“Vandaag gaan we iets nieuws doen, iets avontuurlijks.” Ik kijk mijn vriendin Isabel nieuwsgierig aan. “En ik zou maar genoeg eten en drinken meenemen en stevige schoenen aandoen, want dat ga je nodig hebben!” We zitten in het zonnetje te ontbijten bij ons logeeradresje op Tenerife, La Casona del Patio. Ik besluit snel nog een extra broodje in mijn tas te stoppen. We lopen terug naar onze kamer en als ik mijn slippers heb verruild voor wandelschoenen, zijn we klaar om te gaan. Het avontuur wacht!

Even later rijden we richting de plaats Masca, want hier gaat het avontuur beginnen. De weg leidt ons langs een gigantische kloof: de Barranco de Masca. Ik kijk naar beneden, vanuit hier kan ik in de verte de zee zien liggen. “Door die kloof gaan we vandaag afdalen Eliza!” Ik kijk Isabel verbaasd aan en even slik ik, want het ziet er best steil uit. Maar gelukkig weet ik zeker dat het met Isabel als gids helemaal goed gaat komen.

In Masca maken we een laatste stop bij Bar Fidel, waar we ons klaar maken voor de vier uur durende wandeling, die ons helemaal tot beneden zal leiden. “Vanuit daar nemen we de watertaxi naar de plaats Los Gigantes, zodat we het hele stuk niet weer terug hoeven te lopen,” ik kijk Isabel opgelucht aan. De afdaling alleen lijkt me voorlopig avontuurlijk genoeg!

We beginnen op een pad dat steil naar beneden langs hoge rotswanden naar een rivier leidt. Hoe verder we naar beneden afdalen, hoe dichter de rotswanden bij elkaar komen. Soms moet ik mezelf even vasthouden aan de rotsen, omdat de weggetjes best zanderig en daardoor glad zijn. We lopen langs rivieren, klauteren over stenen en af en toe sta ik even stil om van het uitzicht te genieten. De Masca kloof is erg groen door het vele regenwater dat door de kloof een weg naar beneden zoekt.

Tenerife Masca

Nature in Masca Village, Tenerife

Na een paar uur lopen wordt de natuur steeds groener en komen we de meest bijzondere bomen en planten tegen. Isabel vertelt me dat de route hier elke dag anders is, omdat regenval ervoor kan zorgen dat sommige stukken niet begaanbaar zijn. Na ongeveer 4 uur lopen hoor ik ineens het geluid van de zee in de verte. Stiekem ben ik best opgelucht, want mijn benen zijn best moe geworden na al dat klauteren, lopen en springen.

Als we aankomen bij het strand, ligt er al een bootje op ons te wachten. Ik kijk naar boven, naar waar we ongeveer vandaan komen. Masca schijnt ooit een toevluchtsoord geweest te zijn voor piraten. En nu ik naar boven kijk, snap ik dat helemaal. Hoe goed je de zee zag liggen vanuit Masca, zo slecht is het dorpje vanuit hier te zien. Een ideaal verborgen uitkijkpunt voor piraten.

Na een kort boottripje worden we afgezet bij Los Gigantes, niet ver van Masca. Vanuit hier nemen we de taxi terug naar onze auto. Als we terugrijden naar ons logeeradresje La Casona del Patio, kan ik mijn ogen bijna niet open houden. Ik kan niet wachten om een verfrissende douche te nemen en te ontspannen in de spa. Dat hebben mijn benen wel verdiend!

Een paar tips als je deze afdaling ook wilt doen:
-Boek je taxiboot van te voren, zodat je zeker bent van een plekje.
-Er is weinig tot geen mobiel bereik in de kloof, houd daar rekening mee.
-Ga met een gids die alle paadjes precies kent. Het is niet zomaar een wandeling, maar meer een trekking. Je wilt niet ergens halverwege om moeten keren!
-Houd rekening met het weer, want hevige regenval maakt sommige stukken onbegaanbaar.

Wat is jouw tip voor een actieve dag op Tenerife?

“Vandaag gaan we iets nieuws doen, iets avontuurlijks.” Ik kijk mijn vriendin Isabel nieuwsgierig aan. “En ik zou maar genoeg eten en drinken meenemen en stevige schoenen aandoen, want dat ga je nodig hebben!” We zitten in het zonnetje te ontbijten bij ons logeeradresje op Tenerife, La Casona del Patio. Ik besluit snel nog een extra broodje in mijn tas te stoppen. We lopen terug naar onze kamer en als ik mijn slippers heb verruild voor wandelschoenen, zijn we klaar om te gaan. Het avontuur wacht!

