La Palma is altijd al een van mijn favoriete, Spaanse eilanden geweest. Adembenemend mooie natuur, heerlijk eten en een bijzondere sterrenhemel. Ik ben erg blij dat we weer veilig naar het eiland kunnen reizen! De vulkaan genaamd Teneguia, die bij de vulkanische bergketen Cumbre Vieja hoort, kwam in 2021 tot uitbarsting maar is nu gelukkig weer stabiel. Dat betekent dat het toerisme weer opstart en dat zelfs de natuur zichzelf herpakt. Toen ik dit nieuws hoorde van lokale vrienden maakte ik een sprongetje van geluk!

Wat was de impact van de uitbarsting op het eiland?

Mijn vriendin Isabel woont op het eiland en vertelde mij dat de uitbarsting een grote impact heeft gehad op het eilandleven. Het lava heeft 1218 hectare bedekt, ruim 1600 gebouwen zijn verwoest en zo dus ook hotels, wijngaarden en plantages. De inwoners en de overheid zetten nu alles op alles om de getroffen gebieden weer op te bouwen. Ik kan niet wachten om het eiland weer te bezoeken, het liefst verblijf ik dan bij Villas Taburiente of Casa Julia. Twee totaal verschillende adresjes maar beide zo leuk! De een is erg modern en de ander is juist erg authentiek.

Vulkaan La Palma

Goed nieuws voor wandelaars!

De bekende ‘vulkaanroute’ wel weer geopend! Deze beroemde wandeling loopt over de bergkam Cumbre Vieja. Ik weet nog dat ik hier voor het eerst liep… Ik herinner het mij alsof het gisteren was. De bijzondere uitzichten lieten mij helemaal stil vallen. Wat mij het meest opviel, was het contrast tussen het dennenbos en de verschillende kleuren vulkanen. De kleuren wisselden van roestbruin naar okergeel, rood, grijs en zwart. Ook de enorme krater vond ik zo indrukwekkend om te zien! Deze wandeling is een echte aanrader voor de sportievelingen die op reis gaan naar La Palma.

Let op! Deze hike is 22 km lang, duurt ongeveer 8,5 uur en heeft een hoogtestijging van ruim 1200 meter.

Vulkaanroute

Ontdek jij deze zomer dit prachtige eiland? Hier vind je al mijn adresjes op La Palma. Tot gauw!

La Palma is altijd al een van mijn favoriete, Spaanse eilanden geweest. Adembenemend mooie natuur, heerlijk eten en een bijzondere sterrenhemel. Ik ben erg blij dat we weer veilig naar het eiland kunnen reizen! De vulkaan genaamd Teneguia, die bij de vulkanische bergketen Cumbre Vieja hoort, kwam in 2021 tot uitbarsting maar is nu gelukkig weer stabiel. Dat betekent dat het toerisme weer opstart en dat zelfs de natuur zichzelf herpakt. Toen ik dit nieuws hoorde van lokale vrienden maakte ik een sprongetje van geluk!

Wat was de impact van de uitbarsting op het eiland?

Mijn vriendin Isabel woont op het eiland en vertelde mij dat de uitbarsting een grote impact heeft gehad op het eilandleven. Het lava heeft 1218 hectare bedekt, ruim 1600 gebouwen zijn verwoest en zo dus ook hotels, wijngaarden en plantages. De inwoners en de overheid zetten nu alles op alles om de getroffen gebieden weer op te bouwen. Ik kan niet wachten om het eiland weer te bezoeken, het liefst verblijf ik dan bij Villas Taburiente of Casa Julia. Twee totaal verschillende adresjes maar beide zo leuk! De een is erg modern en de ander is juist erg authentiek.

Vulkaan La Palma

Goed nieuws voor wandelaars!

De bekende ‘vulkaanroute’ wel weer geopend! Deze beroemde wandeling loopt over de bergkam Cumbre Vieja. Ik weet nog dat ik hier voor het eerst liep… Ik herinner het mij alsof het gisteren was. De bijzondere uitzichten lieten mij helemaal stil vallen. Wat mij het meest opviel, was het contrast tussen het dennenbos en de verschillende kleuren vulkanen. De kleuren wisselden van roestbruin naar okergeel, rood, grijs en zwart. Ook de enorme krater vond ik zo indrukwekkend om te zien! Deze wandeling is een echte aanrader voor de sportievelingen die op reis gaan naar La Palma.

Let op! Deze hike is 22 km lang, duurt ongeveer 8,5 uur en heeft een hoogtestijging van ruim 1200 meter.

Vulkaanroute

Ontdek jij deze zomer dit prachtige eiland? Hier vind je al mijn adresjes op La Palma. Tot gauw!

19 mei, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.