In de verte zie ik donkere bergen en als ik mij omdraai de ruige kustlijn met haar zwarte stranden… Mijn gedachten dwalen nog regelmatig af naar mijn reisjes op Gran Canaria. Wanneer ik eraan terugdenk, kan ik alleen maar glimlachen van geluk. Ik ontdekte twee schitterende, ongerepte stranden op Gran Canaria die ik natuurlijk graag met je deel.

1. Het woestijngevoel op de duinen van Maspalomas

Toen eigenaar Augustin van het plekje Villa los Naranjos mij vertelde over de hoge, uitgestrekte duinen van het plaatsje Maspalomas was ik meteen om. Dat moest ik met eigen ogen zien! Eenmaal aangekomen in de badplaats volg ik de bordjes in de richting van Playa de Maspalomas. Hoewel de verhalen van Augustin al veelbelovend waren, ben ik toch verrast wanneer ik de duinen betreed. Eindeloos veel geel zie ik. Ze liggen hier prachtig, als een stukje woestijn aan zee. Ik besluit een hapje te gaan eten in het stadje en die avond nogmaals terug te keren naar de duinen om de zonsondergang te bekijken. Dat blijkt helemaal een goed idee!

Gran Canaria Maspalomas

2. Wandelen naar het geheim van Playa de Güigüi

Of ik van avontuur houd, vroeg Augustin mij later. Natuurlijk! Zijn voorstel? Een strand waarnaar je twee uur moet wandelen om er te komen. Dat wilde ik wel proberen! Playa de Güigüi is volgens Augustin namelijk een van de weinige nog onaangetaste stranden van Gran Canaria. Na een flinke tocht dwars door de ruige natuur van het eiland kan ik hem alleen maar gelijk geven. Ik ben omringd door zwarte rotsen en bergen, op het strand dat voor mij ligt is niemand anders. Even voelt het alsof ik op een onbewoond eiland ben… In de verte zie ik de vulkaan El Teide op Tenerife liggen. De natuur op zijn ruigst, precies wat ik zocht!

Gran Canaria strand Playa de Guigui

3. Het geheime strandje van Tufia

Het strandje van Tufia, gelegen bij het gelijknamige witte dorpje, is erg geliefd onder de lokale bevolking. Het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte. Locals brengen vaak zelf eten en drinken mee naar dit strand, want restaurantjes of barretjes zijn hier niet. Ik heb mijn snorkel spullen meegenomen en besluit het water in te gaan en het zeeleven te ontdekken. Wat hangt er hier toch een fijne sfeer, dit is ook waarom het een van mijn favoriete stranden op Gran Canaria is.

Gran Canaria strand Tufia

4. Sardientjes eten bij Sardina del Norte

Bij het kleine plaatsje Sardina del Norte ligt een schattig stadsstrandje, een plekje die toeristen nog niet ontdekt hebben. Het onderwaterleven is hier spectaculair, in de herfst kun je grote scholen roggen voorbij zien zwemmen. Het is een echt vissers- en duikersdorpje. De naam verraadt het al een beetje, want sardientjes kun je hier vers proeven! Ik besluit na een middagje gedoken te hebben de dag lekker af te sluiten met wat sardientjes en een lekker wijntje.

Gran Canaria strand Sardina del Norte

Wat zijn jouw favoriete verborgen stranden op Gran Canaria?

Zin gekregen om een van mijn favoriete stranden op Gran Canaria te bezoeken? Bekijk dan eens leuke adresjes op Gran Canaria.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

In de verte zie ik donkere bergen en als ik mij omdraai de ruige kustlijn met haar zwarte stranden… Mijn gedachten dwalen nog regelmatig af naar mijn reisjes op Gran Canaria. Wanneer ik eraan terugdenk, kan ik alleen maar glimlachen van geluk. Ik ontdekte twee schitterende, ongerepte stranden op Gran Canaria die ik natuurlijk graag met je deel.

1. Het woestijngevoel op de duinen van Maspalomas

Toen eigenaar Augustin van het plekje Villa los Naranjos mij vertelde over de hoge, uitgestrekte duinen van het plaatsje Maspalomas was ik meteen om. Dat moest ik met eigen ogen zien! Eenmaal aangekomen in de badplaats volg ik de bordjes in de richting van Playa de Maspalomas. Hoewel de verhalen van Augustin al veelbelovend waren, ben ik toch verrast wanneer ik de duinen betreed. Eindeloos veel geel zie ik. Ze liggen hier prachtig, als een stukje woestijn aan zee. Ik besluit een hapje te gaan eten in het stadje en die avond nogmaals terug te keren naar de duinen om de zonsondergang te bekijken. Dat blijkt helemaal een goed idee!

Gran Canaria Maspalomas

2. Wandelen naar het geheim van Playa de Güigüi

Of ik van avontuur houd, vroeg Augustin mij later. Natuurlijk! Zijn voorstel? Een strand waarnaar je twee uur moet wandelen om er te komen. Dat wilde ik wel proberen! Playa de Güigüi is volgens Augustin namelijk een van de weinige nog onaangetaste stranden van Gran Canaria. Na een flinke tocht dwars door de ruige natuur van het eiland kan ik hem alleen maar gelijk geven. Ik ben omringd door zwarte rotsen en bergen, op het strand dat voor mij ligt is niemand anders. Even voelt het alsof ik op een onbewoond eiland ben… In de verte zie ik de vulkaan El Teide op Tenerife liggen. De natuur op zijn ruigst, precies wat ik zocht!

Gran Canaria strand Playa de Guigui

3. Het geheime strandje van Tufia

Het strandje van Tufia, gelegen bij het gelijknamige witte dorpje, is erg geliefd onder de lokale bevolking. Het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte. Locals brengen vaak zelf eten en drinken mee naar dit strand, want restaurantjes of barretjes zijn hier niet. Ik heb mijn snorkel spullen meegenomen en besluit het water in te gaan en het zeeleven te ontdekken. Wat hangt er hier toch een fijne sfeer, dit is ook waarom het een van mijn favoriete stranden op Gran Canaria is.

Gran Canaria strand Tufia

4. Sardientjes eten bij Sardina del Norte

Bij het kleine plaatsje Sardina del Norte ligt een schattig stadsstrandje, een plekje die toeristen nog niet ontdekt hebben. Het onderwaterleven is hier spectaculair, in de herfst kun je grote scholen roggen voorbij zien zwemmen. Het is een echt vissers- en duikersdorpje. De naam verraadt het al een beetje, want sardientjes kun je hier vers proeven! Ik besluit na een middagje gedoken te hebben de dag lekker af te sluiten met wat sardientjes en een lekker wijntje.

Gran Canaria strand Sardina del Norte

Wat zijn jouw favoriete verborgen stranden op Gran Canaria?

Zin gekregen om een van mijn favoriete stranden op Gran Canaria te bezoeken? Bekijk dan eens leuke adresjes op Gran Canaria.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

27 november, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.