Wandelen vind ik een van de leukste manieren om nieuwe plekjes aan te treffen. Het liefst ontdek ik eilanden door ezelspaadjes af te struinen, plekjes te ontdekken waar men niet zo snel komt. Ze brengen mij altijd langs mooie uitzichtpunten en slingeren door de prachtige natuur. Als ik mijn goede vriend George onder het genot van zijn zelfgemaakte Griekse Moussaka hierover vertel, schiet hij meteen rechtop in zijn stoel. Zijn ogen beginnen te glinsteren. Ik zie dat hij iets in petto heeft.

Op avontuur met George

De volgende dag neemt George mij mee om een stuk van de Corfu Trail te lopen. Deze wandelroute van 220 kilometer gaat dwars over het hele eiland en vandaag lopen wij een groot gedeelte hiervan: van het zuiden tot het noorden. “We lopen zo veel mogelijk over oude en haast vergeten ezelpaadjes die lang geleden de dorpjes met akkers en kloosters verbonden. Ik wil je graag laten zien hoe mooi het hier is. Corfu is zoveel meer dan alleen strand.” zegt George terwijl we aan de wandelroute beginnen.

Hij heeft geen woord te veel gezegd. Onze tocht begint in de plaats Stavros. Het pad loopt slingerend en dalend voor ons uit en geeft ons de mooiste uitzichten over de kust van Corfu. We volgen de gele Corfu Trail (CT) bordjes langs wilde bloemenvelden en stokoude wijngaarden. We beklimmen in de schaduw van olijfbomen de steile trapjes die bezaaid zijn met olijven. Rotsen, zand, steentjes, gras, asfalt, alles passeert onze wandelschoenen. Onder een grote boom rusten we uit in de schaduw met wat te eten en drinken. “Het is hier ongelofelijk,” zeg ik tegen Georges terwijl ik het uitzicht in mij opneem.

Corfu wandelen

Midden in de natuur

Het meest geniet ik van het oude, dalende ezel pad naar het dorpje Agii Deka, aan de voet van de gelijknamige berg. Ik ruik de geur van tijm om mij heen, wat ruikt dit lekker! Als we in de buurt van het dorpje Pelekas zijn, hebben we terugkijkend een mooi zicht over de berg waar we eerder vandaag overheen klommen. In de verte ligt het binnenland van Corfu. Niets anders dan groen en rust. Dit is precies waar ik zo gelukkig van word!

Aan het einde van de dag keer ik terug naar Levant Hotel, het adresje waar ik verblijf. Ik besluit de dag af te sluiten op een ligstoel bij het zwembad met een glaasje wijn, terwijl de zon langzaam ondergaat. Wat is Corfu toch een bijzondere plek…

Corfu zonsondergang

Wil je meer weten over Corfu?

Bewonder het een keer met eigen ogen tijdens een vakantie! Bekijk mijn adresjes op Corfu.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Wandelen vind ik een van de leukste manieren om nieuwe plekjes aan te treffen. Het liefst ontdek ik eilanden door ezelspaadjes af te struinen, plekjes te ontdekken waar men niet zo snel komt. Ze brengen mij altijd langs mooie uitzichtpunten en slingeren door de prachtige natuur. Als ik mijn goede vriend George onder het genot van zijn zelfgemaakte Griekse Moussaka hierover vertel, schiet hij meteen rechtop in zijn stoel. Zijn ogen beginnen te glinsteren. Ik zie dat hij iets in petto heeft.

Op avontuur met George

De volgende dag neemt George mij mee om een stuk van de Corfu Trail te lopen. Deze wandelroute van 220 kilometer gaat dwars over het hele eiland en vandaag lopen wij een groot gedeelte hiervan: van het zuiden tot het noorden. “We lopen zo veel mogelijk over oude en haast vergeten ezelpaadjes die lang geleden de dorpjes met akkers en kloosters verbonden. Ik wil je graag laten zien hoe mooi het hier is. Corfu is zoveel meer dan alleen strand.” zegt George terwijl we aan de wandelroute beginnen.

Hij heeft geen woord te veel gezegd. Onze tocht begint in de plaats Stavros. Het pad loopt slingerend en dalend voor ons uit en geeft ons de mooiste uitzichten over de kust van Corfu. We volgen de gele Corfu Trail (CT) bordjes langs wilde bloemenvelden en stokoude wijngaarden. We beklimmen in de schaduw van olijfbomen de steile trapjes die bezaaid zijn met olijven. Rotsen, zand, steentjes, gras, asfalt, alles passeert onze wandelschoenen. Onder een grote boom rusten we uit in de schaduw met wat te eten en drinken. “Het is hier ongelofelijk,” zeg ik tegen Georges terwijl ik het uitzicht in mij opneem.

Corfu wandelen

Midden in de natuur

Het meest geniet ik van het oude, dalende ezel pad naar het dorpje Agii Deka, aan de voet van de gelijknamige berg. Ik ruik de geur van tijm om mij heen, wat ruikt dit lekker! Als we in de buurt van het dorpje Pelekas zijn, hebben we terugkijkend een mooi zicht over de berg waar we eerder vandaag overheen klommen. In de verte ligt het binnenland van Corfu. Niets anders dan groen en rust. Dit is precies waar ik zo gelukkig van word!

Aan het einde van de dag keer ik terug naar Levant Hotel, het adresje waar ik verblijf. Ik besluit de dag af te sluiten op een ligstoel bij het zwembad met een glaasje wijn, terwijl de zon langzaam ondergaat. Wat is Corfu toch een bijzondere plek…

Corfu zonsondergang

Wil je meer weten over Corfu?

Bewonder het een keer met eigen ogen tijdens een vakantie! Bekijk mijn adresjes op Corfu.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

25 november, 2016|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Stefan 08 februari, 2017 at 12:54 pm - Reply

    Leuk te lezen Eliza! We zijn al 2 keer op Corfu geweest en is idd zeker een eiland om nog eens terug te keren. Zou leuk zijn om dan route van dit ezelpaadje oid te kunnen downloaden zodat we hem kunnen lopen.

  2. Jessica 03 mei, 2018 at 1:29 am - Reply

    Echt mooi. Wil graag de route en hoe hoeveel tijd we hier voor uittrekken? Wij gaan samen met anderen, wij 2x en ander stel 3x.