De lekkerste pancakes heb ik toch wel gegeten op Malta. Ze hebben daar zelfs een feestdag, Shrove Tuesday, die volledig in het teken staat van de lekkernij. Deze dag is altijd voorafgaand aan aswoensdag. Ik heb er mijn buikje rond gegeten!

Pancakes zijn simpel te maken én je kan er elke keer net iets anders van maken. Zo eet ik mijn pancakes graag met banaan of een beetje ahornsiroop. Ik deel graag het basisrecept met jou, zodat jij er je eigen variatie mee kan maken!

Ingrediënten

80 gram boekweitmeel
120 gram havervlokken
4 eieren
400 ml rijstmelk
20 gram gebroken lijnzaad
kokosolie

Bereidingswijze

Dit recept is geschikt voor 2 personen (6 pancakes)

Doe het boekweitmeel, havervlokken, eieren, rijstmelk en lijnzaad in de blender. Mix dit goed door elkaar tot een glad mengsel. Doe de kokosolie in een pan en bak zes pancakes.

Om de pancakes helemaal af te maken doe je er bijvoorbeeld plakjes banaan of goji bessen bij. Ook lekker is om er een beetje ahornsiroop over te schenken.

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Tip van Eliza!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

De lekkerste pancakes heb ik toch wel gegeten op Malta. Ze hebben daar zelfs een feestdag, Shrove Tuesday, die volledig in het teken staat van de lekkernij. Deze dag is altijd voorafgaand aan aswoensdag. Ik heb er mijn buikje rond gegeten!

Pancakes zijn simpel te maken én je kan er elke keer net iets anders van maken. Zo eet ik mijn pancakes graag met banaan of een beetje ahornsiroop. Ik deel graag het basisrecept met jou, zodat jij er je eigen variatie mee kan maken!

Ingrediënten

80 gram boekweitmeel
120 gram havervlokken
4 eieren
400 ml rijstmelk
20 gram gebroken lijnzaad
kokosolie

Bereidingswijze

Dit recept is geschikt voor 2 personen (6 pancakes)

Doe het boekweitmeel, havervlokken, eieren, rijstmelk en lijnzaad in de blender. Mix dit goed door elkaar tot een glad mengsel. Doe de kokosolie in een pan en bak zes pancakes.

Om de pancakes helemaal af te maken doe je er bijvoorbeeld plakjes banaan of goji bessen bij. Ook lekker is om er een beetje ahornsiroop over te schenken.

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Tip van Eliza!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

06 april, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.