Sardinië: de plek waar ik me met regelmaat waan op de Cariben. Waar ik de lekkerste verse vis eet en waar ik uren kan genieten van de fijnste stille plekken. Dit een na grootste eiland van Italië heeft mijn hart veroverd. Natuurlijk deel ik mijn ontdekkingen op Sardinië met je!

1. Het heerlijke strand bij Villasimius

“Kijk, Eliza!” Wuivend staat mijn goede vriend Silvio op het strand bij Villasimius, wat ik stiekem toch wel een van de mooiste stranden van Sardinië vind. “Een dolfijn!” Even geloof ik hem niet. Maar als ik zijn vinger volg richting het water, zie ik dat hij gelijk heeft. In het water is een grijs gevaarte te zien. Voor het eerst in mijn leven zie ik er één en het is nauwelijks te omschrijven hoe dat voelt… Dit is zo magisch! Als we daarna weer op onze handdoek neerploffen, vertelt Silvio dat het ook hier heel bijzonder is om dolfijnen te spotten. Ze zijn er wel, maar laten zich niet gauw zo vlakbij de stranden zien. Maar wie geduld én een beetje geluk heeft, kan zomaar dolfijnen op Sardinië tegenkomen…

Sardinie Villasimius

2. De kleurrijke hoofdstad Cagliari

Een stad vol met lekkers: dat is hoe ik Cagliari het liefst omschrijf. Veel pizzeria’s, ijszaakjes, wijnbarretjes… En dan die kleuren overal! Cagliari, de hoofdstad van Sardinië, is toch wel een favoriete Italiaanse stad voor mij. De mediterrane sfeer is hier goed voelbaar, met zijn prachtige ligging aan zee. Het liefst slenter ik in Cagliari langs de talloze winkeltjes, bezoek de indrukwekkende Cattedrale di Santa Maria en plof ik daarna neer op een gezellig terrasje.

3. Bekijk zeilers in actie

De Round Sardinia Race is één van de meest prestigieuze zeilcompetities van het Mediterrane Zeegebied. En een feest voor het oog! Op 30 september kun je de finish van de zeilboten bijwonen in Cagliari.

Cagliari Sardinie

4. Bezoek de lokale kunst- en handarbeid fair

Op 2 september kun je een mooie verzameling van lokale kunst bewonderen. In het plaatsje Mogoro wordt de jaarlijkse kunst- en handarbeid fair georganiseerd: Fiera dell’Artigianato artistico. Ik ben gek op de kleurrijke kleden van Sardinië. Als je geluk hebt zie je zelfs een kunstenaar aan het werk…

5. Bewonder antieke Fiat 500’s

De Fiat 500 is misschien wel de meest iconische auto van Italië. De Club 500 d’Epoca is een reizend evenement waarbij Fiat-eigenaren samenkomen. Op 23 september vindt het evenement plaats in Ollolai. Een mooie kans om een hele hoop van deze leuke autootjes bij elkaar te zien.

6. Porto Pino: het strand van flamingo’s

Flamingo’s: ik vind ze bijzonder! Bijzonder leuk, ook dat nog. Op Sardinië kom ik ze tegen bij het zandstrand Porto Pino. Een heerlijk zandstrand van zo’n 4 kilometer waar ik na een drukke periode heerlijk tot rust kom. Achter het strand liggen prachtige mooie pijnbomen, die het plaatje helemaal afmaken. Ja, ook Porto Pino is een van mijn favoriete stranden op Sardinië!

Porto Pino Sardinie

7. Moedig worstelaars aan in Ollolai

Worstelen is een oude traditie op Sardinië. Tijdens de Campionato Nazionale de S’Istrumpa op 16 september heb je de kans om de atleten in actie te zien. De atleet die de meeste vaardigheid, vindingrijkheid en moed toont, wint!

