De Canarische Eilanden: ik ben er dol op! Op alle eilanden heb ik tal van prachtige herinneringen gemaakt. Ik ontmoette er lieve locals, zag fantastische landschappen… Zo ook op Gran Canaria. Met liefde deel ik dan ook mijn favoriete bezienswaardigheden op Gran Canaria met je!

Wandeling naar Roque Nublo

Ik weet nog goed hoe ik met mijn goede vriendin Mari de Roque Nublo beklom. Een pittige, maar machtig mooie wandeling die ik niet gauw vergeet. Die dag is het kraakhelder en eenmaal op de top zien we zelfs de top van de El Teide, de hoogste berg van Spanje, op Tenerife. Onderaan de Roque Nublo vind je een parking vanwaar je in een ruim half uur richting de rots loopt. Een stevige klim, dus trek goede schoenen aan!

Gran Canaria Roque Nublo

Hoofdstad Las Palmas

Op reis laat ik me altijd graag verrassen door de verschillende plekken die ik bezoek. Ook de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas, weet me te verrassen. Het blijkt een levendige stad waar van alles te doen lijkt te zijn. In de historische straat Triana kijk ik mijn ogen uit: tal van lieflijke boetiekjes stelen hier de show. Ik koop er nog gauw even een souvenir om vervolgens naar de boulevard te slenteren, waar ik neerstrijk op het stadsstrand van Las Palmas.

Gran Canaria Las Palmas

Het woestijnlandschap van Maspalomas

Een bezoek aan de Canarische eilanden kan wat mij betreft niet zonder een glimp van een woestijnlandschap. Op Gran Canaria vind je dat woestijnlandschap in de Dunas de Maspalomas. Samen met Mari ontdek ik dit natuurgebied per kameel; een bijzondere ervaring! Mari vertelt me dat deze duinen sinds de jaren 90 beschermd zijn, waardoor er geen hotels worden gebouwd. Dat maakt het wat mij betreft extra mooi…

Gran Canaria Maspalomas

Het knusse bergdorpje Tejeda

Wie mij een beetje kent, weet hoe ik het liefst reis: weg van de massa, op zoek naar mooie stille plekjes. Die plekjes vind ik vaak in lieflijke kleine dorpen. Zo ook op Gran Canaria, waar Mari me naar het bergdorpje Tejeda rijdt. Door de ligging van dit dorp op duizend meter hoogte worden we beloond met een prachtig uitzicht. Overigens is de weg ernaartoe alleen al een feestje!

Gran Canaria Tejeda

Wandeling naar de krater Caldera de Baldama

“Wist je dat er een enorme krater op Gran Canaria is, Eliza?” Mari vertelt me in de auto honderduit over haar eiland. Ik geniet van haar enthousiasme als ze me richting de vulkaan Pico de Bandama rijdt. Ze vertelt me dat er een prachtige wandeling naar de top van de vulkaan gaat. Naast deze vulkaan ligt de Caldera de Bandama, de krater waarover ze me eerder vertelde. Een indrukwekkend aanzicht!

Gran Canaria Pico de Bandama

Uniek overnachten op Gran Canaria

Ik kan geen genoeg krijgen van dit eiland en heb gelukkig al leuke adresjes mogen ontdekken op Gran Canaria.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

De Canarische Eilanden: ik ben er dol op! Op alle eilanden heb ik tal van prachtige herinneringen gemaakt. Ik ontmoette er lieve locals, zag fantastische landschappen… Zo ook op Gran Canaria. Met liefde deel ik dan ook mijn favoriete bezienswaardigheden op Gran Canaria met je!

Wandeling naar Roque Nublo

Ik weet nog goed hoe ik met mijn goede vriendin Mari de Roque Nublo beklom. Een pittige, maar machtig mooie wandeling die ik niet gauw vergeet. Die dag is het kraakhelder en eenmaal op de top zien we zelfs de top van de El Teide, de hoogste berg van Spanje, op Tenerife. Onderaan de Roque Nublo vind je een parking vanwaar je in een ruim half uur richting de rots loopt. Een stevige klim, dus trek goede schoenen aan!

Gran Canaria Roque Nublo

Hoofdstad Las Palmas

Op reis laat ik me altijd graag verrassen door de verschillende plekken die ik bezoek. Ook de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas, weet me te verrassen. Het blijkt een levendige stad waar van alles te doen lijkt te zijn. In de historische straat Triana kijk ik mijn ogen uit: tal van lieflijke boetiekjes stelen hier de show. Ik koop er nog gauw even een souvenir om vervolgens naar de boulevard te slenteren, waar ik neerstrijk op het stadsstrand van Las Palmas.

Gran Canaria Las Palmas

Het woestijnlandschap van Maspalomas

Een bezoek aan de Canarische eilanden kan wat mij betreft niet zonder een glimp van een woestijnlandschap. Op Gran Canaria vind je dat woestijnlandschap in de Dunas de Maspalomas. Samen met Mari ontdek ik dit natuurgebied per kameel; een bijzondere ervaring! Mari vertelt me dat deze duinen sinds de jaren 90 beschermd zijn, waardoor er geen hotels worden gebouwd. Dat maakt het wat mij betreft extra mooi…

Gran Canaria Maspalomas

Het knusse bergdorpje Tejeda

Wie mij een beetje kent, weet hoe ik het liefst reis: weg van de massa, op zoek naar mooie stille plekjes. Die plekjes vind ik vaak in lieflijke kleine dorpen. Zo ook op Gran Canaria, waar Mari me naar het bergdorpje Tejeda rijdt. Door de ligging van dit dorp op duizend meter hoogte worden we beloond met een prachtig uitzicht. Overigens is de weg ernaartoe alleen al een feestje!

Gran Canaria Tejeda

Wandeling naar de krater Caldera de Baldama

“Wist je dat er een enorme krater op Gran Canaria is, Eliza?” Mari vertelt me in de auto honderduit over haar eiland. Ik geniet van haar enthousiasme als ze me richting de vulkaan Pico de Bandama rijdt. Ze vertelt me dat er een prachtige wandeling naar de top van de vulkaan gaat. Naast deze vulkaan ligt de Caldera de Bandama, de krater waarover ze me eerder vertelde. Een indrukwekkend aanzicht!

Gran Canaria Pico de Bandama

Uniek overnachten op Gran Canaria

Ik kan geen genoeg krijgen van dit eiland en heb gelukkig al leuke adresjes mogen ontdekken op Gran Canaria.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

08 november, 2020|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. Dave 09 november, 2020 at 10:05 pm - Reply

  Leuk maar het is niet het grootste eiland van de Canarische eilanden hoor.

  • Eliza 10 november, 2020 at 9:18 am - Reply

   Hi Dave,
   Je hebt helemaal gelijk. Door mijn avonturen op alle eilanden was ik even in de war.
   Bedankt voor je oplettendheid, het is aangepast.
   Liefs, Eliza


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.