“Skiën? Op de Etna?” Met grote, ongelovige ogen kijk ik vanuit het zwembad naar de enorme vulkaan. En dan weer naar mijn goede vriend Gianluigi die ik hier op Sicilië heb leren kennen. Hij moet lachen om mijn reactie. “Kom, dan gaan we het van dichtbij bekijken.”

De tocht er naar toe is fantastisch. Gianluigi kent alle charmante stadjes. We stoppen even in Adrano en zwerven wat rond door de prachtige parken. Daarna rijden we verder. We passeren de ene na de andere wijngaard. “We drinken later op de middag een glaasje,” zegt Gianluigi als hij mijn verlekkerde blik ziet.

De klim naar boven is zwaar, maar zeker de moeite waard. We stoppen zo nu en dan om op adem te komen, maar vooral om van het uitzicht te genieten. Er komt rook uit de vulkaan en nog niet zo lang geleden is er een uitbarsting geweest. De lavastromen hebben indrukwekkende sporen achter gelaten. Bij een witte vulkaan kan ik me niks voorstellen in deze warmte. “Hoe zit het met dat wijntje?” vraag ik Gianluigi. “Dat hebben we toch zeker wel verdiend.”

Na zo’n actieve dag rust ik uit in het mooie en charmante Etna Hotel.

“Skiën? Op de Etna?” Met grote, ongelovige ogen kijk ik vanuit het zwembad naar de enorme vulkaan. En dan weer naar mijn goede vriend Gianluigi die ik hier op Sicilië heb leren kennen. Hij moet lachen om mijn reactie. “Kom, dan gaan we het van dichtbij bekijken.”

De tocht er naar toe is fantastisch. Gianluigi kent alle charmante stadjes. We stoppen even in Adrano en zwerven wat rond door de prachtige parken. Daarna rijden we verder. We passeren de ene na de andere wijngaard. “We drinken later op de middag een glaasje,” zegt Gianluigi als hij mijn verlekkerde blik ziet.

De klim naar boven is zwaar, maar zeker de moeite waard. We stoppen zo nu en dan om op adem te komen, maar vooral om van het uitzicht te genieten. Er komt rook uit de vulkaan en nog niet zo lang geleden is er een uitbarsting geweest. De lavastromen hebben indrukwekkende sporen achter gelaten. Bij een witte vulkaan kan ik me niks voorstellen in deze warmte. “Hoe zit het met dat wijntje?” vraag ik Gianluigi. “Dat hebben we toch zeker wel verdiend.”

Na zo’n actieve dag rust ik uit in het mooie en charmante Etna Hotel.

08 april, 2016|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Denise - Follow my footprints 16 mei, 2016 at 4:40 pm - Reply

    Sicilië staat al heel lang op mijn lijstje! Ik hoop dat dat er binnenkort eens van gaat komen!