Deze week ga ik op pad in Rhodos-Stad, waar ik opzoek ga naar de tradities en cultuur van Rhodos. Ik heb afgesproken om met mijn goede vriend Kostas Rhodos te gaan verkennen, hij kent het hier immers op zijn duimpje. Het is een warme zomeravond en met een glimlach kijk ik toe hoe Kostas een grote schaal met gevulde wijnbladeren en feta op tafel zet. “We beginnen morgen met Rhodos-Stad. Je voelt hier het eeuwenoude Griekse leven.”

Verschillende delen

Kostas zijn woorden maken mij zo nieuwsgierig dat ik de volgende ochtend al vroeg uit de veren ben. Ik ken de akropolis alleen van foto’s en ik kan niet wachten om dit bouwwerk met mijn eigen ogen te zien. “Rhodos-Stad is in drie delen verdeeld,” legt Kostas mij uit terwijl we met de huurauto langs prachtige bloemenvelden richting de stad rijden. “De middeleeuwse stad, het nieuwe deel met gezellige terrasjes aan de oude haven en de antieke stad. Daar gaan we als laatste heen, want bij de tempel heb je een adembenemende zonsondergang.”

Rhodos Stad

De stadsmuur van Rhodos-stad

Eenmaal in de stad kijk ik mijn ogen uit. Door de vier kilometer lange stadsmuur lijkt Rhodos-Stad net een groot en imposant kasteel. Kostas stelde voor naar het antieke gedeelte te wandelen. Urenlang slenteren we langs pleinen, winkeltjes met lokale producten en natuurlijk langs de akropolis. Bij de tempel zoeken we een plekje onder een boom en geniet ik van het beloofde plaatje: de zon zakt in de verte langzaam achter de Turkse bergen. Genieten!

De liefde die Kostas voor de stad heeft is op mij overgeslagen, besef ik mij als we genieten van een mand vol lekkere Griekse hapjes. Terwijl ik proef van de Kalamaria laat ik mijn ogen glijden over de lichtjes in de oude haven. Ik zucht van geluk. De vele gezichten van de stad zorgen ervoor dat je nooit uitkeken raakt en langzaam verliefd wordt…

Rhodos Stad

Ben je benieuwd geraakt naar de verschillende stadsdelen van Rhodos?

Bekijk eens een van mijn adresjes op Rhodos en bezoek de verschillende stadsdelen.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Deze week ga ik op pad in Rhodos-Stad, waar ik opzoek ga naar de tradities en cultuur van Rhodos. Ik heb afgesproken om met mijn goede vriend Kostas Rhodos te gaan verkennen, hij kent het hier immers op zijn duimpje. Het is een warme zomeravond en met een glimlach kijk ik toe hoe Kostas een grote schaal met gevulde wijnbladeren en feta op tafel zet. “We beginnen morgen met Rhodos-Stad. Je voelt hier het eeuwenoude Griekse leven.”

Verschillende delen

Kostas zijn woorden maken mij zo nieuwsgierig dat ik de volgende ochtend al vroeg uit de veren ben. Ik ken de akropolis alleen van foto’s en ik kan niet wachten om dit bouwwerk met mijn eigen ogen te zien. “Rhodos-Stad is in drie delen verdeeld,” legt Kostas mij uit terwijl we met de huurauto langs prachtige bloemenvelden richting de stad rijden. “De middeleeuwse stad, het nieuwe deel met gezellige terrasjes aan de oude haven en de antieke stad. Daar gaan we als laatste heen, want bij de tempel heb je een adembenemende zonsondergang.”

Rhodos Stad

De stadsmuur van Rhodos-stad

Eenmaal in de stad kijk ik mijn ogen uit. Door de vier kilometer lange stadsmuur lijkt Rhodos-Stad net een groot en imposant kasteel. Kostas stelde voor naar het antieke gedeelte te wandelen. Urenlang slenteren we langs pleinen, winkeltjes met lokale producten en natuurlijk langs de akropolis. Bij de tempel zoeken we een plekje onder een boom en geniet ik van het beloofde plaatje: de zon zakt in de verte langzaam achter de Turkse bergen. Genieten!

De liefde die Kostas voor de stad heeft is op mij overgeslagen, besef ik mij als we genieten van een mand vol lekkere Griekse hapjes. Terwijl ik proef van de Kalamaria laat ik mijn ogen glijden over de lichtjes in de oude haven. Ik zucht van geluk. De vele gezichten van de stad zorgen ervoor dat je nooit uitkeken raakt en langzaam verliefd wordt…

Rhodos Stad

Ben je benieuwd geraakt naar de verschillende stadsdelen van Rhodos?

Bekijk eens een van mijn adresjes op Rhodos en bezoek de verschillende stadsdelen.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

19 januari, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.