Wanneer ik terugdenk aan mijn vakanties op Cyprus, denk ik aan duizenden flamingo´s, sprookjesachtige gebergte, vriendelijke eigenaren en de mooiste oude stadjes. Tijdens mijn laatste reis sliep ik in het prachtige plekje Eveleos Country House van de hartelijke Klea. De Cypriotische dame gaf mij goede tips voor een onvergetelijke reis op Cyprus, die ik natuurlijk graag met je deel!

1. Zoutmeren van Larnaca

Duizenden roze flamingo’s strijken elke winter neer op de zoutmeren van Larnaca, gelegen in het zuidoosten van Cyprus. Dat moest ik zien! In maart reed ik ernaartoe en gelukkig niet zonder resultaat. Terwijl ik langs één van de drie enorme zoutmeren wandelde, keek ik mijn ogen uit. De roze vogels waren ontelbaar. Na een paar minuten wandelen zag ik in de verte een bijzonder bouwwerk: de moskee Hala Sultan Tekke. Een indrukwekkend gebouw met een prachtig koepeldak, gelegen op een al net zo mooie plek!

2. Pafos

Even leek het of ik jaren terug in de tijd was. Pafos is dat gevoel niet zo vreemd, deze stad ademt historie! Samen met gids Mary wandelde ik uren door de Cypriotische stad, die in 2017 is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa gelegen in het westen van Cyprus. Mary nam mij allereerst mee naar het archeologische park van Pafos. Daar keek ik mijn ogen uit: van het schitterende oude Odeion tot de restanten van verschillende stadsmuren, alles zag er even indrukwekkend uit.

We vervolgden onze route door de stad, naar het oude stadsdeel waar je een prachtig contrast ziet tussen de oude bouwwerken en moderne streetart. Die avond aten Mary en ik bij Agora Taverne. In dit gezellige tentje staat alleen Mezze op de kaart, kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken.

Cyprus Pafos

3. Venetiaanse brug

In het bos van Pafos waande ik mij even alsof ik in een sprookjeswereld was… En dat gevoel werd alleen maar sterker op het moment dat de Elia Venetian Bridge voor mij opdoemde. Even leek het of ik mij op de set van Lord of the Rings bevond. Dat was natuurlijk niet het geval, maar mooi is het hier wel! De Elia Venetian Bridge in de bossen bij Pafos is een waar fotogeniek plekje dat mijn reis op Cyprus nog nét even wat mooier maakte dan hij al was.

4. Wijndistrict

Tussen de bergen en de kust van Cyprus liggen ontelbaar veel wijngaarden. Het wijndistrict van Cyprus is de perfecte plek voor een mooie wijnroute met de auto. Vanuit Eveleos Country House reed ik in de richting van het dorpje Omodos, dat middenin dit wijndistrict ligt. Smalle steegjes en ontelbaar veel kleine wijnwinkeltjes wachtten mij hier op. Ik besloot wat lokale wijnen mee te nemen voor thuis en vervolgde mijn wijnroute nog even over de glooiende heuvels, langs talloze wijngaarden en sfeervolle dorpjes.

Cyprus Omodos

5. Tochni

Vanuit mijn gastenverblijf Eveleos Country House wandelde ik zo het charmante dorpje Tochni in, waar de oudheid wederom voelbaar is. Overal merkte ik hier hoe vriendelijk en behulpzaam de lokale bevolking is, in de supermarkt werd ik aan de juiste producten geholpen, op straat wees een oude Cypriotische man mij de weg en bij het tentje Tochni Village Taverne ontmoette ik zeer vriendelijke eigenaren. Zij schotelden mij overigens heerlijke lokale gerechten voor!

Eveleos Country House

Benieuwd geworden naar deze ontdekkingen op Cyprus?

Bekijk dan eens mijn adresjes op Cyprus.

Tip van Eliza!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Wanneer ik terugdenk aan mijn vakanties op Cyprus, denk ik aan duizenden flamingo´s, sprookjesachtige gebergte, vriendelijke eigenaren en de mooiste oude stadjes. Tijdens mijn laatste reis sliep ik in het prachtige plekje Eveleos Country House van de hartelijke Klea. De Cypriotische dame gaf mij goede tips voor een onvergetelijke reis op Cyprus, die ik natuurlijk graag met je deel!

1. Zoutmeren van Larnaca

Duizenden roze flamingo’s strijken elke winter neer op de zoutmeren van Larnaca, gelegen in het zuidoosten van Cyprus. Dat moest ik zien! In maart reed ik ernaartoe en gelukkig niet zonder resultaat. Terwijl ik langs één van de drie enorme zoutmeren wandelde, keek ik mijn ogen uit. De roze vogels waren ontelbaar. Na een paar minuten wandelen zag ik in de verte een bijzonder bouwwerk: de moskee Hala Sultan Tekke. Een indrukwekkend gebouw met een prachtig koepeldak, gelegen op een al net zo mooie plek!

2. Pafos

Even leek het of ik jaren terug in de tijd was. Pafos is dat gevoel niet zo vreemd, deze stad ademt historie! Samen met gids Mary wandelde ik uren door de Cypriotische stad, die in 2017 is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa gelegen in het westen van Cyprus. Mary nam mij allereerst mee naar het archeologische park van Pafos. Daar keek ik mijn ogen uit: van het schitterende oude Odeion tot de restanten van verschillende stadsmuren, alles zag er even indrukwekkend uit.

We vervolgden onze route door de stad, naar het oude stadsdeel waar je een prachtig contrast ziet tussen de oude bouwwerken en moderne streetart. Die avond aten Mary en ik bij Agora Taverne. In dit gezellige tentje staat alleen Mezze op de kaart, kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken.

Cyprus Pafos

3. Venetiaanse brug

In het bos van Pafos waande ik mij even alsof ik in een sprookjeswereld was… En dat gevoel werd alleen maar sterker op het moment dat de Elia Venetian Bridge voor mij opdoemde. Even leek het of ik mij op de set van Lord of the Rings bevond. Dat was natuurlijk niet het geval, maar mooi is het hier wel! De Elia Venetian Bridge in de bossen bij Pafos is een waar fotogeniek plekje dat mijn reis op Cyprus nog nét even wat mooier maakte dan hij al was.

4. Wijndistrict

Tussen de bergen en de kust van Cyprus liggen ontelbaar veel wijngaarden. Het wijndistrict van Cyprus is de perfecte plek voor een mooie wijnroute met de auto. Vanuit Eveleos Country House reed ik in de richting van het dorpje Omodos, dat middenin dit wijndistrict ligt. Smalle steegjes en ontelbaar veel kleine wijnwinkeltjes wachtten mij hier op. Ik besloot wat lokale wijnen mee te nemen voor thuis en vervolgde mijn wijnroute nog even over de glooiende heuvels, langs talloze wijngaarden en sfeervolle dorpjes.

Cyprus Omodos

5. Tochni

Vanuit mijn gastenverblijf Eveleos Country House wandelde ik zo het charmante dorpje Tochni in, waar de oudheid wederom voelbaar is. Overal merkte ik hier hoe vriendelijk en behulpzaam de lokale bevolking is, in de supermarkt werd ik aan de juiste producten geholpen, op straat wees een oude Cypriotische man mij de weg en bij het tentje Tochni Village Taverne ontmoette ik zeer vriendelijke eigenaren. Zij schotelden mij overigens heerlijke lokale gerechten voor!

Eveleos Country House

Benieuwd geworden naar deze ontdekkingen op Cyprus?

Bekijk dan eens mijn adresjes op Cyprus.

Tip van Eliza!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

09 juni, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.