Wat een gek idee dat hier op La Palma lava heeft gestroomd. Met stevige stappen loop ik de voet van de vulkaan Teneguía op. Nieuwsgierig kijk ik om me heen. Het valt me op hoe wisselend het landschap hier is. Het groen dat sinds de uitbarsting weer is terug gegroeid gaat al snel over in een maanlandschap. Een wijnboer vertelde me vanochtend dat zij dankbaar gebruik maken van de vruchtbare grond. Hij nodigde me uit om later vandaag een glaasje te komen proeven in één van de wijnhuizen die tussen de vulkanen San Antonio en Teneguía liggen. Dat aanbod sla ik natuurlijk niet af!

Het zuiden van La Palma staat bekend om de vulkanen. Het uitzicht is dan ook schitterend! Waar ik ook kijk zie ik kraters. Eventjes houd ik mijn pas in om op adem te komen en een slok water te nemen. In de verte doemt de zee al op. Nu zal ik wel bijna boven zijn. Met het idee dat ik beloond zal worden met een fantastisch uitzicht loop ik door. Wat is het genieten hier op La Palma! ’s Avonds rust ik uit op het mooie adresje Casa Eva, waar ik nog geniet van een frisse duik in het zwembad.

Wat een gek idee dat hier op La Palma lava heeft gestroomd. Met stevige stappen loop ik de voet van de vulkaan Teneguía op. Nieuwsgierig kijk ik om me heen. Het valt me op hoe wisselend het landschap hier is. Het groen dat sinds de uitbarsting weer is terug gegroeid gaat al snel over in een maanlandschap. Een wijnboer vertelde me vanochtend dat zij dankbaar gebruik maken van de vruchtbare grond. Hij nodigde me uit om later vandaag een glaasje te komen proeven in één van de wijnhuizen die tussen de vulkanen San Antonio en Teneguía liggen. Dat aanbod sla ik natuurlijk niet af!

Het zuiden van La Palma staat bekend om de vulkanen. Het uitzicht is dan ook schitterend! Waar ik ook kijk zie ik kraters. Eventjes houd ik mijn pas in om op adem te komen en een slok water te nemen. In de verte doemt de zee al op. Nu zal ik wel bijna boven zijn. Met het idee dat ik beloond zal worden met een fantastisch uitzicht loop ik door. Wat is het genieten hier op La Palma! ’s Avonds rust ik uit op het mooie adresje Casa Eva, waar ik nog geniet van een frisse duik in het zwembad.

05 januari, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter