Waarom ik verliefd ben op Chalkidiki, vragen mijn vrienden me weleens. Eén van de redenen is dat dit eiland nog een beetje onontdekt is bij toeristen. Op Chalkidiki bestaat het grootste deel van de toeristen uit Grieken zelf. Dat is leuk, want op die manier heb ik vooral met locals kunnen kletsen over het eiland! Dankzij hen ontdekte ik de mooiste strandjes van Chalkidiki, die ik natuurlijk graag met je deel…

Het strand Kavourotripes, bekend als Orange Beach

Als ik local Aeson vertel dat ik een groot hart heb voor natuur, lichten zijn ogen op. “Ik weet waar je prachtige wandelingen kunt maken, Eliza. Vlakbij zee.” Hij vertelt me over het strand van Kavourotripes, dat is omgeven door schitterende natuur met beboste gebieden en heuvels en alle te voet of per boot bereikbaar is. Ik besluit mijn volgende dag te vullen met een aangename ochtendwandeling door de natuur, om vervolgens  een frisse duik in de kristalheldere zee te nemen op het rustige strand van Simantro. Een aanrader!

Chalkidiki strand Kavourtripes Orange beach

Het witte zand van Karydi

Als ik de Griekse Rea ontmoet bij haar fijne plekje Mint Retreat Suites, begint ze me uitgebreid te vertellen over ‘haar’ eiland Chalkidiki. Als ik haar mag geloven bevind ik me op het mooiste eiland van Griekenland. Maar dat enthousiasme ken ik toevallig ook van andere eilanden. Ik grinnik. Als ik haar vraag naar de mooiste stranden van Chalkidiki, raadt ze me meteen het strand van Karydi aan. “Het witte zand, het kristalheldere water… Je gaat het er heerlijk vinden, Eliza!” Drie dagen later moet ik haar gelijk geven: het strand van Karydi is tijdens mijn bezoek in september heerlijk rustig én prachtig!

Chalkidiki strand Karydi beach

De kleuren van Kriopigi

Strandjes waar het water tal van prachtige kleuren kent: ik ben er dol op! Ook de zee bij Kriopigi heeft dit. Van donkerblauw naar turquoise, licht, donker… Ik kijk mijn ogen uit terwijl ik met een boek in mijn handen op een handdoekje lig. De rust is overheerlijk, en dat komt misschien wel omdat men een stuk naar beneden moet lopen om het strand van Kriopigi te bereiken. Niet voor iedereen weggelegd, maar wel voor mij. Een beetje avontuur op vakantie vind ik juist zalig! 

Chalkidiki strand Kriopigi beach

De gezelligheid van Afytos Beach

Nog een tip die ik kreeg van Rea, is het strand van Afytos. “Je kunt er ligbedjes huren en een drankje doen bij één van de gezellige barretjes”, vertelt ze enthousiast. “Maar als je liever de rust opzoekt, moet je simpelweg een stukje verder lopen. Daar geniet ik altijd zo graag van de stilte…” Rea wekt opnieuw mijn nieuwsgierigheid. Eenmaal op het strand van Afytos begrijp ik haar enthousiasme. Hoewel ik dol ben op rust en stilte, zijn de ligbedjes hier ook aanlokkelijk. Ik besluit mezelf vandaag te verwennen en voor het comfort van een bedje te gaan. Die middag ontmoet ik in het barretje twee gezellige locals met wie ik die avond een Griekse salade eet. Ik was al enthousiast over Chalkidiki, maar na deze vakantie is dat nog vele malen meer het geval! 

Chalkidiki strand Afytos beach

Possidi Beach, net als de Malediven

In het puntje van het schiereiland Kassandra vind je het unieke Possidi Beach, waar je aan beide kanten kunt genieten van uitzicht op zee. Samen met Rea en haar vrienden heb ik hier tot in de late uurtjes genoten en de zonsondergang mogen beworden. Nog steeds een van mijn favoriete herinneringen aan de stranden van Chalkidiki!

Chalkidiki strand Possidi beach

Het Griekse Ibiza, Spathies Beach

Als je echt de rust wilt opzoeken, vind ik Spathies Beach één van de mooiste stranden. Het is een baai die zeer beschut aanvoelt en waar je een ultiem gevoel van pravcy ervaart. Omringd door helderblauw water en groene natuur leg ik graag mijn handdoekje neer in het goudkleurige zand. Wie ook wel eens naar Ibiza geweest is, zal precies weten wat ik bedoel.

Chalkidiki strand Spathies beach

Ken jij nog stranden op Chalkidiki?

