Toscane en eten: een betere combinatie bestaat er bijna niet! Of eigenlijk… Geldt dat voor heel Italië. Niet vaak at ik zo lekker in een land als in Italië. En het leuke is: elke Italiaanse regio heeft zo zijn eigen culinaire specialiteiten. Ook in Toscane werd ik verblijd met tal van lekkernijen. Natuurlijk deel ik graag mijn favoriete restaurantjes in Toscane met je.

Osteria dei Poeti in Volterra

Het stadje Volterra is één van mijn favoriete plekken in Toscane. De historie is er bijna voelbaar als ik door de smalle straten loop. Winkeltjes, maar vooral restaurantjes sieren het oude stadshart van Volterra. Inmiddels heb ik een paar fijne restaurantjes in Volterra ontdekt, maar mijn favoriet blijft Osteria dei Poeti. De bediening herkent me zelfs als ik er weer ben, al is het twee jaar later. Mijn favoriete gerecht? Dat kan ik maar moeilijk kiezen… De spaghetti vongole vind ik verrukkelijk, maar ook alle gerechten met truffel, de gnocchi, de antipasti… Hoog tijd om weer eens terug te keren!

Paglicce Beach op Elba

Als het even kan, boek ik tijdens mijn vakantie in Toscane een boottripje naar het eiland Elba. Dit eiland voor de kust van Toscane heeft als meerdere keren mijn hart veroverd. Bergen, zee… Hier vind je de mooie combinatie! Eén van mijn favoriete herinneringen is toch wel mijn lunch op het strand, bij het restaurant Paglicce Beach. Die ochtend ontmoette ik twee koks die hier hun vakantie doorbrachten. Zij tipten me dit restaurant. En uit de mond van een kok… Ja, dan wil ik geloven dat het goed is! Ze hadden gelijk: bij Paglicce Beach besloot ik mezelf eens goed te verwennen met verse oesters en andere schelpdieren. De setting, mijn tafeltje aan zee, maakte het af. Dit is een klassieker!

Favoriete restaurants Toscane

Osteria di Casa Chianti in Certaldo

Uit eten met het mooiste uitzicht van Toscane: dat deed ik in Certaldo, bij Osteria di Casa Chianti. Als ik eraan terugdenk, zie ik die prachtige zonsondergang op de heuvels van Toscane weer voor me. Rood, geel, oranje… Maar misschien wel meer nog zie ik de herinnering aan het lekkere eten én de fantastische bediening hier voor me. Kort na mijn aankomst serveert een allervriendelijkste ober me een proeverij van lokale olijfolies. De zwarte en witte truffel, de lokale hammen, de pasta pomodori… En natuurlijk de beste Chianti-wijnen uit de omgeving. Eten bij Osteria di Casa Chianti is genieten met een hoofdletter G!

Ken jij nog restaurants in Toscane?

Ik hoor graag ook jouw tips en ervaringen, laat ze achter in de comments en wie weet probeer ik ze wel uit tijdens mijn volgende reis. Wil jij Toscane graag ontdekken? Verblijf dan zeker bij een van mijn Toscaanse adresjes voor een unieke ervaring!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Toscane en eten: een betere combinatie bestaat er bijna niet! Of eigenlijk… Geldt dat voor heel Italië. Niet vaak at ik zo lekker in een land als in Italië. En het leuke is: elke Italiaanse regio heeft zo zijn eigen culinaire specialiteiten. Ook in Toscane werd ik verblijd met tal van lekkernijen. Natuurlijk deel ik graag mijn favoriete restaurantjes in Toscane met je.

Osteria dei Poeti in Volterra

Het stadje Volterra is één van mijn favoriete plekken in Toscane. De historie is er bijna voelbaar als ik door de smalle straten loop. Winkeltjes, maar vooral restaurantjes sieren het oude stadshart van Volterra. Inmiddels heb ik een paar fijne restaurantjes in Volterra ontdekt, maar mijn favoriet blijft Osteria dei Poeti. De bediening herkent me zelfs als ik er weer ben, al is het twee jaar later. Mijn favoriete gerecht? Dat kan ik maar moeilijk kiezen… De spaghetti vongole vind ik verrukkelijk, maar ook alle gerechten met truffel, de gnocchi, de antipasti… Hoog tijd om weer eens terug te keren!

Paglicce Beach op Elba

Als het even kan, boek ik tijdens mijn vakantie in Toscane een boottripje naar het eiland Elba. Dit eiland voor de kust van Toscane heeft als meerdere keren mijn hart veroverd. Bergen, zee… Hier vind je de mooie combinatie! Eén van mijn favoriete herinneringen is toch wel mijn lunch op het strand, bij het restaurant Paglicce Beach. Die ochtend ontmoette ik twee koks die hier hun vakantie doorbrachten. Zij tipten me dit restaurant. En uit de mond van een kok… Ja, dan wil ik geloven dat het goed is! Ze hadden gelijk: bij Paglicce Beach besloot ik mezelf eens goed te verwennen met verse oesters en andere schelpdieren. De setting, mijn tafeltje aan zee, maakte het af. Dit is een klassieker!

Favoriete restaurants Toscane

Osteria di Casa Chianti in Certaldo

Uit eten met het mooiste uitzicht van Toscane: dat deed ik in Certaldo, bij Osteria di Casa Chianti. Als ik eraan terugdenk, zie ik die prachtige zonsondergang op de heuvels van Toscane weer voor me. Rood, geel, oranje… Maar misschien wel meer nog zie ik de herinnering aan het lekkere eten én de fantastische bediening hier voor me. Kort na mijn aankomst serveert een allervriendelijkste ober me een proeverij van lokale olijfolies. De zwarte en witte truffel, de lokale hammen, de pasta pomodori… En natuurlijk de beste Chianti-wijnen uit de omgeving. Eten bij Osteria di Casa Chianti is genieten met een hoofdletter G!

Ken jij nog restaurants in Toscane?

Ik hoor graag ook jouw tips en ervaringen, laat ze achter in de comments en wie weet probeer ik ze wel uit tijdens mijn volgende reis. Wil jij Toscane graag ontdekken? Verblijf dan zeker bij een van mijn Toscaanse adresjes voor een unieke ervaring!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

24 juli, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.