Even later rijden we richting de plaats Masca, want hier gaat het avontuur beginnen. De weg leidt ons langs een gigantische kloof: de Barranco de Masca. Ik kijk naar beneden, vanuit hier kan ik in de verte de zee zien liggen. “Door die kloof gaan we vandaag afdalen Eliza!” Ik kijk Isabel verbaasd aan en even slik ik, want het ziet er best steil uit. Maar gelukkig weet ik zeker dat het met Isabel als gids helemaal goed gaat komen.

In Masca maken we een laatste stop bij Bar Fidel, waar we ons klaar maken voor de vier uur durende wandeling, die ons helemaal tot beneden zal leiden. “Vanuit daar nemen we de watertaxi naar de plaats Los Gigantes, zodat we het hele stuk niet weer terug hoeven te lopen,” ik kijk Isabel opgelucht aan. De afdaling alleen lijkt me voorlopig avontuurlijk genoeg!

We beginnen op een pad dat steil naar beneden langs hoge rotswanden naar een rivier leidt. Hoe verder we naar beneden afdalen, hoe dichter de rotswanden bij elkaar komen. Soms moet ik mezelf even vasthouden aan de rotsen, omdat de weggetjes best zanderig en daardoor glad zijn. We lopen langs rivieren, klauteren over stenen en af en toe sta ik even stil om van het uitzicht te genieten. De Masca kloof is erg groen door het vele regenwater dat door de kloof een weg naar beneden zoekt.

Tenerife Masca

Nature in Masca Village, Tenerife

Na een paar uur lopen wordt de natuur steeds groener en komen we de meest bijzondere bomen en planten tegen. Isabel vertelt me dat de route hier elke dag anders is, omdat regenval ervoor kan zorgen dat sommige stukken niet begaanbaar zijn. Na ongeveer 4 uur lopen hoor ik ineens het geluid van de zee in de verte. Stiekem ben ik best opgelucht, want mijn benen zijn best moe geworden na al dat klauteren, lopen en springen.

Als we aankomen bij het strand, ligt er al een bootje op ons te wachten. Ik kijk naar boven, naar waar we ongeveer vandaan komen. Masca schijnt ooit een toevluchtsoord geweest te zijn voor piraten. En nu ik naar boven kijk, snap ik dat helemaal. Hoe goed je de zee zag liggen vanuit Masca, zo slecht is het dorpje vanuit hier te zien. Een ideaal verborgen uitkijkpunt voor piraten.

Na een kort boottripje worden we afgezet bij Los Gigantes, niet ver van Masca. Vanuit hier nemen we de taxi terug naar onze auto. Als we terugrijden naar ons logeeradresje La Casona del Patio, kan ik mijn ogen bijna niet open houden. Ik kan niet wachten om een verfrissende douche te nemen en te ontspannen in de spa. Dat hebben mijn benen wel verdiend!

Een paar tips als je deze afdaling ook wilt doen:
-Boek je taxiboot van te voren, zodat je zeker bent van een plekje.
-Er is weinig tot geen mobiel bereik in de kloof, houd daar rekening mee.
-Ga met een gids die alle paadjes precies kent. Het is niet zomaar een wandeling, maar meer een trekking. Je wilt niet ergens halverwege om moeten keren!
-Houd rekening met het weer, want hevige regenval maakt sommige stukken onbegaanbaar.

Wat is jouw tip voor een actieve dag op Tenerife?

08 juli, 2016|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Wendy de Waal 09 juli, 2016 at 12:43 pm - Reply

    Afgelopen april ook gedaan! Tenerife is fantastisch. Het eerste jaar via eliza was here! De laatste twee keer zelf een huis bij casas bioclimaticas Iter gehuurd.

  2. Lisanne 12 november, 2016 at 10:32 am - Reply

    Volgende zomer is het voor mij eindelijk zo ver. Heb mijn ouders overtuigd om op vakantie naar Tenerife te gaan. Wil het al erg lang. En nu hebben we eindelijk onze vakantie geboekt! Ik kijk er erg naar uit.