Sinds ik de schoonheid van het Spaanse eiland Menorca ontdekte, ben ik verliefd! Al talloze keren bracht ik hier mijn vakanties door. Ik ontmoette er vriendelijke locals, liep er prachtige wandeling en… ik ontdekte er fantastische strandjes! Hoog tijd om mijn favoriete stranden op Menorca met je te delen.

Cala del Pilar

Zo’n strandje waarvoor je wat moeite moet doen, dat is het prachtige strand van Cala del Pilar. Dit strand is alleen te bereiken na een kleine drie kwartier lopen. Vrienden van me weten inmiddels dat ik dol ben op plekken waarvoor je even je best moet doen. Meestal zijn dat strandjes waar de massa niet komt namelijk. En dat blijkt ook op Cala del Pilar het geval. Na een prachtige wandeling kom ik aan op een bijna verlaten strand, waar delen van het zand rood zijn. Verwonderd kijk ik om me heen. Dit is prachtig…

Menorca strand Cala del Pilar

Cala Turqueta – Cala Macarella

In Maó-Mahón, de hoofdstad van Menorca, ontmoette ik local Lisa. Een vrolijke Spaanse die me zonder aarzelen een wit wijntje van eigen bodem aanreikte. We raakten aan de praat over de schoonheid van haar eiland. Toen ik haar vertelde dat ik dol ben op wandelen én op mooie stranden, tipte ze me een geweldig idee: een kustwandeling langs drie prachtige baaien. De wandeling start bij de schitterende baai Cala Turqueta, met zijn turquoise water en witte zand. Hier neem ik het kustpad in de richting van Cala Macarella. Een prachtige tocht langs de kust van Mallorca. Aangekomen in Cala Macarella wacht er opnieuw een oogverblindende baai op me. Hier plof ik even neer voor een aangename pauze. De terugtocht loop ik niet via het kustpad, maar over de Cami de Cavalls, het beroemde paardenpad van Mallorca. Een dag voor in de boeken!

Menorca strand Cala Turqueta

Cala Tortuga

Diezelfde Lisa vertelde me over haar favoriete strandje van het eiland, gelegen in het natuurpark Albufera Grau. “Zo’n plek waar je alleen de zee hoort ruisen en de vele vogelsoorten hun geluid hoort maken”, verzekert ze me stralend. “Dat is toch prachtig?” Ik kan haar alleen maar gelijk geven en besluit het strand op mijn lijstje te zetten. Drie dagen na onze ontmoeting is het zover. Vol goede zin rijd ik in de richting van Cala Tortuga. Eenmaal daar kan ik Lisa alleen maar bedanken. Wat een prachtige plek te midden van de natuur!

Menorca strand Cala Tortuga

Cala Escorxada

Op het strandje van Cala Tortuga raakte ik aan de praat met Leonard, een Spanjaard die vijf jaar geleden zijn baan opzegde en naar Menorca verhuisde. We kletsen al snel alsof we elkaar al jaren kennen. Als ik Leonard vraag naar zijn favoriete strand op Menorca, glundert hij. “Dat is dit strand, óf de baai van Cala Escorxada. Die laatste is heerlijk rustig omdat je er 45 minuten voor moet lopen. Maar dan krijg je ook wat: één van de mooiste baaien van het eiland én de rust.” We besluiten de volgende dag samen de tocht te lopen. ‘s Ochtends vroeg beginnen we met stappen, gewapend met voldoende water en een uitgebreide lunch in onze tas. Leonardo had gelijk: de wandeling alleen al is schitterend, maar de eindbestemming, Cala Escorxada, is helemaal verbluffend. Een prachtig strand, helemaal voor ons alleen!

Menorca strand Cala Escorxada

Ken jij nog stranden op Menorca?

