De Méditerranée heeft zoveel mooie steden om te ontdekken. Ik werd verliefd op de ongedwongen sfeer van Málaga, de geschiedenis van Florence en de kleuren van Lissabon. Maar na een dag lang de stad verkennen, vind ik rust en ruimte ook fijn. Jij ook? Daarom deel ik mijn vijf favorieten steden met een van mijn adresjes er dichtbij. Zo kun je genieten van alles wat deze metropolen te bieden hebben, maar ook altijd weer aan de drukte ontsnappen. Een relaxte mediterrane city trip in Europa dus.

City trip naar Barcelona

Het hart van Spanje is Barcelona. Deze grote stad ligt in het prachtige Catalonië. Ik vind het heerlijk dat deze stad altijd zo leeft. Ik huur een fiets en rijd over de boulevard. Als groot van van Gaudí kan ik de stad niet verlaten zonder een bezoekje aan Park Guëll. Alle kleuren stralen prachtig door de zon. Als laatste maak ik een stop bij Mercat de la Boqueria. Dit is een grote markt waar je allerlei lekkernijen in kan slaan. Na zo’n drukke dag vind ik het heerlijk om even te ontspannen bij Hotel Mas de Baix.

Barcelona

De stad verkennen in Florence

Met een ijsje in mijn hand struin ik door de straten van dit historische stukje Toscane. Ik kijk mijn ogen uit, Florence heeft prachtige gebouwen en de leukste straatjes. De Duomo siert in de verte met alle mooie kleuren. Even ga ik binnenkijken, het is indrukwekkend mooi. Een bezoekje aan de Ponte Vecchio kan natuurlijk niet ontbreken. Door de ondergaande zon is het net een schilderij. Voordat ik terug ga naar Villa Fiesole drink ik nog een heerlijk wijntje op het terras en neem ik de omgeving goed in me op. Wat een unieke stad in Italië is dit toch…

Florence

Een uitstapje naar Málaga

Ik blijf even staan en sluit mijn ogen. Dit zonnetje is heerlijk. Toch besluit ik om een bezoekje te brengen aan het Picasso museum. Dit gebouw is als een kunstwerk van zich en alle Picasso’s maken het nog mooier. Ik geniet, terwijl ik de schilderijen in me op neem. Na een paar uurtjes in het museum is het tijd voor een drankje. Een populair gerecht in dit stukje van Andalusië zijn de sardientjes. Met een heerlijke rode wijn en de gegrilde visjes vang ik nog de laatste stralen zon. Ik moet oppassen dat ik hier niet nog uren blijf zitten, ik moet nog terug naar Villas del Alba.

Andalusië Malaga

Verken Lissabon voor een dagje

Mijn favoriete wijk in deze Portugese stad is toch wel Alfama. Dit is een van de oudste wijken en kent daardoor de meest prachtige gebouwen. Ik geniet er altijd van de mooie huisjes met alle bloemen er om heen. Ik wandel door alle kronkelende straatjes en sta telkens weer met mijn mond open. Doordat deze authentieke wijk op een heuvel ligt heb je de meeste geweldige uitzichten over Lissabon. Ik drink nog een heerlijke koffie op een terras en ga dan snel terug naar Quinta do Tagus Village. Vanaf dit plekje in Costa de Lisboa heb je een prachtig uitzicht over de stad, vooral als de zon ondergaat. Wat een heerlijke plekje…

Lissabon

Haal je hart op in Rome

Het hart van Lazio is Rome. Mijn favoriete deel van Rome is Colosseo, zoals de naam al zegt de wijk van het Coloseum. Telkens als ik dit bijzondere bouwwerk weer zie krijg ik een laag kippenvel, en nu weer. Ik maak er een foto van en loop dan door naar het Palatino. Ook dit is weer ontzettend indrukwekkend. Om even bij te komen besluit ik te gaan lunchen met een heerlijke pasta Cacio e Pepe. ’s Avonds zit ik weer aan het diner bij Il Giardino die Flinstones B&B. Zo fijn vind ik het om de drukte achter me te laten en de rust tot me te nemen…

Rome

Heerlijke combinatie voor een mediterrane city trip

Een stedentrip en ontspannende vakantie combineren vind ik heerlijk. Ik kan zelf bepalen wanneer ik de drukte opzoek of juist lekker bij het zwembad van mijn verblijf blijf liggen. Lijkt dit jou ook wat? Kijk dan snel tussen mijn unieke vakantieadresjes in de buurt van een grote stad.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

De Méditerranée heeft zoveel mooie steden om te ontdekken. Ik werd verliefd op de ongedwongen sfeer van Málaga, de geschiedenis van Florence en de kleuren van Lissabon. Maar na een dag lang de stad verkennen, vind ik rust en ruimte ook fijn. Jij ook? Daarom deel ik mijn vijf favorieten steden met een van mijn adresjes er dichtbij. Zo kun je genieten van alles wat deze metropolen te bieden hebben, maar ook altijd weer aan de drukte ontsnappen. Een relaxte mediterrane city trip in Europa dus.

