Een goed wijntje op zijn tijd, daar kan ik écht van genieten. Vooral als er dan ook nog eens een ondergaande zon of sterrenhemel bij komt kijken. Ik heb al op veel plekjes in Europa wijnhuizen mogen bezoeken en zo heb ik al heel wat nieuwe favoriete wijnen ontdekt. Toscane blijft één van mijn favoriete wijnstreken, met de glooiende groene heuvels, eindeloze wijngaarden, pittoreske bergdorpjes en uitnodigende wijnboerderijen.

Het kan ook niet anders dat in zo’n smaakvolle streek even smaakvolle wijnen geproduceerd worden, zoals de Chianti wijn. Fattoria Pagnana, één van mijn favoriete ontdekkingen in Toscane, organiseert voor wijnliefhebbers zoals ik wel iets heel leuks, genaamd VendemmiAmo Pagnana. Wat dat is, leg ik uit in deze blogpost!

Wijnproeverij bij Fattoria Pagnana

Het was een zonnige zomerdag in juni toen ik voor de eerste keer bij Fattoria Pagnana het landgoed opreed. Nadat ik mijn koffers had uitgepakt bleek dat ik precies op het goede moment was aangekomen. De eigenaresse van Fattoria Pagnana organiseerde namelijk precies die avond een wijnproeverij.

Samen met de andere gasten die er op dat moment waren, genoot ik van verschillende wijnen. De wijnen uit haar eigen wijngaard waren meteen mijn favoriet. “Hoe wordt zo’n wijn eigenlijk gemaakt?” vroeg ik haar, vol enthousiasme. “Kom over 3 maanden maar terug!” was haar antwoord. “Dan laat ik het aan je zien en kun je er zelf een maken!”

Fattoria Pagnana

Zelf wijn leren maken in Toscane

Ze legde me uit dat op 17 september VendemmiAmo Pagnana wordt georganiseerd: een weekend waarbij alle gasten van Fattoria Pagnana voor één dag kunnen uitproberen hoe het is om een wijnmaker te zijn, door mee te helpen bij het maken van de Chianti wijn. De dag begint met het plukken van de druiven in de wijngaarden. Daarna wordt er na het harde werken een welverdiende lunch georganiseerd. Daarna kan het leukste gedeelte beginnen: het maken van de wijn. Ook wordt er een wijnkelder bezocht en natuurlijk worden er verschillende wijnen geproefd. De dag wordt afgesloten met een typisch Toscaans diner.

Ben je enthousiast geworden over Toscane? Neem een kijkje op mijn website!

Een goed wijntje op zijn tijd, daar kan ik écht van genieten. Vooral als er dan ook nog eens een ondergaande zon of sterrenhemel bij komt kijken. Ik heb al op veel plekjes in Europa wijnhuizen mogen bezoeken en zo heb ik al heel wat nieuwe favoriete wijnen ontdekt. Toscane blijft één van mijn favoriete wijnstreken, met de glooiende groene heuvels, eindeloze wijngaarden, pittoreske bergdorpjes en uitnodigende wijnboerderijen.

Het kan ook niet anders dat in zo’n smaakvolle streek even smaakvolle wijnen geproduceerd worden, zoals de Chianti wijn. Fattoria Pagnana, één van mijn favoriete ontdekkingen in Toscane, organiseert voor wijnliefhebbers zoals ik wel iets heel leuks, genaamd VendemmiAmo Pagnana. Wat dat is, leg ik uit in deze blogpost!

Wijnproeverij bij Fattoria Pagnana

Het was een zonnige zomerdag in juni toen ik voor de eerste keer bij Fattoria Pagnana het landgoed opreed. Nadat ik mijn koffers had uitgepakt bleek dat ik precies op het goede moment was aangekomen. De eigenaresse van Fattoria Pagnana organiseerde namelijk precies die avond een wijnproeverij.

Samen met de andere gasten die er op dat moment waren, genoot ik van verschillende wijnen. De wijnen uit haar eigen wijngaard waren meteen mijn favoriet. “Hoe wordt zo’n wijn eigenlijk gemaakt?” vroeg ik haar, vol enthousiasme. “Kom over 3 maanden maar terug!” was haar antwoord. “Dan laat ik het aan je zien en kun je er zelf een maken!”

Fattoria Pagnana

Zelf wijn leren maken in Toscane

Ze legde me uit dat op 17 september VendemmiAmo Pagnana wordt georganiseerd: een weekend waarbij alle gasten van Fattoria Pagnana voor één dag kunnen uitproberen hoe het is om een wijnmaker te zijn, door mee te helpen bij het maken van de Chianti wijn. De dag begint met het plukken van de druiven in de wijngaarden. Daarna wordt er na het harde werken een welverdiende lunch georganiseerd. Daarna kan het leukste gedeelte beginnen: het maken van de wijn. Ook wordt er een wijnkelder bezocht en natuurlijk worden er verschillende wijnen geproefd. De dag wordt afgesloten met een typisch Toscaans diner.

Ben je enthousiast geworden over Toscane? Neem een kijkje op mijn website!

19 augustus, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.