De afgelopen dagen heb ik genoten van alle luxe bij White Village op Rhodos. Mijn koffers zijn net ingepakt en inmiddels ben ik samen met mijn goede vriendin Maria neergestreken in het zonnetje op ons terras om te genieten van mijn laatste ontbijtje op Rhodos. Terwijl ze boter op haar broodje smeert vertelt Maria dat ze vanavond met vrienden heeft afgesproken bij Hotel Kouros. Ze legt uit dat ze vandaag van het zuiden van Rhodos (Lachania) naar het noorden (Faliraki) gaat rijden, een mooie roadtrip over Rhodos. Omdat ze meer wilt zien dan alleen de autoweg, vraagt ze of ik nog een paar tips heb voor mooie plekjes om onderweg even te stoppen. Die heb ik natuurlijk genoeg!

Wijnproeverij Greek House Monolithos

Ik pak gelijk de kaart van Rhodos erbij en begin enthousiast een aantal plekjes op te noemen. Met mijn vinger ga ik langs de route die ze vandaag gaat rijden. “Het is niet helemaal op de route, maar je kunt naar Monolithos aan de westkust gaan. Hier kun je bij the Greek House een wijnproeverij doen. Manolis Karikas is de eigenaar en maakt de lekkerste wijnen en souma, het bekende alcoholische drankje van Rhodos. Dat moet iedereen een keer geproefd hebben!”

Rhodos Monolithos

Meat and Beer Square Restaurant

Aangezien Maria nog de hele dag de tijd heeft, vraagt ze of ik nog meer tips heb. Ik wijs naar Pefkos op de kaart. “In Pefkos, ook wel bekend als Pefki, vind je het Meat and Beer square restaurant. Daar kun je genieten van de lekkerste gerechten en drankjes. Pefkos zelf heeft verschillende leuke strandjes, waarvan Agios Thomas beach en Limanaki beach de rustigste zijn. Je kunt hier ook goed snorkelen, omdat er verschillende stukken met ondiep, helder water zijn.”

Rhodos Pefkos

Malona en Massari

“Onderweg kom je ook nog langs Malona en Massari, twee witte dorpjes die je vanaf de hoofdweg al kan zien liggen in het dal. Daar kun je het echte traditionele Griekse dorpsleven ervaren. De dorpjes en hun omgeving staan bekend om de vele sinaasappel- en citroenbomen. De byzantijnse kerken zijn zeker een bezoekje waard en verder kun je een hele mooie wandelingen maken door de groene omgeving.”

Rhodos Massari

Stegna

“Als je lekker wilt lunchen kun je vanmiddag het beste naar Stegna gaan. Dat ligt ongeveer tussen de dorpjes Lachania en Faliraki in. Het is een leuk kustplaatsje waar je ook diverse tavernas kunt vinden aan het strand. De vis wordt hier vers vanuit de zee geserveerd. Soms kun je zelfs zien hoe de vissers hun vangst rechtstreeks naar de keuken brengen. Verser kan bijna niet!”

Rhodos Stegna

Tsampika beach

“Als je verder rijdt, kom je langs Tsampika beach, misschien wel het mooiste strand van Rhodos,” zeg ik als ik met mijn vinger op de kaart aankom bij Tsampika. “Je hebt hier een klooster boven op de berg waar je naartoe kunt wandelen. Het is best een stevige klim, ongeveer 15 minuten langs een trap, maar daar krijg je wel een heel mooi uitzicht voor terug!

Rhodos Tsampika strand

Met haar hoofd vol tips vertrekt Maria even later richting Hotel Kouros. Omdat het onmogelijk is om al deze plekjes in één dag te bezoeken, hebben we afgesproken nog een keer samen naar Rhodos terug te keren en een onvergetelijke roadtrip over Rhodos gaan maken.

Benieuwd naar deze leuke plekjes op Rhodos?

