Een vakantie betekent voor mij niet alleen zon en strand. Als ik naar het strand ga, bevind ik mij het grootste gedeelte van mijn tijd in de zee. Ik vind het heerlijk om de natuur onder water te bekijken. Helderblauw water, prachtig koraal en bijzondere vissen maken mij onwijs blij. Het fijnste aan duiken in het water van de Mediterranee is dat je je niet bevindt in het massatoerisme onder water. Het maakt mijn vakantie compleet. Inmiddels kan ik dan ook zeggen dat ik een ervaren duiker ben. Ik neem jullie mee naar de plekjes waar ik me als een vis in het water voel. Ken jij deze favoriete duikbestemmingen in Europa al?

Een sprong in het diepe op Lanzarote

Op Lanzarote kijk ik iedere keer weer mijn ogen uit. Het vulkanische gesteente maakt het eindland wel heel bijzonder. Zowel boven- als onderwater kun je spectaculaire natuur zien. Als ik ga duiken op Lanzarote weet ik al precies wat me te wachten staat door het heldere water. Soms heb ik niet eens een duikbril nodig, want op sommige plekken kun je zelfs tot 30 meter diepte kijken. Weet je wat gaaf is aan het duiken op Lanzarote? Tijdens één van mijn duikmomenten ben ik zelfs een manta tegengekomen. Dat zal ik nooit meer vergeten!

Duiken

Exotische vissen op Cyprus

Om spectaculaire vissen te spotten, ga ik het liefst naar Cyprus om te duiken. Er zijn maar liefst 260 verschillende vissoorten die je tegen kunt komen. De reden waarom de exotische vissen op Cyprus terecht komen, is omdat ze per ongeluk via het Egyptische Suez kanaal naar de Middellandse Zee zwemmen. Zo kom je tussen de koraalriffen door dan ook octopussen, sponzen, zeeanemonen, mossels en tonijnen tegen. Ook ben ik er plotseling een schildpad tegengekomen. Daarnaast heb je er ook bijzondere scheepswrakken en onderwatergrotten.

Duiken

Kleurrijk koraal spotten op Sardinië

Toen ik eenmaal op Sardinië was, is mij verteld dat duiken hier wel heel bijzonder is vanwege de mysterieuze onderwatergrotten. Dit maakte mij direct nieuwsgierig en dat moest ik natuurlijk met eigen ogen zien. Een van de mooiste onderwatergrotten op Sardinië vind je in het noordwesten van het eiland. Bij het stadje Capo Caccia vind je namelijk het grootste onderwatergrottenstelsel van de Middellandse Zee.

Een andere fijne duiklocatie is bij Osalla. Iedere keer weer als ik daar een duik neem, ben ik beland in een kleurrijke en levendige onderwaterwereld. Vooral de unieke koralen zijn heel indrukwekkend! Toen ik de koralen bewonderde, kwam ik wel hele nieuwsgierige vissen tegen; van zaagvissen tot morenen. Je komt ogen tekort, want de vissen flitsen in scholen voorbij!

Sardinie grotten

Bewonder de onderwaterwereld aan de Spaanse kust

Ook de Spaanse kust hoort bij mijn lijstje van favoriete duikbestemmingen. Om te beginnen, start ik bij de kust van Costa del Sol. Bij Costa del Sol ben ik begonnen als duiker. Omdat dit een hele fijne plek is om te starten, vooral bij Marina Bay. Hier heb ik voor het eerst octopussen en inktvissen gespot. Bij Punto de la Mona heb ik zelfs naaktslakken en zeepaardjes onderwater mogen bewonderen.

Nadat ik ervaring op heb gedaan bij Costa del Sol, wilde een stapje verder gaan bij Costa Brava. Sinds ik hier ben gaan duiken, ben ik fan geworden van wrakduiken. Je vindt hier vele scheepswrakken met ieder schip een ander verhaal. Ook bij Costa Dorada kun je prachtige rotspartijen bezichtigen. Het onderwaterpark aan de haven van Tarrragona moet je een keer gezien hebben. Hier ligt een wrak van de Dragonera. Dit is een schip van 50 meter lang dat prachtig begroeid is. Heel indrukwekkend! Naar welke kust wil jij?

Duiken

Magisch duikparadijs op Zakynthos

Ook op het Griekse eiland Zakynthos kun je terecht voor een geweldige duikervaring. Naast Cyprus kun je op Zakynthos ook schildpadden tegenkomen. Je vindt hier zelfs de broedplaats van de zeldzame Caretta-Caretta zeeschildpad. Het is een werkelijk onderwaterparadijs! Naast de schildpadden kun je ook nog de zeebaarzen, beerkreeften, murenes en octopussen spotten. Het bijzondere aan duiken op Zakynthos is dat je je op het diepste punt van de Middellandse Zee bevindt, met een diepte van maar liefst 4400 meter!

Goed om te weten!
Duiken in Griekenland is niet op alle plekken toegestaan. In het water rond het land liggen namelijk veel archeologische vindplaatsen en deze plaatsen worden beschermd door de Griekse regering. Ik raad het aan om altijd samen met een duikschool te duiken, aangezien zij toestemming hebben tot de duikgebieden.

Duiken

Nieuwsgierig geworden naar deze Europese duikbestemmingen?

Ben jij geïnteresseerd geworden in het onderwaterleven in de Mediterranee? Ik vind duiken een spannende, avontuurlijke ervaring voor tijdens je vakantie. Het is een bijzondere activiteit om zo nog meer van je vakantiebestemming te ontdekken. Laat je mij weten of je deze duikbestemmingen in Europa gaat proberen?

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Een vakantie betekent voor mij niet alleen zon en strand. Als ik naar het strand ga, bevind ik mij het grootste gedeelte van mijn tijd in de zee. Ik vind het heerlijk om de natuur onder water te bekijken. Helderblauw water, prachtig koraal en bijzondere vissen maken mij onwijs blij. Het fijnste aan duiken in het water van de Mediterranee is dat je je niet bevindt in het massatoerisme onder water. Het maakt mijn vakantie compleet. Inmiddels kan ik dan ook zeggen dat ik een ervaren duiker ben. Ik neem jullie mee naar de plekjes waar ik me als een vis in het water voel. Ken jij deze favoriete duikbestemmingen in Europa al?

Een sprong in het diepe op Lanzarote

Op Lanzarote kijk ik iedere keer weer mijn ogen uit. Het vulkanische gesteente maakt het eindland wel heel bijzonder. Zowel boven- als onderwater kun je spectaculaire natuur zien. Als ik ga duiken op Lanzarote weet ik al precies wat me te wachten staat door het heldere water. Soms heb ik niet eens een duikbril nodig, want op sommige plekken kun je zelfs tot 30 meter diepte kijken. Weet je wat gaaf is aan het duiken op Lanzarote? Tijdens één van mijn duikmomenten ben ik zelfs een manta tegengekomen. Dat zal ik nooit meer vergeten!

Duiken

Exotische vissen op Cyprus

Om spectaculaire vissen te spotten, ga ik het liefst naar Cyprus om te duiken. Er zijn maar liefst 260 verschillende vissoorten die je tegen kunt komen. De reden waarom de exotische vissen op Cyprus terecht komen, is omdat ze per ongeluk via het Egyptische Suez kanaal naar de Middellandse Zee zwemmen. Zo kom je tussen de koraalriffen door dan ook octopussen, sponzen, zeeanemonen, mossels en tonijnen tegen. Ook ben ik er plotseling een schildpad tegengekomen. Daarnaast heb je er ook bijzondere scheepswrakken en onderwatergrotten.

Duiken

Kleurrijk koraal spotten op Sardinië

Toen ik eenmaal op Sardinië was, is mij verteld dat duiken hier wel heel bijzonder is vanwege de mysterieuze onderwatergrotten. Dit maakte mij direct nieuwsgierig en dat moest ik natuurlijk met eigen ogen zien. Een van de mooiste onderwatergrotten op Sardinië vind je in het noordwesten van het eiland. Bij het stadje Capo Caccia vind je namelijk het grootste onderwatergrottenstelsel van de Middellandse Zee.

Een andere fijne duiklocatie is bij Osalla. Iedere keer weer als ik daar een duik neem, ben ik beland in een kleurrijke en levendige onderwaterwereld. Vooral de unieke koralen zijn heel indrukwekkend! Toen ik de koralen bewonderde, kwam ik wel hele nieuwsgierige vissen tegen; van zaagvissen tot morenen. Je komt ogen tekort, want de vissen flitsen in scholen voorbij!

Sardinie grotten

Bewonder de onderwaterwereld aan de Spaanse kust

Ook de Spaanse kust hoort bij mijn lijstje van favoriete duikbestemmingen. Om te beginnen, start ik bij de kust van Costa del Sol. Bij Costa del Sol ben ik begonnen als duiker. Omdat dit een hele fijne plek is om te starten, vooral bij Marina Bay. Hier heb ik voor het eerst octopussen en inktvissen gespot. Bij Punto de la Mona heb ik zelfs naaktslakken en zeepaardjes onderwater mogen bewonderen.

Nadat ik ervaring op heb gedaan bij Costa del Sol, wilde een stapje verder gaan bij Costa Brava. Sinds ik hier ben gaan duiken, ben ik fan geworden van wrakduiken. Je vindt hier vele scheepswrakken met ieder schip een ander verhaal. Ook bij Costa Dorada kun je prachtige rotspartijen bezichtigen. Het onderwaterpark aan de haven van Tarrragona moet je een keer gezien hebben. Hier ligt een wrak van de Dragonera. Dit is een schip van 50 meter lang dat prachtig begroeid is. Heel indrukwekkend! Naar welke kust wil jij?

Duiken

Magisch duikparadijs op Zakynthos

Ook op het Griekse eiland Zakynthos kun je terecht voor een geweldige duikervaring. Naast Cyprus kun je op Zakynthos ook schildpadden tegenkomen. Je vindt hier zelfs de broedplaats van de zeldzame Caretta-Caretta zeeschildpad. Het is een werkelijk onderwaterparadijs! Naast de schildpadden kun je ook nog de zeebaarzen, beerkreeften, murenes en octopussen spotten. Het bijzondere aan duiken op Zakynthos is dat je je op het diepste punt van de Middellandse Zee bevindt, met een diepte van maar liefst 4400 meter!

Goed om te weten!
Duiken in Griekenland is niet op alle plekken toegestaan. In het water rond het land liggen namelijk veel archeologische vindplaatsen en deze plaatsen worden beschermd door de Griekse regering. Ik raad het aan om altijd samen met een duikschool te duiken, aangezien zij toestemming hebben tot de duikgebieden.

Duiken

Nieuwsgierig geworden naar deze Europese duikbestemmingen?

Ben jij geïnteresseerd geworden in het onderwaterleven in de Mediterranee? Ik vind duiken een spannende, avontuurlijke ervaring voor tijdens je vakantie. Het is een bijzondere activiteit om zo nog meer van je vakantiebestemming te ontdekken. Laat je mij weten of je deze duikbestemmingen in Europa gaat proberen?

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

13 september, 2019|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. De Troost david 07 maart, 2020 at 5:49 pm - Reply

    Duikreizen naar zakynthos


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.