Terwijl de eerste zonnestralen van deze dag op mijn gezicht schijnen, besef ik ineens hoeveel geluk ik heb. Op deze prachtige plek tussen de bergen verblijf ik bij een plekje vlakbij Roque Nublo op Gran Canaria. Inclusief een heerlijke spa en schitterende vergezichten over de bergen van Gran Canaria, die ik vandaag van nog dichterbij ga ontdekken…

Vandaag loop ik namelijk naar een van de belangrijkste attracties op het eiland: de Roque Nublo. Volgens mijn goede vriendin Mari is deze rots, op 1.813 meter hoogte, een van de mooiste plekken van Gran Canaria. Vol goede moed trek ik dan ook mijn wandelschoenen aan. Ik stap bij Mari in de auto en we rijden naar een kleine parking vanwaar we via een goed begaanbaar pad beginnen aan de klim omhoog.

Bergwandelen in het magische landschap van Gran Canaria

Vanaf de parking kijk ik nog eens goed om me heen. De uitzichten zijn hier al spectaculair, laat staan bovenop de Roque Nublo… Ik zucht en Mari ziet mijn ogen schitteren. “Mooi hier, he?” In een half uur klimmen we samen naar de top van deze bijzondere rots. Eenmaal boven is het uitzicht zoals verwacht nog mooier dan beneden. We hebben geluk dat het helder is vandaag. Hierdoor zien we zelfs de top van de El Teide, de hoogste berg van Spanje, op Tenerife. Aan de andere kant kijken we uit op de prachtige kust van Gran Canaria. Adembenemend! Minutenlang staar ik de verte in. Om daarna te concluderen dat Mari gelijk had: dit is met recht een van de mooiste routes van Gran Canaria!

Eenmaal terug het plekje Parador de Cruz de Tejeda kleden we ons snel om om onze spieren lekker warm te maken in de spa. Vanuit het warme water kijk ik nog eens goed naar de bergen aan de andere kant van het raam. Wat is Gran Canaria toch mooi…

Pssst… wil je deze wandeling op Rogue Nublo ook eens lopen?

Rijd in de richting van de Roque Nublo. Onderaan de berg vind je een parking vanwaar je in een ruim half uur richting de rots loopt. Een stevige klim, dus trek goede schoenen aan!

Neem een kijkje tussen mijn adresjes op Gran Canaria.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Terwijl de eerste zonnestralen van deze dag op mijn gezicht schijnen, besef ik ineens hoeveel geluk ik heb. Op deze prachtige plek tussen de bergen verblijf ik bij een plekje vlakbij Roque Nublo op Gran Canaria. Inclusief een heerlijke spa en schitterende vergezichten over de bergen van Gran Canaria, die ik vandaag van nog dichterbij ga ontdekken…

Vandaag loop ik namelijk naar een van de belangrijkste attracties op het eiland: de Roque Nublo. Volgens mijn goede vriendin Mari is deze rots, op 1.813 meter hoogte, een van de mooiste plekken van Gran Canaria. Vol goede moed trek ik dan ook mijn wandelschoenen aan. Ik stap bij Mari in de auto en we rijden naar een kleine parking vanwaar we via een goed begaanbaar pad beginnen aan de klim omhoog.

Bergwandelen in het magische landschap van Gran Canaria

Vanaf de parking kijk ik nog eens goed om me heen. De uitzichten zijn hier al spectaculair, laat staan bovenop de Roque Nublo… Ik zucht en Mari ziet mijn ogen schitteren. “Mooi hier, he?” In een half uur klimmen we samen naar de top van deze bijzondere rots. Eenmaal boven is het uitzicht zoals verwacht nog mooier dan beneden. We hebben geluk dat het helder is vandaag. Hierdoor zien we zelfs de top van de El Teide, de hoogste berg van Spanje, op Tenerife. Aan de andere kant kijken we uit op de prachtige kust van Gran Canaria. Adembenemend! Minutenlang staar ik de verte in. Om daarna te concluderen dat Mari gelijk had: dit is met recht een van de mooiste routes van Gran Canaria!

Eenmaal terug het plekje Parador de Cruz de Tejeda kleden we ons snel om om onze spieren lekker warm te maken in de spa. Vanuit het warme water kijk ik nog eens goed naar de bergen aan de andere kant van het raam. Wat is Gran Canaria toch mooi…

Pssst… wil je deze wandeling op Rogue Nublo ook eens lopen?

Rijd in de richting van de Roque Nublo. Onderaan de berg vind je een parking vanwaar je in een ruim half uur richting de rots loopt. Een stevige klim, dus trek goede schoenen aan!

Neem een kijkje tussen mijn adresjes op Gran Canaria.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

07 september, 2017|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Marion 11 februari, 2020 at 7:14 am - Reply

    Wow …. waar is die mooie spa in parador?❤️


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.