Het eilandgevoel: ik ben er dol op! De wind die door mijn haren waait, de zee die altijd dichtbij is… Het is niet vreemd dat de plekjes die ik ontdek ook vaak op eilanden liggen. Hoog tijd om mijn favoriete eilanden met je te delen, al is die keuze toch nog behoorlijk lastig…

Ithaka, Griekenland

Het Griekse eilandje Ithaka ontdekte ik pas een paar jaar geleden, toen mijn goede vriend Giorgos me er mee naartoe nam. Hij beloofde me: Ithaka is charmant. En hij had gelijk. Dit kleine Griekse eilandje zit vol met verrassingen. Van lieflijke vissersdorpjes tot prachtige stranden. En niet te vergeten de verhalen van Odysseus, die hier geboren zou zijn. Benieuwd naar mijn favoriete adresjes op Ithaka?

Ithaka Kioni

Menorca, Spanje

Toen mijn Spaanse vriendin Elisa me vertelde over Menorca, wist ik meteen: daar moet ik naartoe. Haar verhalen over de vele verborgen strandjes op dit Spaanse eiland, maakte me hongerig naar meer. Een maand later vertrokken we samen voor een weekje naar Menorca. Elisa groeide op op Menorca en reed me als een ware local het eiland rond. Naast tal van lieflijke strandjes met kraakhelder water, blijkt Menorca ook nog over prachtige natuur en cultuur te beschikken. Zo wandelen we die week door een van de mooiste natuurgebieden van het eiland: Barranco D’ Algendar. Deze kloof van zo’n zeven kilometer is indrukwekkend te noemen. In de hoofdstad van Menorca, Maó, genieten we van de vele terrasjes. Een heerlijk eiland voor een weekje zonvitamines… Benieuwd naar de adresjes die ik ontdekte op Menorca?

Menorca strand Cala Marcarellta

Madeira, Portugal

Het eiland van bloemen: Madeira! Inmiddels is ook dit eiland één van mijn favoriete bestemmingen in Europa. Madeira is uniek in zijn soort. De ruige natuur is er adembenemend, kleuren zijn er in overvloed, de stranden zijn ruig… En dankzij de vele vriendelijke locals die ik op Madeira ontmoette, heb ik vele onontdekte plekjes mogen ontdekken. Benieuwd naar de adresjes die ik ontdekte op Madeira?

Madeira

Sicilië, Italië

Ciao bella Sicilia! Nog zo’n eiland waar ik dol op ben: Sicilië. Dit grootste eiland van Italië steelt de show met tal van oude gebouwen uit de Griekse en Romeinse tijd. Maar de belangrijkste reden waarom ik zo graag op Sicilië kom, is misschien wel de uitgesproken keuken… Zo besloot ik ooit olijven te plukken bij een olijvenboerderij, deed ik tal van wijnproeverijen bij locals en at ik de beste pasta’s in sfeervolle kleine Italiaanse dorpjes op Sicilië. Een heerlijk eiland voor de fijnproever! Benieuwd naar de adresjes die ik ontdekte op Sicilië?

Fuerteventura, Spanje

Fuerteventura noem ik ook wel de Cariben van Europa. Mijn herinneringen aan dit Spaanse eiland maken dat ik er het liefst een paar keer per jaar naar terugkeer… Als ik terugdenk aan mijn vakanties op Fuerteventura, denk ik aan de indrukwekkende vulkanische landschappen. Maar ook aan de witte dorpjes, het turquoise zeewater en aan de tal van prachtige wandelingen die ik op Fuerteventura maakte. Een ervan is de wandeling naar de top van Pico de la Zarza. Een pittige klim, maar eenmaal boven overvalt me een gevoel van euforie: het uitzicht over het eiland is magnifiek! Benieuwd naar de adresjes die ik ontdekte op Fuerteventura?

Fuerteventura strand Esquinzo

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Het eilandgevoel: ik ben er dol op! De wind die door mijn haren waait, de zee die altijd dichtbij is… Het is niet vreemd dat de plekjes die ik ontdek ook vaak op eilanden liggen. Hoog tijd om mijn favoriete eilanden met je te delen, al is die keuze toch nog behoorlijk lastig…

Ithaka, Griekenland

Het Griekse eilandje Ithaka ontdekte ik pas een paar jaar geleden, toen mijn goede vriend Giorgos me er mee naartoe nam. Hij beloofde me: Ithaka is charmant. En hij had gelijk. Dit kleine Griekse eilandje zit vol met verrassingen. Van lieflijke vissersdorpjes tot prachtige stranden. En niet te vergeten de verhalen van Odysseus, die hier geboren zou zijn. Benieuwd naar mijn favoriete adresjes op Ithaka?

Ithaka Kioni

Menorca, Spanje

Toen mijn Spaanse vriendin Elisa me vertelde over Menorca, wist ik meteen: daar moet ik naartoe. Haar verhalen over de vele verborgen strandjes op dit Spaanse eiland, maakte me hongerig naar meer. Een maand later vertrokken we samen voor een weekje naar Menorca. Elisa groeide op op Menorca en reed me als een ware local het eiland rond. Naast tal van lieflijke strandjes met kraakhelder water, blijkt Menorca ook nog over prachtige natuur en cultuur te beschikken. Zo wandelen we die week door een van de mooiste natuurgebieden van het eiland: Barranco D’ Algendar. Deze kloof van zo’n zeven kilometer is indrukwekkend te noemen. In de hoofdstad van Menorca, Maó, genieten we van de vele terrasjes. Een heerlijk eiland voor een weekje zonvitamines… Benieuwd naar de adresjes die ik ontdekte op Menorca?

Menorca strand Cala Marcarellta

Madeira, Portugal

Het eiland van bloemen: Madeira! Inmiddels is ook dit eiland één van mijn favoriete bestemmingen in Europa. Madeira is uniek in zijn soort. De ruige natuur is er adembenemend, kleuren zijn er in overvloed, de stranden zijn ruig… En dankzij de vele vriendelijke locals die ik op Madeira ontmoette, heb ik vele onontdekte plekjes mogen ontdekken. Benieuwd naar de adresjes die ik ontdekte op Madeira?

Madeira

Sicilië, Italië

Ciao bella Sicilia! Nog zo’n eiland waar ik dol op ben: Sicilië. Dit grootste eiland van Italië steelt de show met tal van oude gebouwen uit de Griekse en Romeinse tijd. Maar de belangrijkste reden waarom ik zo graag op Sicilië kom, is misschien wel de uitgesproken keuken… Zo besloot ik ooit olijven te plukken bij een olijvenboerderij, deed ik tal van wijnproeverijen bij locals en at ik de beste pasta’s in sfeervolle kleine Italiaanse dorpjes op Sicilië. Een heerlijk eiland voor de fijnproever! Benieuwd naar de adresjes die ik ontdekte op Sicilië?

Fuerteventura, Spanje

Fuerteventura noem ik ook wel de Cariben van Europa. Mijn herinneringen aan dit Spaanse eiland maken dat ik er het liefst een paar keer per jaar naar terugkeer… Als ik terugdenk aan mijn vakanties op Fuerteventura, denk ik aan de indrukwekkende vulkanische landschappen. Maar ook aan de witte dorpjes, het turquoise zeewater en aan de tal van prachtige wandelingen die ik op Fuerteventura maakte. Een ervan is de wandeling naar de top van Pico de la Zarza. Een pittige klim, maar eenmaal boven overvalt me een gevoel van euforie: het uitzicht over het eiland is magnifiek! Benieuwd naar de adresjes die ik ontdekte op Fuerteventura?

Fuerteventura strand Esquinzo

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

22 november, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter