel zeker jouw ervaringen op dit Spaanse eiland in de comment. Krijg je al zin om vooruit te kijken naar een volgende vakantie? Bekijk dan het eiland Menorca op mijn website!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Spanje en eten: ik durf met zekerheid te zeggen dat ik dól ben op die combinatie! Van verse tapas tot paella, gamba’s, goede steaks, lokale lekkernijen… De Spaanse keuken heeft een plekje in mijn hart veroverd. Ook op het Spaanse eiland Menorca at ik weer heerlijke gerechten in de leukste restaurantjes. Hoog tijd om mijn favoriete restaurants van Menorca met je te delen.

Ivette Beach Club

Misschien wel het meest sfeervolle restaurantje op Menorca dat ik bezocht, is Ivette. Het restaurantje ligt direct aan een baai en is gebouwd van witte stenen. Dat laatste hebben ze doorgetrokken in hun interieur: ook de tafels en stoelen zijn wit, wat een heerlijk licht gevoel bezorgt. Ik bestel er verse inktvis en een lokale wijn van het eiland. Samen met mijn vriendin Isabella geniet ik van het lekkere eten, de vriendelijke bediening, de unieke locatie, en als kers op de taart: een magische zonsondergang…

Cova sa Nacra

Van de eigenaar van ons adresje hoorden mijn vriendin Isabella en ik over het fijne restaurant waar hij graag komt: Cova Sa Nacra. Direct gelegen aan zee, met ruime keuze aan gerechten en goede wijn, zo belooft hij ons. Eenmaal aangekomen bij Cova Sa Nacra blijkt de ligging nog vele malen mooier dan we vooraf dachten: het is deels gelegen in de rotsen en het terras ligt pal aan zee. Isabella en ik genieten er beiden van een verrukkelijke verse paella, een goed glas wijn en later op de avond, als de zonsondergang inzet, sluiten we af met een glas sangria. Op en top genieten!

Menorca restaurant

Restaurante es Pins

Eigenlijk meer per toeval dan goed gepland, belanden Isabella en ik tijdens onze vakantie bij restaurant Es Pins. Een gelukje, want het blijkt een fantastische plek voor een goede lunch. Als we de ober vragen of hij ons iets kan aanbevelen, vertelt hij over de populariteit van hun steaks. Dat wekt onze nieuwsgierigheid. Terwijl we luisteren naar het ruisen van de zee, wordt niet veel later onze tafel gevuld met twee prachtige stukken vlees, geserveerd op steen. De ober heeft niet gelogen, het vlees bij restaurant Es Pins is inderdaad om te smullen… En dat in zo’n heerlijke ambiance!

Bucaneros Binibequer

Onze laatste vakantiedag op Menorca sluiten Isabella en ik af met een lunch bij Bucaneros Binibequer. Een origineel strandtentje dat een beetje hippie-achtig aandoet. Overal staan losse bankjes en stoelen, inclusief rieten parasols. De setting voelt een beetje als een film… De verse salades die we bestellen blijken een feestje voor zowel het oog als de mond. We genieten van een kannetje sangria terwijl we uitkijken op zee. Nog één dag genieten van dit prachtige Spaanse eiland…

Ken jij nog leuke restaurants op Menorca?

Deel zeker jouw ervaringen op dit Spaanse eiland in de comment. Krijg je al zin om vooruit te kijken naar een volgende vakantie? Bekijk dan het eiland Menorca op mijn website!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

12 november, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.