8. Met de boot naar La Maddalena Archipel

Een nationaal park waar je enkel per boot kunt komen: toen ik dat hoorde wilde ik niets liever dan La Maddalena Archipel bezoeken! Dit nationale park is meteen een bijzondere: het bestaat uit bijna zeventig eilandjes, omringd door tal van kleine baaitjes. Tijdens onze rondreis op Sardinië neemt Silvio me mee op de boot langs de eilandjes van La Maddalena. Heel even waan ik me op de Cariben… Dit is zo mooi…

La Maddalena Archipel

9. Eet je buikje vol bij Barbagia in Piazza

Dit lokale food en drinks festival wordt georganiseerd door één van de deelnemende koppels van het televisieprogramma. Niet alleen ontdek je hier de specialiteiten van de regio, maar je herkent er ook Nederlandse en Vlaamse lekkernijen terug.

10. Ga op zoek naar je eigen 1 euro huis

Zou jij ook wel naar Italië willen emigreren? Neem deel aan een wandeltour langs de hoogtepunten van Italiaanse dorpjes, waaronder Piazza Sant’Antonio en de Regina Fontium fontein. Ook krijg je de kans om de 1 euro huizen te bewonderen. Wie weet spot je jouw eigen Italiaanse droomhuis!

11. De grotten van Nettuno

Als afsluiter van onze vakantie op Sardinië, neemt Silvio me mee naar de Grotta di Nettuno, letterlijk vertaald de grotten van Neptunus, god van de zee. Samen stappen we de boot in, om vervolgens zo’n twee uur lang door de grotten en langs de prachtige baai van Porto Conte te varen. De grotten vormen een indrukwekkend geheel, met hun bizarre vormen. Vol verwondering kijk ik mijn ogen uit. Wat een mooi eiland is Sardinië…

Sardinie grotten

Meer zien van Sardinië?

Naast al deze bezienswaardigheden op Sardinië, vond ik op dit Italiaanse eiland ook tal van unieke logeeradresjes, ver weg van de massa, op de mooiste plekken.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Sardinië: de plek waar ik me met regelmaat waan op de Cariben. Waar ik de lekkerste verse vis eet en waar ik uren kan genieten van de fijnste stille plekken. Dit een na grootste eiland van Italië heeft mijn hart veroverd. Natuurlijk deel ik mijn ontdekkingen op Sardinië met je!

1. Het heerlijke strand bij Villasimius

“Kijk, Eliza!” Wuivend staat mijn goede vriend Silvio op het strand bij Villasimius, wat ik stiekem toch wel een van de mooiste stranden van Sardinië vind. “Een dolfijn!” Even geloof ik hem niet. Maar als ik zijn vinger volg richting het water, zie ik dat hij gelijk heeft. In het water is een grijs gevaarte te zien. Voor het eerst in mijn leven zie ik er één en het is nauwelijks te omschrijven hoe dat voelt… Dit is zo magisch! Als we daarna weer op onze handdoek neerploffen, vertelt Silvio dat het ook hier heel bijzonder is om dolfijnen te spotten. Ze zijn er wel, maar laten zich niet gauw zo vlakbij de stranden zien. Maar wie geduld én een beetje geluk heeft, kan zomaar dolfijnen op Sardinië tegenkomen…

Sardinie Villasimius

2. De kleurrijke hoofdstad Cagliari

Een stad vol met lekkers: dat is hoe ik Cagliari het liefst omschrijf. Veel pizzeria’s, ijszaakjes, wijnbarretjes… En dan die kleuren overal! Cagliari, de hoofdstad van Sardinië, is toch wel een favoriete Italiaanse stad voor mij. De mediterrane sfeer is hier goed voelbaar, met zijn prachtige ligging aan zee. Het liefst slenter ik in Cagliari langs de talloze winkeltjes, bezoek de indrukwekkende Cattedrale di Santa Maria en plof ik daarna neer op een gezellig terrasje.

