De Algarve is een van mijn favoriete plekken in Portugal. Niet voor niets, als je het mij vraagt. In de Algarve zag ik tal van prachtplekken. Van ruige kusten zo je ze nergens anders ziet, van unieke dorpjes, van machtig mooie wandelroutes… Eigenlijk raak ik er maar niet over uitgepraat! Hoog tijd om wat van mijn tips voor bezienswaardigheden in de Algarve met je te delen.

Praia da Marinha: het mooiste strand ter wereld

Toen ik al meerdere keren had gehoord dat het mooiste strand ter wereld in de Algarve ligt, kon ik maar één ding: ernaartoe! De titel is niet door mij bedacht en natuurlijk een beetje subjectief, maar toegegeven: het goudgele strand van Praia da Marinha is écht betoverend mooi. Het helderblauwe zeewater maakt het helemaal af. Op de zandstrook blijf ik rondjes draaien en verwonderd om me heen kijken. Stiekem wil ik deze plek nooit meer verlaten…

Algarve strand Praia da Marinha

De kaap van Sao Vicente

Zeg je bezienswaardigheden in de Algarve, dan zeg je ruige kliffen. Het is het eerste waar ik aan denk als ik de naam van deze Portugese regio hoor. Al talloze keren reed ik over deze machtige kliffen, terwijl de meeuwen boven me wild tekeer gaan. Eén van mijn favoriete bestemmingen in de Algarve is dan ook de kaap Sao Vicente, de plek die me het gevoel geeft me aan het einde van de wereld te begeven.

Algarve Sao Vicente

De charmante stad Faro

Toen een Portugese vriend me vertelde over zijn geboortestad, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Vol passie vertelde hij over Faro. Het zou er kleurrijk zijn, niet te toeristisch en bovenal charmant. Een maand later trokken we samen richting ‘zijn’ stad. En inderdaad: de charme van Faro is al snel te zien! De ligging van Faro, bovenop een witte rotsformatie, is al een cadeautje op zich. Maar dan die talloze boetiekjes, gekleurde gevels en witte huisjes… Na mijn bezoek aan Faro weet ik één ding zeker: liefde op het eerste gezicht bestaat dus echt.

Algarve Faro

Wandeling van Monchique naar Fóia

Diezelfde Portugese vriend vertelt me op een terrasje in Faro over een volgend hoogtepunt: het bergdorpje Monchique, dat over natuurlijke zwavelbronnen beschikt. En, verzekert hij me: vanuit dit dorpje gaat er een prachtige wandeling de hoogte in, richting de berg Fóia. We besluiten de tocht de volgende dag te lopen, waar ik achteraf heel blij mee ben. Eenmaal bovenop de berg, loont een ongelooflijk uitzicht over de Algarve. In Monchique komen we na een pittige wandeling weer op adem op een terrasje om vervolgens onze benen te laten rusten in de natuurlijke zwavelbronnen.

Algarve Foia

Vila do Bispo: het liefste dorpje van de Algarve

Een fraai oud pleintje is het eerste wat ik zie. Meteen beproef ik een glinstering in mijn ogen. Ik geniet. Dit plein, dit dorpje… Vila do Bispo is schitterend. Authentiek, rustig… Precies waar ik blij van word op reis. Geen massatoerisme, maar een rustig terrasje waar de wereld even helemaal van mij lijkt. Over genieten gesproken…

Unieke logeeradresjes in de Algarve

Behalve prachtige stranden, smakelijke wijnstreken, pittoreske dorpjes en unieke bezienswaardigheden in de Algarve heb ik hier ook een paar unieke vakantie adresjes ontdekt! Ver weg van de massa, op schitterende locaties…

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

De Algarve is een van mijn favoriete plekken in Portugal. Niet voor niets, als je het mij vraagt. In de Algarve zag ik tal van prachtplekken. Van ruige kusten zo je ze nergens anders ziet, van unieke dorpjes, van machtig mooie wandelroutes… Eigenlijk raak ik er maar niet over uitgepraat! Hoog tijd om wat van mijn tips voor bezienswaardigheden in de Algarve met je te delen.

Praia da Marinha: het mooiste strand ter wereld

Toen ik al meerdere keren had gehoord dat het mooiste strand ter wereld in de Algarve ligt, kon ik maar één ding: ernaartoe! De titel is niet door mij bedacht en natuurlijk een beetje subjectief, maar toegegeven: het goudgele strand van Praia da Marinha is écht betoverend mooi. Het helderblauwe zeewater maakt het helemaal af. Op de zandstrook blijf ik rondjes draaien en verwonderd om me heen kijken. Stiekem wil ik deze plek nooit meer verlaten…

Algarve strand Praia da Marinha

De kaap van Sao Vicente

Zeg je bezienswaardigheden in de Algarve, dan zeg je ruige kliffen. Het is het eerste waar ik aan denk als ik de naam van deze Portugese regio hoor. Al talloze keren reed ik over deze machtige kliffen, terwijl de meeuwen boven me wild tekeer gaan. Eén van mijn favoriete bestemmingen in de Algarve is dan ook de kaap Sao Vicente, de plek die me het gevoel geeft me aan het einde van de wereld te begeven.

Algarve Sao Vicente

De charmante stad Faro

Toen een Portugese vriend me vertelde over zijn geboortestad, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Vol passie vertelde hij over Faro. Het zou er kleurrijk zijn, niet te toeristisch en bovenal charmant. Een maand later trokken we samen richting ‘zijn’ stad. En inderdaad: de charme van Faro is al snel te zien! De ligging van Faro, bovenop een witte rotsformatie, is al een cadeautje op zich. Maar dan die talloze boetiekjes, gekleurde gevels en witte huisjes… Na mijn bezoek aan Faro weet ik één ding zeker: liefde op het eerste gezicht bestaat dus echt.

Algarve Faro

Wandeling van Monchique naar Fóia

Diezelfde Portugese vriend vertelt me op een terrasje in Faro over een volgend hoogtepunt: het bergdorpje Monchique, dat over natuurlijke zwavelbronnen beschikt. En, verzekert hij me: vanuit dit dorpje gaat er een prachtige wandeling de hoogte in, richting de berg Fóia. We besluiten de tocht de volgende dag te lopen, waar ik achteraf heel blij mee ben. Eenmaal bovenop de berg, loont een ongelooflijk uitzicht over de Algarve. In Monchique komen we na een pittige wandeling weer op adem op een terrasje om vervolgens onze benen te laten rusten in de natuurlijke zwavelbronnen.

Algarve Foia

Vila do Bispo: het liefste dorpje van de Algarve

Een fraai oud pleintje is het eerste wat ik zie. Meteen beproef ik een glinstering in mijn ogen. Ik geniet. Dit plein, dit dorpje… Vila do Bispo is schitterend. Authentiek, rustig… Precies waar ik blij van word op reis. Geen massatoerisme, maar een rustig terrasje waar de wereld even helemaal van mij lijkt. Over genieten gesproken…

Unieke logeeradresjes in de Algarve

Behalve prachtige stranden, smakelijke wijnstreken, pittoreske dorpjes en unieke bezienswaardigheden in de Algarve heb ik hier ook een paar unieke vakantie adresjes ontdekt! Ver weg van de massa, op schitterende locaties…

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

03 augustus, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter