Mijn haren in de wind, azuurblauw water, eindeloos mooie strandjes… Na tal van vakanties weet ik het zeker: ik ben verliefd op het eilandleven van Sardinië! Dit Italiaanse eiland heeft mijn hart veroverd. De afgelopen jaren ontmoette ik er veel vriendelijke locals die me steeds weer de beste tips gaven. Ook de mooiste strandjes heb ik inmiddels mogen ontdekken. Hoog tijd om mijn favoriete strandjes op Sardinië met jullie te delen.  

Su Giudeu

Een paar dagen later ontmoet ik local Mauro, in een barretje in Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. We raken aan de praat en als ik hem vraag naar zijn favoriete stranden op het eiland, is het eerste wat hij noemt het strand van Su Giudeu. “Het is niet alleen een prachtig strand, maar ook een beschermd natuurgebied”, verzekert hij me. “Je kunt er zelfs flamingo’s spotten! Maar let wel op dat er niet veel voorzieningen zijn, Eliza. Het strand van Su Giudeu bezoek ik eigenlijk vooral voor mijn rust.” Daar aangekomen kan ik Mauro alleen maar gelijk geven: dit strand is schitterend!

Sardinië strand Su Guideu

Cala Luna

Aan local Isabella vertel ik op een zekere woensdagmiddag tijdens de lunch dat ik dol ben op verlaten plekjes. Haar ogen beginnen te glinsteren. “Dan moet je Cala Luna bezoeken”, roept ze me enthousiast. “Dat is een afgelegen strandje waar je alleen met de boot kunt komen, óf na een wandeling van zo’n vier kilometer.” Ik luister aandachtig. Dat is precies wat ik fantastisch vind: afgelegen plekken waarvoor ik wat moeite moet doen. Ik besluit voor de wandeling te gaan en word na vier kilometer inderdaad verrast: steile kliffen, een prachtig zandstrand en zelfs enkele kleine grotten. 

Sardinië strand Cala Luna

Spiaggia delle Dune, Piscinas

Nog een favoriet van Mauro is het strand van Piscinas. Hij omschrijft het als een bijzondere zandvlakte, die zich uitstrekken tot zee. De woorden van Mauro maken me wederom nieuwsgierig. Eenmaal aangekomen word ik getrakteerd op een ruig strand dat me op een tropische plek doet wanen. Om me heen zie ik naast enkele andere badgasten ook een paar wandelaars op de duinen lopen. Piscinas is een strand voor avonturiers, denk ik tevreden. Na een frisse duik in zee besluit ik dan ook mijn wandelschoenen nog even aan te trekken en op ontdekking te gaan. Wat een prachtige plek… 

Sardinië strand Cala Cipolla

Cala Mariolu

Zoals ik al schreef ben ik dol op de minder begaanbare strandjes tijdens mijn vakantie. Strandjes waarvoor je wat moeite moet doen om er te komen. Vaak levert dat de mooiste plekken op, zonder al teveel toeristen. Ook Cala Mariolu is zo’n plek waar je niet eenvoudig komt. De enige manier om er te komen is met een boot. Vanuit het plaatsje Cala Gonone besluit ik een bootexcursie te boeken. Het is mei en nog heerlijk rustig op de boot. De wind waait in mijn gezicht terwijl de zon zijn voorjaarswarmte laat voelen. Eenmaal aangekomen op het strand van Cala Mariolu kan ik niet anders dan mijn ogen uitkijken. Het lijkt haast nep, zo mooi… Anderhalf uur verblijven we op dit strand, voordat we weer de boot op klimmen. Een onvergetelijke ervaring!

Sardinië strand Cala Mariolu

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Mijn haren in de wind, azuurblauw water, eindeloos mooie strandjes… Na tal van vakanties weet ik het zeker: ik ben verliefd op het eilandleven van Sardinië! Dit Italiaanse eiland heeft mijn hart veroverd. De afgelopen jaren ontmoette ik er veel vriendelijke locals die me steeds weer de beste tips gaven. Ook de mooiste strandjes heb ik inmiddels mogen ontdekken. Hoog tijd om mijn favoriete strandjes op Sardinië met jullie te delen.  

Su Giudeu

Een paar dagen later ontmoet ik local Mauro, in een barretje in Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. We raken aan de praat en als ik hem vraag naar zijn favoriete stranden op het eiland, is het eerste wat hij noemt het strand van Su Giudeu. “Het is niet alleen een prachtig strand, maar ook een beschermd natuurgebied”, verzekert hij me. “Je kunt er zelfs flamingo’s spotten! Maar let wel op dat er niet veel voorzieningen zijn, Eliza. Het strand van Su Giudeu bezoek ik eigenlijk vooral voor mijn rust.” Daar aangekomen kan ik Mauro alleen maar gelijk geven: dit strand is schitterend!

Sardinië strand Su Guideu

Cala Luna

Aan local Isabella vertel ik op een zekere woensdagmiddag tijdens de lunch dat ik dol ben op verlaten plekjes. Haar ogen beginnen te glinsteren. “Dan moet je Cala Luna bezoeken”, roept ze me enthousiast. “Dat is een afgelegen strandje waar je alleen met de boot kunt komen, óf na een wandeling van zo’n vier kilometer.” Ik luister aandachtig. Dat is precies wat ik fantastisch vind: afgelegen plekken waarvoor ik wat moeite moet doen. Ik besluit voor de wandeling te gaan en word na vier kilometer inderdaad verrast: steile kliffen, een prachtig zandstrand en zelfs enkele kleine grotten. 

Sardinië strand Cala Luna

Spiaggia delle Dune, Piscinas

Nog een favoriet van Mauro is het strand van Piscinas. Hij omschrijft het als een bijzondere zandvlakte, die zich uitstrekken tot zee. De woorden van Mauro maken me wederom nieuwsgierig. Eenmaal aangekomen word ik getrakteerd op een ruig strand dat me op een tropische plek doet wanen. Om me heen zie ik naast enkele andere badgasten ook een paar wandelaars op de duinen lopen. Piscinas is een strand voor avonturiers, denk ik tevreden. Na een frisse duik in zee besluit ik dan ook mijn wandelschoenen nog even aan te trekken en op ontdekking te gaan. Wat een prachtige plek… 

Sardinië strand Cala Cipolla

Cala Mariolu

Zoals ik al schreef ben ik dol op de minder begaanbare strandjes tijdens mijn vakantie. Strandjes waarvoor je wat moeite moet doen om er te komen. Vaak levert dat de mooiste plekken op, zonder al teveel toeristen. Ook Cala Mariolu is zo’n plek waar je niet eenvoudig komt. De enige manier om er te komen is met een boot. Vanuit het plaatsje Cala Gonone besluit ik een bootexcursie te boeken. Het is mei en nog heerlijk rustig op de boot. De wind waait in mijn gezicht terwijl de zon zijn voorjaarswarmte laat voelen. Eenmaal aangekomen op het strand van Cala Mariolu kan ik niet anders dan mijn ogen uitkijken. Het lijkt haast nep, zo mooi… Anderhalf uur verblijven we op dit strand, voordat we weer de boot op klimmen. Een onvergetelijke ervaring!

Sardinië strand Cala Mariolu

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

03 juni, 2021|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. g v beelen 11 juli, 2023 at 5:58 pm - Reply

    Hoi ik zoek een leuke plek met op loopafstand een zandstrand en een dorp/ stadje met restaurants op Sardinië of Sicilië vanaf 4 sept


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.