3. Bekijk zeilers in actie

De Round Sardinia Race is één van de meest prestigieuze zeilcompetities van het Mediterrane Zeegebied. En een feest voor het oog! Op 30 september kun je de finish van de zeilboten bijwonen in Cagliari.

Cagliari Sardinie

4. Bezoek de lokale kunst- en handarbeid fair

Op 2 september kun je een mooie verzameling van lokale kunst bewonderen. In het plaatsje Mogoro wordt de jaarlijkse kunst- en handarbeid fair georganiseerd: Fiera dell’Artigianato artistico. Ik ben gek op de kleurrijke kleden van Sardinië. Als je geluk hebt zie je zelfs een kunstenaar aan het werk…

5. Bewonder antieke Fiat 500’s

De Fiat 500 is misschien wel de meest iconische auto van Italië. De Club 500 d’Epoca is een reizend evenement waarbij Fiat-eigenaren samenkomen. Op 23 september vindt het evenement plaats in Ollolai. Een mooie kans om een hele hoop van deze leuke autootjes bij elkaar te zien.

6. Porto Pino: het strand van flamingo’s

Flamingo’s: ik vind ze bijzonder! Bijzonder leuk, ook dat nog. Op Sardinië kom ik ze tegen bij het zandstrand Porto Pino. Een heerlijk zandstrand van zo’n 4 kilometer waar ik na een drukke periode heerlijk tot rust kom. Achter het strand liggen prachtige mooie pijnbomen, die het plaatje helemaal afmaken. Ja, ook Porto Pino is een van mijn favoriete stranden op Sardinië!

Porto Pino Sardinie

7. Moedig worstelaars aan in Ollolai

Worstelen is een oude traditie op Sardinië. Tijdens de Campionato Nazionale de S’Istrumpa op 16 september heb je de kans om de atleten in actie te zien. De atleet die de meeste vaardigheid, vindingrijkheid en moed toont, wint!

8. Met de boot naar La Maddalena Archipel

Een nationaal park waar je enkel per boot kunt komen: toen ik dat hoorde wilde ik niets liever dan La Maddalena Archipel bezoeken! Dit nationale park is meteen een bijzondere: het bestaat uit bijna zeventig eilandjes, omringd door tal van kleine baaitjes. Tijdens onze rondreis op Sardinië neemt Silvio me mee op de boot langs de eilandjes van La Maddalena. Heel even waan ik me op de Cariben… Dit is zo mooi…

La Maddalena Archipel

9. Eet je buikje vol bij Barbagia in Piazza

Dit lokale food en drinks festival wordt georganiseerd door één van de deelnemende koppels van het televisieprogramma. Niet alleen ontdek je hier de specialiteiten van de regio, maar je herkent er ook Nederlandse en Vlaamse lekkernijen terug.

10. Ga op zoek naar je eigen 1 euro huis

Zou jij ook wel naar Italië willen emigreren? Neem deel aan een wandeltour langs de hoogtepunten van Italiaanse dorpjes, waaronder Piazza Sant’Antonio en de Regina Fontium fontein. Ook krijg je de kans om de 1 euro huizen te bewonderen. Wie weet spot je jouw eigen Italiaanse droomhuis!

11. De grotten van Nettuno

Als afsluiter van onze vakantie op Sardinië, neemt Silvio me mee naar de Grotta di Nettuno, letterlijk vertaald de grotten van Neptunus, god van de zee. Samen stappen we de boot in, om vervolgens zo’n twee uur lang door de grotten en langs de prachtige baai van Porto Conte te varen. De grotten vormen een indrukwekkend geheel, met hun bizarre vormen. Vol verwondering kijk ik mijn ogen uit. Wat een mooi eiland is Sardinië…

Sardinie grotten

Meer zien van Sardinië?

Naast al deze bezienswaardigheden op Sardinië, vond ik op dit Italiaanse eiland ook tal van unieke logeeradresjes, ver weg van de massa, op de mooiste plekken.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

03 februari, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.