City trip naar Barcelona

Het hart van Spanje is Barcelona. Deze grote stad ligt in het prachtige Catalonië. Ik vind het heerlijk dat deze stad altijd zo leeft. Ik huur een fiets en rijd over de boulevard. Als groot van van Gaudí kan ik de stad niet verlaten zonder een bezoekje aan Park Guëll. Alle kleuren stralen prachtig door de zon. Als laatste maak ik een stop bij Mercat de la Boqueria. Dit is een grote markt waar je allerlei lekkernijen in kan slaan. Na zo’n drukke dag vind ik het heerlijk om even te ontspannen bij Hotel Mas de Baix.

Barcelona

De stad verkennen in Florence

Met een ijsje in mijn hand struin ik door de straten van dit historische stukje Toscane. Ik kijk mijn ogen uit, Florence heeft prachtige gebouwen en de leukste straatjes. De Duomo siert in de verte met alle mooie kleuren. Even ga ik binnenkijken, het is indrukwekkend mooi. Een bezoekje aan de Ponte Vecchio kan natuurlijk niet ontbreken. Door de ondergaande zon is het net een schilderij. Voordat ik terug ga naar Villa Fiesole drink ik nog een heerlijk wijntje op het terras en neem ik de omgeving goed in me op. Wat een unieke stad in Italië is dit toch…

Florence

Een uitstapje naar Málaga

Ik blijf even staan en sluit mijn ogen. Dit zonnetje is heerlijk. Toch besluit ik om een bezoekje te brengen aan het Picasso museum. Dit gebouw is als een kunstwerk van zich en alle Picasso’s maken het nog mooier. Ik geniet, terwijl ik de schilderijen in me op neem. Na een paar uurtjes in het museum is het tijd voor een drankje. Een populair gerecht in dit stukje van Andalusië zijn de sardientjes. Met een heerlijke rode wijn en de gegrilde visjes vang ik nog de laatste stralen zon. Ik moet oppassen dat ik hier niet nog uren blijf zitten, ik moet nog terug naar Villas del Alba.

Andalusië Malaga

Verken Lissabon voor een dagje

Mijn favoriete wijk in deze Portugese stad is toch wel Alfama. Dit is een van de oudste wijken en kent daardoor de meest prachtige gebouwen. Ik geniet er altijd van de mooie huisjes met alle bloemen er om heen. Ik wandel door alle kronkelende straatjes en sta telkens weer met mijn mond open. Doordat deze authentieke wijk op een heuvel ligt heb je de meeste geweldige uitzichten over Lissabon. Ik drink nog een heerlijke koffie op een terras en ga dan snel terug naar Quinta do Tagus Village. Vanaf dit plekje in Costa de Lisboa heb je een prachtig uitzicht over de stad, vooral als de zon ondergaat. Wat een heerlijke plekje…

Lissabon

Haal je hart op in Rome

Het hart van Lazio is Rome. Mijn favoriete deel van Rome is Colosseo, zoals de naam al zegt de wijk van het Coloseum. Telkens als ik dit bijzondere bouwwerk weer zie krijg ik een laag kippenvel, en nu weer. Ik maak er een foto van en loop dan door naar het Palatino. Ook dit is weer ontzettend indrukwekkend. Om even bij te komen besluit ik te gaan lunchen met een heerlijke pasta Cacio e Pepe. ’s Avonds zit ik weer aan het diner bij Il Giardino die Flinstones B&B. Zo fijn vind ik het om de drukte achter me te laten en de rust tot me te nemen…

Rome

Heerlijke combinatie voor een mediterrane city trip

Een stedentrip en ontspannende vakantie combineren vind ik heerlijk. Ik kan zelf bepalen wanneer ik de drukte opzoek of juist lekker bij het zwembad van mijn verblijf blijf liggen. Lijkt dit jou ook wat? Kijk dan snel tussen mijn unieke vakantieadresjes in de buurt van een grote stad.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

16 augustus, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.