Met een mandje broodjes en vers fruit strijk ik neer in het warme zand bij de Santa Maria baai. Het ligt een klein stukje voorbij de Blue Lagoon. De lagoon is prachtig, maar mij te druk. Al moet je het wel gezien hebben, dat deed ik vanochtend in alle vroegte. Mijn handdoek spreidde ik uit op een van de vlakke rotsen voor een schitterend uitzicht. Voor de kust lagen nog wat bootjes te slapen. Het water is hier zo helder, dat ben ik nog nergens op Malta tegengekomen.

Uitzwaaien op de rotsen

Tijdens de wandeling naar de Santa Maria baai op het eilandje Comino kom ik helemaal tot rust. Ik geniet van de paarse en witte planten die tussen de rotsen uitsteken en ik ruik de geur van tijm en komijn. Het eilandje is zelfs vernoemd naar dit lekker ruikende kruid. Ik zucht van geluk, wat een heerlijk plekje is dit.

Comino

Op naar de Blue Lagoon

Na mijn ontbijtje bij de Blue Lagoon is het tijd om de buurt te gaan verkennen. Naast dat Comino een echt zwem- en duikeiland is, ligt er ook nog een stukje geschiedenis. Op het eiland vind je een aantal kastelen, dit was vroeger de thuisbasis voor Maltese ridders. De Saint Mary’s Tower is dan ook een echte aanrader, oorspronkelijk was dit een uitkijkpost en ter verdediging voor de Turkse invasietroepen en piraten. Eenmaal aangekomen bij het kasteel kijk in mijn ogen uit, wat een prachtig uitzicht heb je hier!

Comino Saint Mary

De grotten van Comino

Ik besluit om mijn middag af te sluiten met het grootste bewaren geheim van Comino, namelijk de grotten van Comino. Er is een grot met een binnenzwembad! Ik volg vanuit Santa Maria het pad naar het westen en ga bij de rotsblokken weer het pad op en loop hier vervolgens langs. De opening van de grot is een beetje verborgen maar makkelijk te bereiken. Eenmaal binnen kijk ik mijn ogen uit! Wat een pareltje. Ik neem een duik in het heerlijke warme water en realiseer mij hoe mooi Comino wel niet is.

De mooie natuur en het baaitje waar ik aan het ontspannen ben zijn precies wat ik op mijn laatste dag Malta wilde. Nu is het tijd om mij even terug te trekken in mijn prachtig verblijf Hotel Capel Number 5.

Comino grotten

Benieuwd naar meer dingen op Malta?

Bekijk dan mijn adresjes op Malta of bezoek het eiland Gozo.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Met een mandje broodjes en vers fruit strijk ik neer in het warme zand bij de Santa Maria baai. Het ligt een klein stukje voorbij de Blue Lagoon. De lagoon is prachtig, maar mij te druk. Al moet je het wel gezien hebben, dat deed ik vanochtend in alle vroegte. Mijn handdoek spreidde ik uit op een van de vlakke rotsen voor een schitterend uitzicht. Voor de kust lagen nog wat bootjes te slapen. Het water is hier zo helder, dat ben ik nog nergens op Malta tegengekomen.

Uitzwaaien op de rotsen

Tijdens de wandeling naar de Santa Maria baai op het eilandje Comino kom ik helemaal tot rust. Ik geniet van de paarse en witte planten die tussen de rotsen uitsteken en ik ruik de geur van tijm en komijn. Het eilandje is zelfs vernoemd naar dit lekker ruikende kruid. Ik zucht van geluk, wat een heerlijk plekje is dit.

Comino

Op naar de Blue Lagoon

Na mijn ontbijtje bij de Blue Lagoon is het tijd om de buurt te gaan verkennen. Naast dat Comino een echt zwem- en duikeiland is, ligt er ook nog een stukje geschiedenis. Op het eiland vind je een aantal kastelen, dit was vroeger de thuisbasis voor Maltese ridders. De Saint Mary’s Tower is dan ook een echte aanrader, oorspronkelijk was dit een uitkijkpost en ter verdediging voor de Turkse invasietroepen en piraten. Eenmaal aangekomen bij het kasteel kijk in mijn ogen uit, wat een prachtig uitzicht heb je hier!

Comino Saint Mary

De grotten van Comino

Ik besluit om mijn middag af te sluiten met het grootste bewaren geheim van Comino, namelijk de grotten van Comino. Er is een grot met een binnenzwembad! Ik volg vanuit Santa Maria het pad naar het westen en ga bij de rotsblokken weer het pad op en loop hier vervolgens langs. De opening van de grot is een beetje verborgen maar makkelijk te bereiken. Eenmaal binnen kijk ik mijn ogen uit! Wat een pareltje. Ik neem een duik in het heerlijke warme water en realiseer mij hoe mooi Comino wel niet is.

De mooie natuur en het baaitje waar ik aan het ontspannen ben zijn precies wat ik op mijn laatste dag Malta wilde. Nu is het tijd om mij even terug te trekken in mijn prachtig verblijf Hotel Capel Number 5.

Comino grotten

Benieuwd naar meer dingen op Malta?

Bekijk dan mijn adresjes op Malta of bezoek het eiland Gozo.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

25 maart, 2016|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Denise - Follow my footprints 16 mei, 2016 at 4:41 pm - Reply

    Over minder dan een week ben ik ook (even) bij de Blue Lagoon! Ik kan niet wachten!


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.