Zo ver ik kan kijken, zie ik de wijk Albaycin en de bergen van Andalusië. Ik sta op de Torre de la Vela, de oudste toren van het Alhambra. Vroeger werd vanaf hier het gebied in de gaten gehouden en nu is het misschien wel het mooiste uitkijkpunt van Granada.

”Eliza, ga je mee. Er is hier nog veel meer te zien.” Mijn goede vriendin Maria lacht naar me. Terwijl we in het zonnetje door de Generalife wandelen, vertelt ze me honderduit over deze bijzondere plek. “Tot 1492 was Granada de hoofdstad van het Islamitisch Spanje. In het Alhambra woonden de Moorse koningen en hun vrouwen. En zoals je ziet bestaat het Middeleeuwse Alhambra uit prachtige paleizen en tuinen die worden beschermd door een fort.”

Dromend kijk ik om me heen. Het Generalife bestaat uit schitterend aangelegde tuinen die bij het zomerpaleis horen. Sprakeloos loop ik onder groene bogen door en langs vijvers en fonteinen. Stenen trappen verbinden de tuinen met elkaar. Aan het einde van de tuin zie ik de Nasridische paleizen opdoemen. De zandkleurige muren zijn versierd met authentieke Moorse tegeltjes. Van binnen zijn de paleizen misschien nog wel mooier. De koepels en de muren zijn met zoveel details bewerkt, dat ik telkens weer wat nieuws zie. De kamers staan vol met Islamitische kunst en via de boograampjes vallen de warme zonnestralen naar binnen.

Bij een fontein van water spuwende leeuwen zak ik even neer op een bankje. Maria en ik slenteren al uren rond en nog steeds zijn we niet uitgekeken. Niet gek dat het Alhambra op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wat een bijzondere plek!

Wil jij ook het Alhambra bezoeken? Zorg er dan voor dat je ruim op tijd online je kaartje koopt, zodat je zeker weet dat je naar binnen kan. Er worden namelijk maar een beperkt aantal mensen per dag toegelaten. Een kaartje kost 13 euro.

Zo ver ik kan kijken, zie ik de wijk Albaycin en de bergen van Andalusië. Ik sta op de Torre de la Vela, de oudste toren van het Alhambra. Vroeger werd vanaf hier het gebied in de gaten gehouden en nu is het misschien wel het mooiste uitkijkpunt van Granada.

”Eliza, ga je mee. Er is hier nog veel meer te zien.” Mijn goede vriendin Maria lacht naar me. Terwijl we in het zonnetje door de Generalife wandelen, vertelt ze me honderduit over deze bijzondere plek. “Tot 1492 was Granada de hoofdstad van het Islamitisch Spanje. In het Alhambra woonden de Moorse koningen en hun vrouwen. En zoals je ziet bestaat het Middeleeuwse Alhambra uit prachtige paleizen en tuinen die worden beschermd door een fort.”

Dromend kijk ik om me heen. Het Generalife bestaat uit schitterend aangelegde tuinen die bij het zomerpaleis horen. Sprakeloos loop ik onder groene bogen door en langs vijvers en fonteinen. Stenen trappen verbinden de tuinen met elkaar. Aan het einde van de tuin zie ik de Nasridische paleizen opdoemen. De zandkleurige muren zijn versierd met authentieke Moorse tegeltjes. Van binnen zijn de paleizen misschien nog wel mooier. De koepels en de muren zijn met zoveel details bewerkt, dat ik telkens weer wat nieuws zie. De kamers staan vol met Islamitische kunst en via de boograampjes vallen de warme zonnestralen naar binnen.

Bij een fontein van water spuwende leeuwen zak ik even neer op een bankje. Maria en ik slenteren al uren rond en nog steeds zijn we niet uitgekeken. Niet gek dat het Alhambra op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wat een bijzondere plek!

Wil jij ook het Alhambra bezoeken? Zorg er dan voor dat je ruim op tijd online je kaartje koopt, zodat je zeker weet dat je naar binnen kan. Er worden namelijk maar een beperkt aantal mensen per dag toegelaten. Een kaartje kost 13 euro.

18 december, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.