Als ik op vakantie ga vind ik het heerlijk om me helemaal onder te dompelen in de lokale cultuur en om te proeven van de gewoontes en gebruiken van de locals. Málaga, een stad in de zuidelijke regio Andalusië van Spanje, is wat dat betreft de ideale bestemming. Graag deel ik een paar van mijn bijzondere ervaringen.

Intercambio

Toen ik vorige zomer door de gezellige, smalle straatjes van Málaga slenterde trok een poster met “Intercambio” mijn aandacht. Een intercambio bleek een taaluitwisseling te zijn tussen twee mensen, waarbij je elkaar een taal leert. Dit leek mij een goede manier om lokale mensen te ontmoeten én om een andere taal te leren. Ik besloot me gelijk op te geven.

Die zaterdagmiddag verzamelden we ons op een plein, waar iedereen een nummer kreeg. Net zoals op een blind date ging ik op zoek naar mijn gesprekspartner met hetzelfde nummer. Het was best wel spannend, maar op een leuke manier! Nadat we elkaar gevonden hadden gingen we met zijn allen naar een gezellig, typisch Spaans café.

Hier spraken we Spaans en Engels met elkaar en genoten we van tapas waarvan het water me nu weer in de mond loopt. Het was een geweldige ervaring, met veel interessante gesprekken en heerlijk Spaans eten. ¿Qué más quieres?

Feria de Málaga

In de omgeving van Málaga kijkt iedereen het hele jaar uit naar deze zevendaagse feesten (vanaf morgen tot zondag 21 augustus). Ook ik probeer hier elk jaar weer van de partij te zijn. De gezelligheid begint ’s middags al in het centrum met dansende en zingende groepen mensen en veel tentjes waar je kunt proeven van de lekkerste tapas.

Ook ’s avonds vloeien de tinto de verano, mojitos en andere dranken rijkelijk als het feest zich verplaatst naar een locatie net buiten het centrum. Hier kun je in de verschillende tentjes tot in de late uurtjes dansen, drinken en genieten van muziek. Eén ding is zeker: de Malagueños laten je helemaal thuis voelen.

Natuurlijk is er in Spanje nog veel meer te beleven, zoals la Noche Blanca de Flamenco en la Noche de San Juan. Vind jij het net als ik geweldig om je te mengen in de lokale bevolking en houd je van lekker eten en drinken? Dan zijn deze activiteiten iets wat je niet mag missen!

Als ik op vakantie ga vind ik het heerlijk om me helemaal onder te dompelen in de lokale cultuur en om te proeven van de gewoontes en gebruiken van de locals. Málaga, een stad in de zuidelijke regio Andalusië van Spanje, is wat dat betreft de ideale bestemming. Graag deel ik een paar van mijn bijzondere ervaringen.

Intercambio

Toen ik vorige zomer door de gezellige, smalle straatjes van Málaga slenterde trok een poster met “Intercambio” mijn aandacht. Een intercambio bleek een taaluitwisseling te zijn tussen twee mensen, waarbij je elkaar een taal leert. Dit leek mij een goede manier om lokale mensen te ontmoeten én om een andere taal te leren. Ik besloot me gelijk op te geven.

Die zaterdagmiddag verzamelden we ons op een plein, waar iedereen een nummer kreeg. Net zoals op een blind date ging ik op zoek naar mijn gesprekspartner met hetzelfde nummer. Het was best wel spannend, maar op een leuke manier! Nadat we elkaar gevonden hadden gingen we met zijn allen naar een gezellig, typisch Spaans café.

Hier spraken we Spaans en Engels met elkaar en genoten we van tapas waarvan het water me nu weer in de mond loopt. Het was een geweldige ervaring, met veel interessante gesprekken en heerlijk Spaans eten. ¿Qué más quieres?

Feria de Málaga

In de omgeving van Málaga kijkt iedereen het hele jaar uit naar deze zevendaagse feesten (vanaf morgen tot zondag 21 augustus). Ook ik probeer hier elk jaar weer van de partij te zijn. De gezelligheid begint ’s middags al in het centrum met dansende en zingende groepen mensen en veel tentjes waar je kunt proeven van de lekkerste tapas.

Ook ’s avonds vloeien de tinto de verano, mojitos en andere dranken rijkelijk als het feest zich verplaatst naar een locatie net buiten het centrum. Hier kun je in de verschillende tentjes tot in de late uurtjes dansen, drinken en genieten van muziek. Eén ding is zeker: de Malagueños laten je helemaal thuis voelen.

Natuurlijk is er in Spanje nog veel meer te beleven, zoals la Noche Blanca de Flamenco en la Noche de San Juan. Vind jij het net als ik geweldig om je te mengen in de lokale bevolking en houd je van lekker eten en drinken? Dan zijn deze activiteiten iets wat je niet mag missen!

12 augustus, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.