Bekijk dan eens mijn adresjes op Rhodos.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

De afgelopen dagen heb ik genoten van alle luxe bij White Village op Rhodos. Mijn koffers zijn net ingepakt en inmiddels ben ik samen met mijn goede vriendin Maria neergestreken in het zonnetje op ons terras om te genieten van mijn laatste ontbijtje op Rhodos. Terwijl ze boter op haar broodje smeert vertelt Maria dat ze vanavond met vrienden heeft afgesproken bij Hotel Kouros. Ze legt uit dat ze vandaag van het zuiden van Rhodos (Lachania) naar het noorden (Faliraki) gaat rijden, een mooie roadtrip over Rhodos. Omdat ze meer wilt zien dan alleen de autoweg, vraagt ze of ik nog een paar tips heb voor mooie plekjes om onderweg even te stoppen. Die heb ik natuurlijk genoeg!

Wijnproeverij Greek House Monolithos

Ik pak gelijk de kaart van Rhodos erbij en begin enthousiast een aantal plekjes op te noemen. Met mijn vinger ga ik langs de route die ze vandaag gaat rijden. “Het is niet helemaal op de route, maar je kunt naar Monolithos aan de westkust gaan. Hier kun je bij the Greek House een wijnproeverij doen. Manolis Karikas is de eigenaar en maakt de lekkerste wijnen en souma, het bekende alcoholische drankje van Rhodos. Dat moet iedereen een keer geproefd hebben!”

Rhodos Monolithos

Meat and Beer Square Restaurant

Aangezien Maria nog de hele dag de tijd heeft, vraagt ze of ik nog meer tips heb. Ik wijs naar Pefkos op de kaart. “In Pefkos, ook wel bekend als Pefki, vind je het Meat and Beer square restaurant. Daar kun je genieten van de lekkerste gerechten en drankjes. Pefkos zelf heeft verschillende leuke strandjes, waarvan Agios Thomas beach en Limanaki beach de rustigste zijn. Je kunt hier ook goed snorkelen, omdat er verschillende stukken met ondiep, helder water zijn.”

Rhodos Pefkos

Malona en Massari

“Onderweg kom je ook nog langs Malona en Massari, twee witte dorpjes die je vanaf de hoofdweg al kan zien liggen in het dal. Daar kun je het echte traditionele Griekse dorpsleven ervaren. De dorpjes en hun omgeving staan bekend om de vele sinaasappel- en citroenbomen. De byzantijnse kerken zijn zeker een bezoekje waard en verder kun je een hele mooie wandelingen maken door de groene omgeving.”

Rhodos Massari

Stegna

“Als je lekker wilt lunchen kun je vanmiddag het beste naar Stegna gaan. Dat ligt ongeveer tussen de dorpjes Lachania en Faliraki in. Het is een leuk kustplaatsje waar je ook diverse tavernas kunt vinden aan het strand. De vis wordt hier vers vanuit de zee geserveerd. Soms kun je zelfs zien hoe de vissers hun vangst rechtstreeks naar de keuken brengen. Verser kan bijna niet!”

Rhodos Stegna

Tsampika beach

“Als je verder rijdt, kom je langs Tsampika beach, misschien wel het mooiste strand van Rhodos,” zeg ik als ik met mijn vinger op de kaart aankom bij Tsampika. “Je hebt hier een klooster boven op de berg waar je naartoe kunt wandelen. Het is best een stevige klim, ongeveer 15 minuten langs een trap, maar daar krijg je wel een heel mooi uitzicht voor terug!

Rhodos Tsampika strand

Met haar hoofd vol tips vertrekt Maria even later richting Hotel Kouros. Omdat het onmogelijk is om al deze plekjes in één dag te bezoeken, hebben we afgesproken nog een keer samen naar Rhodos terug te keren en een onvergetelijke roadtrip over Rhodos gaan maken.

Benieuwd naar deze leuke plekjes op Rhodos?

Bekijk dan eens mijn adresjes op Rhodos.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

29 juli, 2016|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Allesoverautorijden 16 januari, 2017 at 4:47 pm - Reply

    Rhodos lijkt me inderdaad ook een leuke bestemming voor een road trip, is het belangrijk om de leuke plekjes te kennen?

    Joris

  2. autoblogger 01 november, 2019 at 4:13 pm - Reply

    Geweldig artikel, ik vind het leuk