Met de zon in mijn gezicht bedenk ik me hoe fijn het is om in de meivakantie al op vakantie te gaan. Ik vind het heerlijk om even helemaal tot rust te komen en de mooiste plekjes te ontdekken. In dit blog geef ik je vijf redenen waarom de meivakantie een fijne tijd is om het zonnetje in de Mediterranée op te zoeken.

1. De zon straalt op vele plekjes

In de meivakantie schijnt de zon heerlijk op mijn bestemmingen. Ik kan dan zo genieten van een Italiaanse koffie op het terras of een wandeling door de natuur van de Algarve. Ook is het de perfecte periode voor de actieve mensen onder ons. Je kunt namelijk prima op avontuur gaan, want het is nog niet té warm. Zo liep ik een keer over de Caminito del Rey in Andalusië en door de tropische tuin van Madeira.

2. Alvast opladen

We hebben het allemaal al druk genoeg. Daarom laad ik helemaal op tijdens een vakantie in de meivakantie. Heerlijk vind ik het om tussendoor even een weekje weg te plannen en bij te komen van alles wat ik doe in het dagelijks leven. Ik weet zeker dat er meerdere zijn die dit zo ervaren. Laat je werk los en laad weer helemaal op.

3. Heerlijke geuren en vrolijke kleuren

In de meivakantie kun je genieten van een natuur die prachtig in bloei staat. Ik vind het altijd zo fijn om in deze periode ontspannende wandelingen te maken. Wanneer je bijvoorbeeld naar Madeira gaat, heb je nog net geluk. Alle bloemen staan in bloei en het is een kleurrijk geheel.

Madeira bloemeneiland

4. Genieten van een extra lange vakantie zonder er meer dagen voor vrij te nemen

Het is misschien een kleine puzzel, maar het meer dan waard. In de meivakantie kun je genieten van een extra lange vakantie zonder er extra dagen voor vrij te nemen. In deze periode vallen er verschillende feestdagen waar je fijn gebruik van kunt nemen. Wanneer je bijvoorbeeld de vier dagen na Pasen vrij neemt, heb je in totaal 9 dagen vrij. Of combineer Koningsdag met Bevrijdingsdag, in dat geval kun je 11 dagen vrij zijn terwijl je er maar 5 op hoef te nemen. Heerlijk toch?

5. De vakantie is al eerder dan je denkt

De meivakantie komt natuurlijk eerder dan de zomervakantie. Dus je hoeft minder lang te wachten op die welverdiende vakantie. Ik kan al niet wachten…

Zijn dit goede redenen om op vakantie te gaan in de meivakantie?

Wil jij mijn zonnige bestemmingen ontdekken? Neem dan een kijkje tussen mijn adresjes voor in de meivakantie.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Met de zon in mijn gezicht bedenk ik me hoe fijn het is om in de meivakantie al op vakantie te gaan. Ik vind het heerlijk om even helemaal tot rust te komen en de mooiste plekjes te ontdekken. In dit blog geef ik je vijf redenen waarom de meivakantie een fijne tijd is om het zonnetje in de Mediterranée op te zoeken.

1. De zon straalt op vele plekjes

In de meivakantie schijnt de zon heerlijk op mijn bestemmingen. Ik kan dan zo genieten van een Italiaanse koffie op het terras of een wandeling door de natuur van de Algarve. Ook is het de perfecte periode voor de actieve mensen onder ons. Je kunt namelijk prima op avontuur gaan, want het is nog niet té warm. Zo liep ik een keer over de Caminito del Rey in Andalusië en door de tropische tuin van Madeira.

2. Alvast opladen

We hebben het allemaal al druk genoeg. Daarom laad ik helemaal op tijdens een vakantie in de meivakantie. Heerlijk vind ik het om tussendoor even een weekje weg te plannen en bij te komen van alles wat ik doe in het dagelijks leven. Ik weet zeker dat er meerdere zijn die dit zo ervaren. Laat je werk los en laad weer helemaal op.

3. Heerlijke geuren en vrolijke kleuren

In de meivakantie kun je genieten van een natuur die prachtig in bloei staat. Ik vind het altijd zo fijn om in deze periode ontspannende wandelingen te maken. Wanneer je bijvoorbeeld naar Madeira gaat, heb je nog net geluk. Alle bloemen staan in bloei en het is een kleurrijk geheel.

Madeira bloemeneiland

4. Genieten van een extra lange vakantie zonder er meer dagen voor vrij te nemen

Het is misschien een kleine puzzel, maar het meer dan waard. In de meivakantie kun je genieten van een extra lange vakantie zonder er extra dagen voor vrij te nemen. In deze periode vallen er verschillende feestdagen waar je fijn gebruik van kunt nemen. Wanneer je bijvoorbeeld de vier dagen na Pasen vrij neemt, heb je in totaal 9 dagen vrij. Of combineer Koningsdag met Bevrijdingsdag, in dat geval kun je 11 dagen vrij zijn terwijl je er maar 5 op hoef te nemen. Heerlijk toch?

5. De vakantie is al eerder dan je denkt

De meivakantie komt natuurlijk eerder dan de zomervakantie. Dus je hoeft minder lang te wachten op die welverdiende vakantie. Ik kan al niet wachten…

Zijn dit goede redenen om op vakantie te gaan in de meivakantie?

Wil jij mijn zonnige bestemmingen ontdekken? Neem dan een kijkje tussen mijn adresjes voor in de meivakantie.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

31 januari, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.