Terwijl ik in mijn auto over de kronkelende wegen van Sardinië rijd, kijk ik uit over de zee rechts naast me. Ik denk na over komende zomer en kan nu al niet meer wachten om dan weer een paar dagen op Sardinië door te brengen. Op dit eiland is altijd genoeg te ontdekken, maar tijdens de zomer worden er ook allerlei muziekfestivals georganiseerd waarbij je kunt genieten van een fijne sfeer en mooie muziek.

Als ik denk aan een paar jaar geleden, toen ik met mijn goede vriend George op een jazz festival belandde in Berchidda, verschijnt er een lach op mijn gezicht. We waren onderweg naar Lago del Coghinas, maar belandden midden tussen het feestgedruis. Nooit geweten dat de Sardijnen zo losjes in de heupen waren. En muziek spelen kunnen ze als de beste! Sinds deze onvergetelijke dag heb ik me voorgenomen om elke zomer minstens een van de muziekfestivals op Sardinië te bezoeken. Ik heb de leukste voor je op een rijtje gezet!

Narcao Blues

Naar dit festival kijkt iedereen in de omgeving van Trinita’ d’Agultu het hele jaar uit. Ook ik probeer ieder jaar weer bij dit festival van de partij te zijn. De gezelligheid begint ’s middags al met traditionele Sardijnse muziek, dans en bandjes. Vorig jaar bestelde ik aan een van de barretjes een Mirto rosso. Deze zoete, rode likeur gemaakt van de Mirto plant, is sindsdien een van mijn favoriete drankjes op Sardinië. Vooral als hij lekker koud geserveerd wordt!

Tip: verblijf in Punta Falcone, op 59 minuten rijden van het festival

Time in Jazz

In Berchidda, vlak bij het Coghinas meer en de Limbara berg, vindt ieder jaar in augustus het Time in Jazz festival plaats. Dit jaar probeer ik er zeker bij te zijn, want het wordt geregisseerd door Paolo Fresu, een bekende trompetspeler uit Berchidda. Dit was het festival waar ik een paar jaar geleden samen met George belandde. We hebben toen genoten van sandwiches met geroosterde worst, een koel glas wijn en goede live jazz muziek op de achtergrond. Het ultieme zomergevoel!

Tip: verblijf in Li Troni Appartement, op 47 minuten rijden van het festival

Sardinia Reggae festival

Tijdens dit festival geniet ik van de muziek van de beste reggae artiesten van Sardinië. Als ik met mijn voeten in het warme zand sta en de heupwiegende reggae ritmes hoor, kan ik gewoon niet stil blijven staan. ’s Avonds, als de zon onder gaat en alles rood en oranje kleurt, waan ik me helemaal op Jamaica. Een aanrader voor alle liefhebbers van festivals met een ultiem relaxte sfeer!

Tip: verblijf in Aldiola Country Resort, op 53 minuten rijden van het festival

Festa della Birra Trinitaiese

Een paar jaar geleden nam mijn goede vriend Pedro me mee naar Narcao Blues. Het viel me gelijk op dat dit festival een erg gevarieerd publiek trekt: jong of oud, hippie of zakenman, het maakt hier allemaal niet uit. Een ding is zeker: je gaat hier helemaal op in de lokale bevolking. Er hangt altijd een hele gemoedelijke sfeer en op verschillende podia kun je internationale artiesten zien optreden. Dit jaar zijn dat bijvoorbeeld The Two, Playing for Change en Mike Zito & The Wheel. Ik kan nu al niet wachten om dit festival in juli weer te bezoeken!

Ben je zelf ook wel eens bij een van de muziekfestivals op Sardinië geweest?

Terwijl ik in mijn auto over de kronkelende wegen van Sardinië rijd, kijk ik uit over de zee rechts naast me. Ik denk na over komende zomer en kan nu al niet meer wachten om dan weer een paar dagen op Sardinië door te brengen. Op dit eiland is altijd genoeg te ontdekken, maar tijdens de zomer worden er ook allerlei muziekfestivals georganiseerd waarbij je kunt genieten van een fijne sfeer en mooie muziek.

Als ik denk aan een paar jaar geleden, toen ik met mijn goede vriend George op een jazz festival belandde in Berchidda, verschijnt er een lach op mijn gezicht. We waren onderweg naar Lago del Coghinas, maar belandden midden tussen het feestgedruis. Nooit geweten dat de Sardijnen zo losjes in de heupen waren. En muziek spelen kunnen ze als de beste! Sinds deze onvergetelijke dag heb ik me voorgenomen om elke zomer minstens een van de muziekfestivals op Sardinië te bezoeken. Ik heb de leukste voor je op een rijtje gezet!

Narcao Blues

Naar dit festival kijkt iedereen in de omgeving van Trinita’ d’Agultu het hele jaar uit. Ook ik probeer ieder jaar weer bij dit festival van de partij te zijn. De gezelligheid begint ’s middags al met traditionele Sardijnse muziek, dans en bandjes. Vorig jaar bestelde ik aan een van de barretjes een Mirto rosso. Deze zoete, rode likeur gemaakt van de Mirto plant, is sindsdien een van mijn favoriete drankjes op Sardinië. Vooral als hij lekker koud geserveerd wordt!

Tip: verblijf in Punta Falcone, op 59 minuten rijden van het festival

Time in Jazz

In Berchidda, vlak bij het Coghinas meer en de Limbara berg, vindt ieder jaar in augustus het Time in Jazz festival plaats. Dit jaar probeer ik er zeker bij te zijn, want het wordt geregisseerd door Paolo Fresu, een bekende trompetspeler uit Berchidda. Dit was het festival waar ik een paar jaar geleden samen met George belandde. We hebben toen genoten van sandwiches met geroosterde worst, een koel glas wijn en goede live jazz muziek op de achtergrond. Het ultieme zomergevoel!

Tip: verblijf in Li Troni Appartement, op 47 minuten rijden van het festival

Sardinia Reggae festival

Tijdens dit festival geniet ik van de muziek van de beste reggae artiesten van Sardinië. Als ik met mijn voeten in het warme zand sta en de heupwiegende reggae ritmes hoor, kan ik gewoon niet stil blijven staan. ’s Avonds, als de zon onder gaat en alles rood en oranje kleurt, waan ik me helemaal op Jamaica. Een aanrader voor alle liefhebbers van festivals met een ultiem relaxte sfeer!

Tip: verblijf in Aldiola Country Resort, op 53 minuten rijden van het festival

Festa della Birra Trinitaiese

Een paar jaar geleden nam mijn goede vriend Pedro me mee naar Narcao Blues. Het viel me gelijk op dat dit festival een erg gevarieerd publiek trekt: jong of oud, hippie of zakenman, het maakt hier allemaal niet uit. Een ding is zeker: je gaat hier helemaal op in de lokale bevolking. Er hangt altijd een hele gemoedelijke sfeer en op verschillende podia kun je internationale artiesten zien optreden. Dit jaar zijn dat bijvoorbeeld The Two, Playing for Change en Mike Zito & The Wheel. Ik kan nu al niet wachten om dit festival in juli weer te bezoeken!

Ben je zelf ook wel eens bij een van de muziekfestivals op Sardinië geweest?

18 mei, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.