Nieuwsgierig door de verhalen over vroeger wilde ik dolgraag eens het eiland Elba waar Napoleon in ballingschap zat bezoeken. Vanuit mijn verblijf in I Sicomori vertrek ik met mijn huurauto rijd ik naar het plaatsje Piombino waar ik op de boot naar het bijzondere eiland stap. Ik neem de auto mee, want die zal ik op het soms steile Elba nodig hebben!

Als ik met de boot aankom, is het nog vroeg in de ochtend en ik besluit als eerst op mijn gemak het havenstadje Portoferraio te ontdekken. De steile trapstraatjes leiden me naar boven. Daar heb ik een prachtig uitzicht over de baai, de haven en de rest van het groene eiland. Ik glip het kasteel binnen waar veel bezittingen van Napoleon bewaard zijn gebleven. Wat een historie heeft dit eiland!

Na een lekkere kop cappuccino ga ik de rest van het eiland ontdekken. Ik rijd over heuvels, langs wijngaarden en door het open raampje ruik ik de duizenden bloemen. Bij het dorpje Marciana schuif ik aan op het terras van La Porta en proef er schiaccia briaca. Een specialiteit van het eiland. In de verte zie ik de berg Capanne liggen. En eigenlijk wil ik ook nog naar Pomonte om te snorkelen bij een scheepswrak en naar Capoliveri om lokale producten te kopen in de fijne winkeltjes. Dit eiland is het waard om meer dan één dag te bezoeken!

Nieuwsgierig door de verhalen over vroeger wilde ik dolgraag eens het eiland Elba waar Napoleon in ballingschap zat bezoeken. Vanuit mijn verblijf in I Sicomori vertrek ik met mijn huurauto rijd ik naar het plaatsje Piombino waar ik op de boot naar het bijzondere eiland stap. Ik neem de auto mee, want die zal ik op het soms steile Elba nodig hebben!

Als ik met de boot aankom, is het nog vroeg in de ochtend en ik besluit als eerst op mijn gemak het havenstadje Portoferraio te ontdekken. De steile trapstraatjes leiden me naar boven. Daar heb ik een prachtig uitzicht over de baai, de haven en de rest van het groene eiland. Ik glip het kasteel binnen waar veel bezittingen van Napoleon bewaard zijn gebleven. Wat een historie heeft dit eiland!

Na een lekkere kop cappuccino ga ik de rest van het eiland ontdekken. Ik rijd over heuvels, langs wijngaarden en door het open raampje ruik ik de duizenden bloemen. Bij het dorpje Marciana schuif ik aan op het terras van La Porta en proef er schiaccia briaca. Een specialiteit van het eiland. In de verte zie ik de berg Capanne liggen. En eigenlijk wil ik ook nog naar Pomonte om te snorkelen bij een scheepswrak en naar Capoliveri om lokale producten te kopen in de fijne winkeltjes. Dit eiland is het waard om meer dan één dag te bezoeken!

08 maart, 2016|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Denise - Follow my footprints 16 mei, 2016 at 4:45 pm - Reply

    Elba staat al heel lang op mijn lijstje. Begin juni ben ik (voor werk) waarschijnlijk een paar dagen in Toscane en ik hoop zó dat ik tijd heb om even naar Elba te gaan, maar ik vrees van niet. Dan nog maar even blijven dromen… 😉