Ik voeg er graag meer toe aan mijn lijstje, dus mocht jij nog een rustig strandje weten, laat jouw reactie dan achter in de comment. En bekijk ondertussen mijn adresjes op Menorca.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Sinds ik de schoonheid van het Spaanse eiland Menorca ontdekte, ben ik verliefd! Al talloze keren bracht ik hier mijn vakanties door. Ik ontmoette er vriendelijke locals, liep er prachtige wandeling en… ik ontdekte er fantastische strandjes! Hoog tijd om mijn favoriete stranden op Menorca met je te delen.

Cala del Pilar

Zo’n strandje waarvoor je wat moeite moet doen, dat is het prachtige strand van Cala del Pilar. Dit strand is alleen te bereiken na een kleine drie kwartier lopen. Vrienden van me weten inmiddels dat ik dol ben op plekken waarvoor je even je best moet doen. Meestal zijn dat strandjes waar de massa niet komt namelijk. En dat blijkt ook op Cala del Pilar het geval. Na een prachtige wandeling kom ik aan op een bijna verlaten strand, waar delen van het zand rood zijn. Verwonderd kijk ik om me heen. Dit is prachtig…

Menorca strand Cala del Pilar

Cala Turqueta – Cala Macarella

In Maó-Mahón, de hoofdstad van Menorca, ontmoette ik local Lisa. Een vrolijke Spaanse die me zonder aarzelen een wit wijntje van eigen bodem aanreikte. We raakten aan de praat over de schoonheid van haar eiland. Toen ik haar vertelde dat ik dol ben op wandelen én op mooie stranden, tipte ze me een geweldig idee: een kustwandeling langs drie prachtige baaien. De wandeling start bij de schitterende baai Cala Turqueta, met zijn turquoise water en witte zand. Hier neem ik het kustpad in de richting van Cala Macarella. Een prachtige tocht langs de kust van Mallorca. Aangekomen in Cala Macarella wacht er opnieuw een oogverblindende baai op me. Hier plof ik even neer voor een aangename pauze. De terugtocht loop ik niet via het kustpad, maar over de Cami de Cavalls, het beroemde paardenpad van Mallorca. Een dag voor in de boeken!

Menorca strand Cala Turqueta

Cala Tortuga

Diezelfde Lisa vertelde me over haar favoriete strandje van het eiland, gelegen in het natuurpark Albufera Grau. “Zo’n plek waar je alleen de zee hoort ruisen en de vele vogelsoorten hun geluid hoort maken”, verzekert ze me stralend. “Dat is toch prachtig?” Ik kan haar alleen maar gelijk geven en besluit het strand op mijn lijstje te zetten. Drie dagen na onze ontmoeting is het zover. Vol goede zin rijd ik in de richting van Cala Tortuga. Eenmaal daar kan ik Lisa alleen maar bedanken. Wat een prachtige plek te midden van de natuur!

Menorca strand Cala Tortuga

Cala Escorxada

Op het strandje van Cala Tortuga raakte ik aan de praat met Leonard, een Spanjaard die vijf jaar geleden zijn baan opzegde en naar Menorca verhuisde. We kletsen al snel alsof we elkaar al jaren kennen. Als ik Leonard vraag naar zijn favoriete strand op Menorca, glundert hij. “Dat is dit strand, óf de baai van Cala Escorxada. Die laatste is heerlijk rustig omdat je er 45 minuten voor moet lopen. Maar dan krijg je ook wat: één van de mooiste baaien van het eiland én de rust.” We besluiten de volgende dag samen de tocht te lopen. ‘s Ochtends vroeg beginnen we met stappen, gewapend met voldoende water en een uitgebreide lunch in onze tas. Leonardo had gelijk: de wandeling alleen al is schitterend, maar de eindbestemming, Cala Escorxada, is helemaal verbluffend. Een prachtig strand, helemaal voor ons alleen!

Menorca strand Cala Escorxada

Ken jij nog stranden op Menorca?

Ik voeg er graag meer toe aan mijn lijstje, dus mocht jij nog een rustig strandje weten, laat jouw reactie dan achter in de comment. En bekijk ondertussen mijn adresjes op Menorca.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

09 oktober, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.