De Canarische eilanden zijn zo’n mooi stukje van Spanje, dat ik alle eilanden ieder jaar minstens één keer probeer te bezoeken. Als mijn vrienden vragen welk eiland mijn favoriet is, vind ik dat een lastige keuze. Ieder eiland is mooi op zijn eigen manier! Ondertussen ben ik er al zo vaak geweest, dat ik goed weet wat de verschillende eilanden precies te bieden hebben. Ben jij van plan om binnenkort naar één van de Canarische eilanden te gaan maar twijfel nog naar welk eiland? Ik help je graag met het maken van een keuze!

Gran Canaria

Als ik zin heb om mooie stranden te bezoeken, uren te turen in helderblauw water en met mijn blote voeten door het witte zand te wandelen, ga ik naar Gran Canaria. Mijn favoriete plekjes van Gran Canaria zijn het groene binnenland en het schitterende duingebied bij Maspalomas. Met het warme klimaat is Gran Canaria het ideale eiland voor strand- en zeeliefhebbers. Vooral in het zuiden van het eiland is het bijna altijd goed weer. Als het op alle andere eilanden bewolkt is, schijnt hier vaak toch nog de zon!

Gran Canaria Tejeda

La Palma

La Palma is een ideaal eiland voor natuurliefhebbers zoals ik. Hier kun je de mooiste wandelingen maken door de groene, weelderige natuur. Op La Palma geniet ik altijd van de rust en de stilte en als ik ’s avonds omhoog kijk, zie ik de meest heldere sterrenhemel die ik ooit heb gezien. Natuurlijk is het eiland niet voor niets zo groen, het is namelijk ook het eiland met de meeste regen. Natuur-en wandelliefhebbers zijn hier helemaal op hun plek!

La Palma

Lanzarote

Het landschap van Lanzarote blijft me verbazen. Er zijn zoveel mooie plekjes! Door het unieke vulkanische landschap waan ik me hier op een andere planeet, alsof ik voet op de maan zet. Niet voor niets dat op dit eiland verschillende astronauten werden getraind! Ik bezoek altijd graag het Timanfaya nationaal park. Bij het restaurant dat gevestigd is midden in het park, wordt gekookt met de ondergrondse hitte; over bijzondere ervaringen gesproken! Het eiland heeft veel zandstranden met helderblauw water, ideaal voor een dagje relaxen aan zee. Ook schijnt op het eiland altijd wel ergens de zon en dan vooral in het zuiden.

Lanzarote

Tenerife

Tenerife is in mijn ogen het meest veelzijdige eiland. Levendige boulevards, natuurparken, authentieke dorpjes, wateractiviteiten en verborgen plekjes: hier is van alles te ontdekken. Ook voor gezinnen met kinderen is Tenerife een fijne bestemming met attracties zoals het waterpretpark Siam Park. De veelzijdigheid van het eiland is ook duidelijk te zien aan de natuur en het klimaat, tussen het noorden en het zuiden zit vaak wel 6 graden verschil! Ook voor wandelaars is hier genoeg te beleven, zoals een mooie wandeling bij de Pico del Teide, de grootste vulkaan van het eiland. Trek je wandelschoenen aan en vergeet je camera vooral niet, want fotomomentjes zijn hier genoeg.

Tenerife Masca

Wat is jouw favoriete eiland van Spanje?

De Canarische eilanden zijn zo’n mooi stukje van Spanje, dat ik alle eilanden ieder jaar minstens één keer probeer te bezoeken. Als mijn vrienden vragen welk eiland mijn favoriet is, vind ik dat een lastige keuze. Ieder eiland is mooi op zijn eigen manier! Ondertussen ben ik er al zo vaak geweest, dat ik goed weet wat de verschillende eilanden precies te bieden hebben. Ben jij van plan om binnenkort naar één van de Canarische eilanden te gaan maar twijfel nog naar welk eiland? Ik help je graag met het maken van een keuze!

Gran Canaria

Als ik zin heb om mooie stranden te bezoeken, uren te turen in helderblauw water en met mijn blote voeten door het witte zand te wandelen, ga ik naar Gran Canaria. Mijn favoriete plekjes van Gran Canaria zijn het groene binnenland en het schitterende duingebied bij Maspalomas. Met het warme klimaat is Gran Canaria het ideale eiland voor strand- en zeeliefhebbers. Vooral in het zuiden van het eiland is het bijna altijd goed weer. Als het op alle andere eilanden bewolkt is, schijnt hier vaak toch nog de zon!

Gran Canaria Tejeda

La Palma

La Palma is een ideaal eiland voor natuurliefhebbers zoals ik. Hier kun je de mooiste wandelingen maken door de groene, weelderige natuur. Op La Palma geniet ik altijd van de rust en de stilte en als ik ’s avonds omhoog kijk, zie ik de meest heldere sterrenhemel die ik ooit heb gezien. Natuurlijk is het eiland niet voor niets zo groen, het is namelijk ook het eiland met de meeste regen. Natuur-en wandelliefhebbers zijn hier helemaal op hun plek!

La Palma

Lanzarote

Het landschap van Lanzarote blijft me verbazen. Er zijn zoveel mooie plekjes! Door het unieke vulkanische landschap waan ik me hier op een andere planeet, alsof ik voet op de maan zet. Niet voor niets dat op dit eiland verschillende astronauten werden getraind! Ik bezoek altijd graag het Timanfaya nationaal park. Bij het restaurant dat gevestigd is midden in het park, wordt gekookt met de ondergrondse hitte; over bijzondere ervaringen gesproken! Het eiland heeft veel zandstranden met helderblauw water, ideaal voor een dagje relaxen aan zee. Ook schijnt op het eiland altijd wel ergens de zon en dan vooral in het zuiden.

Lanzarote

Tenerife

Tenerife is in mijn ogen het meest veelzijdige eiland. Levendige boulevards, natuurparken, authentieke dorpjes, wateractiviteiten en verborgen plekjes: hier is van alles te ontdekken. Ook voor gezinnen met kinderen is Tenerife een fijne bestemming met attracties zoals het waterpretpark Siam Park. De veelzijdigheid van het eiland is ook duidelijk te zien aan de natuur en het klimaat, tussen het noorden en het zuiden zit vaak wel 6 graden verschil! Ook voor wandelaars is hier genoeg te beleven, zoals een mooie wandeling bij de Pico del Teide, de grootste vulkaan van het eiland. Trek je wandelschoenen aan en vergeet je camera vooral niet, want fotomomentjes zijn hier genoeg.

Tenerife Masca

Wat is jouw favoriete eiland van Spanje?

30 september, 2016|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. […] Dat komt mede door de haven waarover Arrecife beschikt, van waaruit boten vertrekken naar de andere Canarische Eilanden. Altijd als ik in Arrecife ben, huur ik een fiets om zo de omgeving te verkennen. Een heerlijke […]


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.