In welke baai moet ik mijn handdoekje volgens jou nog neerleggen? Laat het mij weten in de comments voor de andere reizigers die naar één van mijn adresjes in Chalkidiki gaan!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Waarom ik verliefd ben op Chalkidiki, vragen mijn vrienden me weleens. Eén van de redenen is dat dit eiland nog een beetje onontdekt is bij toeristen. Op Chalkidiki bestaat het grootste deel van de toeristen uit Grieken zelf. Dat is leuk, want op die manier heb ik vooral met locals kunnen kletsen over het eiland! Dankzij hen ontdekte ik de mooiste strandjes van Chalkidiki, die ik natuurlijk graag met je deel…

Het strand Kavourotripes, bekend als Orange Beach

Als ik local Aeson vertel dat ik een groot hart heb voor natuur, lichten zijn ogen op. “Ik weet waar je prachtige wandelingen kunt maken, Eliza. Vlakbij zee.” Hij vertelt me over het strand van Kavourotripes, dat is omgeven door schitterende natuur met beboste gebieden en heuvels en alle te voet of per boot bereikbaar is. Ik besluit mijn volgende dag te vullen met een aangename ochtendwandeling door de natuur, om vervolgens  een frisse duik in de kristalheldere zee te nemen op het rustige strand van Simantro. Een aanrader!

Chalkidiki strand Kavourtripes Orange beach

Het witte zand van Karydi

Als ik de Griekse Rea ontmoet bij haar fijne plekje Mint Retreat Suites, begint ze me uitgebreid te vertellen over ‘haar’ eiland Chalkidiki. Als ik haar mag geloven bevind ik me op het mooiste eiland van Griekenland. Maar dat enthousiasme ken ik toevallig ook van andere eilanden. Ik grinnik. Als ik haar vraag naar de mooiste stranden van Chalkidiki, raadt ze me meteen het strand van Karydi aan. “Het witte zand, het kristalheldere water… Je gaat het er heerlijk vinden, Eliza!” Drie dagen later moet ik haar gelijk geven: het strand van Karydi is tijdens mijn bezoek in september heerlijk rustig én prachtig!

Chalkidiki strand Karydi beach

De kleuren van Kriopigi

Strandjes waar het water tal van prachtige kleuren kent: ik ben er dol op! Ook de zee bij Kriopigi heeft dit. Van donkerblauw naar turquoise, licht, donker… Ik kijk mijn ogen uit terwijl ik met een boek in mijn handen op een handdoekje lig. De rust is overheerlijk, en dat komt misschien wel omdat men een stuk naar beneden moet lopen om het strand van Kriopigi te bereiken. Niet voor iedereen weggelegd, maar wel voor mij. Een beetje avontuur op vakantie vind ik juist zalig! 

Chalkidiki strand Kriopigi beach

De gezelligheid van Afytos Beach

Nog een tip die ik kreeg van Rea, is het strand van Afytos. “Je kunt er ligbedjes huren en een drankje doen bij één van de gezellige barretjes”, vertelt ze enthousiast. “Maar als je liever de rust opzoekt, moet je simpelweg een stukje verder lopen. Daar geniet ik altijd zo graag van de stilte…” Rea wekt opnieuw mijn nieuwsgierigheid. Eenmaal op het strand van Afytos begrijp ik haar enthousiasme. Hoewel ik dol ben op rust en stilte, zijn de ligbedjes hier ook aanlokkelijk. Ik besluit mezelf vandaag te verwennen en voor het comfort van een bedje te gaan. Die middag ontmoet ik in het barretje twee gezellige locals met wie ik die avond een Griekse salade eet. Ik was al enthousiast over Chalkidiki, maar na deze vakantie is dat nog vele malen meer het geval! 

Chalkidiki strand Afytos beach

Possidi Beach, net als de Malediven

In het puntje van het schiereiland Kassandra vind je het unieke Possidi Beach, waar je aan beide kanten kunt genieten van uitzicht op zee. Samen met Rea en haar vrienden heb ik hier tot in de late uurtjes genoten en de zonsondergang mogen beworden. Nog steeds een van mijn favoriete herinneringen aan de stranden van Chalkidiki!

Chalkidiki strand Possidi beach

Het Griekse Ibiza, Spathies Beach

Als je echt de rust wilt opzoeken, vind ik Spathies Beach één van de mooiste stranden. Het is een baai die zeer beschut aanvoelt en waar je een ultiem gevoel van pravcy ervaart. Omringd door helderblauw water en groene natuur leg ik graag mijn handdoekje neer in het goudkleurige zand. Wie ook wel eens naar Ibiza geweest is, zal precies weten wat ik bedoel.

Chalkidiki strand Spathies beach

Ken jij nog stranden op Chalkidiki?

In welke baai moet ik mijn handdoekje volgens jou nog neerleggen? Laat het mij weten in de comments voor de andere reizigers die naar één van mijn adresjes in Chalkidiki gaan!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

14 juli, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.