Denk ik aan Toscane, dan denk ik aan de geweldige ontmoetingen die ik er had met Italiaanse boeren. Maar ik denk ook aan de lekkerste wijnen, schitterende heuvellandschappen en prachtige steden als Florence, Siena en Lucca. Ik durf met een gerust hart te zeggen dat Toscane een van mijn favoriete Zuid-Europese bestemmingen is!

Rij de wijnroute van Chianti

De wijnliefhebber is in Toscane aan het juiste adres. Al vaak bezocht ik wijnboeren in Toscane. Steeds weer laten zij mij de lekkerste wijnen proeven. Een van mijn favoriete wijnstreken in Toscane is het Chianti-gebied, waar ik altijd langs tal van lieflijke dorpjes rijd met onderweg zicht op uitgestrekte wijnvelden. Mmm…

Chianti Italie

Met de boot naar het eiland Elba

Toen een goede vriend mij vertelde over het eiland Elba, was mijn nieuwsgierigheid snel gewekt. De Franse keizer Napoleon verbleef op Elba in ballingschap nadat hij uit zijn macht was gezet. Elba zit daarmee vol met historische verhalen. Maar dat niet alleen… Het derde eiland van Italië heeft ook prachtige stranden in petto waar ik altijd weer helemaal tot rust kom na wat drukkere tijden. En wist je dat je op Elba een kabelbaan kunt nemen naar de Monte Capanne, op duizend meter hoogte? Hier heb ik het allermooiste uitzicht over Elba!

Toscane Elba

Sfeer proeven in de steden Siena, Florence en Lucca

Hoewel ik enorm kan genieten van kleine, stille dorpjes, zijn er ook altijd prachtige steden die mijn hart veroveren. In Toscane zijn dat er sowieso drie: Siena, Florence en Lucca. Alle drie de steden hebben hun eigen charme, op alle drie ben ik even verliefd geworden. Zo geniet ik in Florence altijd weer van de grote hoeveelheid historie in de stad, inclusief prachtige kerken en bouwwerken. In Siena geniet ik vooral van het schelpvormige plein Piazza del Campo. Op een gezellig terrasje op het plein heb ik me laten vertellen dat dit plein is gebouwd op de plek waar drie heuvels samenkomen. Meer richting de kust is er nog de stad Lucca, waar ik me inmiddels ontzettend thuis voel. Dit charmante stadje staat bekend om de prachtige oude wal die eromheen ligt.

Toscane Siena

Wijn proeven in Bolgheri

Mijn goede vriendin Elena, die geboren en getogen is in Toscane, vertelde me tijdens mijn reis door Italië over Bolgheri. De weg ernaartoe moest al magisch mooi zijn: de Viale dei Cipressi, een lange slingerende weg met aan weerszijden honderden cipressen. En ze had gelijk: eenmaal op de Viale dei Cipressi geniet ik van het gevoel dat autorijden in het buitenland mij altijd geeft. De weg is prachtig, en toch ook heerlijk stil! Aangekomen in Bolgheri wacht er een lieflijk dorp op me, dat helemaal in het teken staat van wijn. Bolgheri-wijnen, om precies te zijn. Geen goedkoop wijntje, maar van échte Italiaanse kwaliteit!

Toscane Bolgheri

Historie opsnuiven in Volterra

Nog een favoriet van mij in Toscane is Volterra. Dit idyllisch gelegen stadje zie je al van ver boven alles uit torenen. In Volterra laat ik me steevast verrassen door de rijke historie van het stadje. Zo loop ik altijd langs het amfitheater naar het centrum van Volterra, waar ik dan weer even een blik werp op oude bouwwerken uit de Romeinse tijd. En als ik even niet in Italie ben, kan ik altijd nog de boekverfilmingen van Twilight Saga kijken, waarin Volterra als decor dient!

Toscane Volterra

Kijk ook zeker eens tussen mijn adresjes in Toscane om zelf de pracht en praal te mogen aanschouwen.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Denk ik aan Toscane, dan denk ik aan de geweldige ontmoetingen die ik er had met Italiaanse boeren. Maar ik denk ook aan de lekkerste wijnen, schitterende heuvellandschappen en prachtige steden als Florence, Siena en Lucca. Ik durf met een gerust hart te zeggen dat Toscane een van mijn favoriete Zuid-Europese bestemmingen is!

Rij de wijnroute van Chianti

De wijnliefhebber is in Toscane aan het juiste adres. Al vaak bezocht ik wijnboeren in Toscane. Steeds weer laten zij mij de lekkerste wijnen proeven. Een van mijn favoriete wijnstreken in Toscane is het Chianti-gebied, waar ik altijd langs tal van lieflijke dorpjes rijd met onderweg zicht op uitgestrekte wijnvelden. Mmm…

Chianti Italie

Met de boot naar het eiland Elba

Toen een goede vriend mij vertelde over het eiland Elba, was mijn nieuwsgierigheid snel gewekt. De Franse keizer Napoleon verbleef op Elba in ballingschap nadat hij uit zijn macht was gezet. Elba zit daarmee vol met historische verhalen. Maar dat niet alleen… Het derde eiland van Italië heeft ook prachtige stranden in petto waar ik altijd weer helemaal tot rust kom na wat drukkere tijden. En wist je dat je op Elba een kabelbaan kunt nemen naar de Monte Capanne, op duizend meter hoogte? Hier heb ik het allermooiste uitzicht over Elba!

Toscane Elba

Sfeer proeven in de steden Siena, Florence en Lucca

Hoewel ik enorm kan genieten van kleine, stille dorpjes, zijn er ook altijd prachtige steden die mijn hart veroveren. In Toscane zijn dat er sowieso drie: Siena, Florence en Lucca. Alle drie de steden hebben hun eigen charme, op alle drie ben ik even verliefd geworden. Zo geniet ik in Florence altijd weer van de grote hoeveelheid historie in de stad, inclusief prachtige kerken en bouwwerken. In Siena geniet ik vooral van het schelpvormige plein Piazza del Campo. Op een gezellig terrasje op het plein heb ik me laten vertellen dat dit plein is gebouwd op de plek waar drie heuvels samenkomen. Meer richting de kust is er nog de stad Lucca, waar ik me inmiddels ontzettend thuis voel. Dit charmante stadje staat bekend om de prachtige oude wal die eromheen ligt.

Toscane Siena

Wijn proeven in Bolgheri

Mijn goede vriendin Elena, die geboren en getogen is in Toscane, vertelde me tijdens mijn reis door Italië over Bolgheri. De weg ernaartoe moest al magisch mooi zijn: de Viale dei Cipressi, een lange slingerende weg met aan weerszijden honderden cipressen. En ze had gelijk: eenmaal op de Viale dei Cipressi geniet ik van het gevoel dat autorijden in het buitenland mij altijd geeft. De weg is prachtig, en toch ook heerlijk stil! Aangekomen in Bolgheri wacht er een lieflijk dorp op me, dat helemaal in het teken staat van wijn. Bolgheri-wijnen, om precies te zijn. Geen goedkoop wijntje, maar van échte Italiaanse kwaliteit!

Toscane Bolgheri

Historie opsnuiven in Volterra

Nog een favoriet van mij in Toscane is Volterra. Dit idyllisch gelegen stadje zie je al van ver boven alles uit torenen. In Volterra laat ik me steevast verrassen door de rijke historie van het stadje. Zo loop ik altijd langs het amfitheater naar het centrum van Volterra, waar ik dan weer even een blik werp op oude bouwwerken uit de Romeinse tijd. En als ik even niet in Italie ben, kan ik altijd nog de boekverfilmingen van Twilight Saga kijken, waarin Volterra als decor dient!

Toscane Volterra

Kijk ook zeker eens tussen mijn adresjes in Toscane om zelf de pracht en praal te mogen aanschouwen.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

18 oktober, 2020|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. […] is heel goed in één dag te bezoeken en is een absolute aanrader als je in Toscane bent. Toscane is sowieso een van mijn favoriete plekjes in Europa, wat een feest altijd. In Elba vind je echte authentieke dorpjes en er zijn ook nog eens […]


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.