Vanochtend reed ik al hobbelend door de prachtige heuvels bij het dorpje Agia Galini. Even dacht ik verdwaald te zijn, maar net toen ik de kaart erbij wilde pakken zag ik vanuit mijn ooghoek Michalis langs de weg staan zwaaien. Een aantal jaren geleden ontmoette ik hem tijdens mijn ontdekkingstocht door Zuid-Kreta. Toen we afscheid namen nodigde hij mij uit om snel eens terug te komen. ‘Dan laat ik je de rest van de omgeving zien’.

Ik kan niet wachten om de rest van Zuid-Kreta te ontdekken. Het is hier prachtig, dat weet ik nog wel van de vorige keer dat ik hier was. Overal zie je witte huisjes die tegen bergen zijn opgebouwd en de kleine vissershaventjes zorgen voor een gezellige sfeer.

Michalis neemt me mee naar de oud-Griekse stad Gortys, wat ooit de hoofdstad was van Kreta. Als we langs de resten van tempels, theaters en badhuizen lopen waan ik me even in de Romeinse tijd. Bij de strandjes in de buurt van Kommos kijk ik mijn ogen uit. Wat een uitzicht! Omdat we ondertussen redelijk trek hebben gekregen, besluiten we terug te gaan naar Agia Galini om te genieten van Griekse mezedes bij Kosmas taverna. Een van de beste plekjes om te eten in Agia Galini.

Kreta Agia Galini

Als we door de smalle straatjes van Agia Galini richting de taverna lopen vertelt Michalis over de geschiedenis van het stadje. Zo’n 40 jaar geleden was het nog een klein vissersdorpje, dat kan ik me nu met alle witgeschilderde huizen en bloeiende tuinen bijna niet meer voorstellen. Michalis legt uit dat Agia Gallini zoiets betekent als “heilige vrede” in het Grieks. Met de rustgevende zee en vredige sfeer die er hangt kan ik me dat heel goed voorstellen!

Eenmaal aangekomen bij Kosmas taverna eten we onze buik rond aan de lekkerste spinaziehapjes, gevulde wijnbladeren en gebakken feta. Na deze overdadige maaltijd lijkt een Griekse siësta me best aantrekkelijk, maar Michalis heeft nog een ander Grieks geheim voor me in petto. “We eindigen de dag bij Palazzo Greco Villas,” zegt hij met een brede glimlach op zijn gezicht. En zijn gezicht verraad dat me een heel speciaal plekje te wachten staat.

Palazzo Greco Villas

Bij het zwembad genieten we van het uitzicht over het blauwe water van de zee in de verte en de groene heuvels daar omheen. ´Zullen we nog wat wandelen?´ Ik wacht het antwoord van Michalis niet eens af en sta al op. Het is hier te mooi om te blijven zitten. Het beste van Zuid-Kreta lijkt hier samen te komen, want al snel staan we in het ruige gebergte. Wat ben ik blij dat Michalis dit geheimpje met mij heeft gedeeld.

Wil je de sfeer van dit speciale plekje zelf ontdekken? Palazzo Greco Villas vind je op mijn website!

Vanochtend reed ik al hobbelend door de prachtige heuvels bij het dorpje Agia Galini. Even dacht ik verdwaald te zijn, maar net toen ik de kaart erbij wilde pakken zag ik vanuit mijn ooghoek Michalis langs de weg staan zwaaien. Een aantal jaren geleden ontmoette ik hem tijdens mijn ontdekkingstocht door Zuid-Kreta. Toen we afscheid namen nodigde hij mij uit om snel eens terug te komen. ‘Dan laat ik je de rest van de omgeving zien’.

Ik kan niet wachten om de rest van Zuid-Kreta te ontdekken. Het is hier prachtig, dat weet ik nog wel van de vorige keer dat ik hier was. Overal zie je witte huisjes die tegen bergen zijn opgebouwd en de kleine vissershaventjes zorgen voor een gezellige sfeer.

Michalis neemt me mee naar de oud-Griekse stad Gortys, wat ooit de hoofdstad was van Kreta. Als we langs de resten van tempels, theaters en badhuizen lopen waan ik me even in de Romeinse tijd. Bij de strandjes in de buurt van Kommos kijk ik mijn ogen uit. Wat een uitzicht! Omdat we ondertussen redelijk trek hebben gekregen, besluiten we terug te gaan naar Agia Galini om te genieten van Griekse mezedes bij Kosmas taverna. Een van de beste plekjes om te eten in Agia Galini.

Kreta Agia Galini

Als we door de smalle straatjes van Agia Galini richting de taverna lopen vertelt Michalis over de geschiedenis van het stadje. Zo’n 40 jaar geleden was het nog een klein vissersdorpje, dat kan ik me nu met alle witgeschilderde huizen en bloeiende tuinen bijna niet meer voorstellen. Michalis legt uit dat Agia Gallini zoiets betekent als “heilige vrede” in het Grieks. Met de rustgevende zee en vredige sfeer die er hangt kan ik me dat heel goed voorstellen!

Eenmaal aangekomen bij Kosmas taverna eten we onze buik rond aan de lekkerste spinaziehapjes, gevulde wijnbladeren en gebakken feta. Na deze overdadige maaltijd lijkt een Griekse siësta me best aantrekkelijk, maar Michalis heeft nog een ander Grieks geheim voor me in petto. “We eindigen de dag bij Palazzo Greco Villas,” zegt hij met een brede glimlach op zijn gezicht. En zijn gezicht verraad dat me een heel speciaal plekje te wachten staat.

Palazzo Greco Villas

Bij het zwembad genieten we van het uitzicht over het blauwe water van de zee in de verte en de groene heuvels daar omheen. ´Zullen we nog wat wandelen?´ Ik wacht het antwoord van Michalis niet eens af en sta al op. Het is hier te mooi om te blijven zitten. Het beste van Zuid-Kreta lijkt hier samen te komen, want al snel staan we in het ruige gebergte. Wat ben ik blij dat Michalis dit geheimpje met mij heeft gedeeld.

Wil je de sfeer van dit speciale plekje zelf ontdekken? Palazzo Greco Villas vind je op mijn website!

01 juli, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.