Tijdens mijn reizen zie ik vaak heel wat nieuwe gezichten, maak ik kennis met lokale mensen of kom ik juist oude bekenden tegen. Maar soms maak ik wel hele bijzondere ontmoetingen mee, als ik ineens oog in oog sta met dieren in het wild. Zoals een voorbij zwemmende dolfijn of een schildpad die nieuwsgierig met zijn kop boven het water uitsteekt. Staat het spotten van dolfijnen of walvissen ook nog op jouw bucketlist? Ik deel graag de beste plekken voor een bijzondere ontmoeting in het wild met je!

Dolfijnen op de Canarische eilanden

Het maakt niet uit hoe vaak je ze ziet, dolfijnen die door het water snellen blijven een indrukwekkend gezicht. Bij dolfijnen spotten denken veel mensen aan plekken buiten Europa, zoals Australië, Amerika of Nieuw-Zeeland. Gelukkig weet ik uit ervaring dat deze prachtige dieren zich ook in Europa regelmatig laten zien. Bijvoorbeeld in Spanje bij Gibraltar of de Canarische eilanden.

Dolfijnen

Walvissen op Tenerife

Bij Gibraltar en de Canarische eilanden zwemmen niet alleen dolfijnen, maar ook walvissen. Het leukste vind ik om hier met een lokale visser mee te varen, vaak hebben zij ook heel wat interessants te vertellen. Zo leerde ik bijvoorbeeld van mijn  goede vriend Alejo dat van april tot juli/augustus ook potvissen langs Tenerife trekken en dat dolfijnen hier het hele jaar door te spotten zijn. De grootste walvis die hier zwemt is de vinvis, maar die heb ik helaas nog nooit gespot omdat hij langer dan een uur onder water kan blijven. Je kunt vanaf de Spaanse plaatsen Tarifa of Cadiz verschillende tours doen, waarbij je kunt kiezen voor een grote boot, een klein bootje of een boot met glazen bodem.

Caretta Caretta schildpadden op Zakynthos

Ik heb er al vaker over geschreven, maar ik raak nu eenmaal niet uitgepraat over de zeeschildpadden. Vooral in de omgeving van Zakynthos kun je deze mooie dieren aanschouwen, als ze naar de haven komen om de visrestjes op te peuzelen. In het zuiden van Zakynthos ben ik ook wel eens een zeeschildpad tegengekomen tijdens het snorkelen. Maar je kunt natuurlijk ook naar Marathonissi gaan, wat ook wel het schildpaddeneiland wordt genoemd. Het is dan ook een prachtige duikbestemming.

Zakynthos Turtle Island

Monniksrobben op Zakynthos

Tijdens een bezoekje aan de westkust van Zakynthos kwam ik oog in oog te staan met wel hele speciale dieren: de monniksrobben.  Het is één van de meest bedreigde zeezoogdieren ter wereld, er zijn er namelijk nog maar rond de 400 van over. Als je er eentje ziet, maakt dat het dus nóg specialer!

De beste plek om een monniksrob tegen te komen is het National Marine Park van Zakynthos, bij de baai van Laganas aan de westkust. De kans dat je ze ziet is overigens vrij klein. Soms worden de monniksrobben ook gespot terwijl ze lekker van het zonnetje aan het genieten zijn op de rotsen aan de westkust van het eiland.

Flamingo’s op Cyprus

Bij het zoutmeer van Larnaca op Cyprus kwam ik ze voor het eerst tegen, maar later ontdekte ik dat ze op Ibiza ook te vinden zijn: flamingo’s! Met hun opvallende roze kleur blijven ze een interessante verschijning. Wist je dat er ook grijze flamingo’s zijn?

Cyprus Flamingo

Heb jij speciale ontmoetingen met dieren gehad op vakantie?

Al deze dieren zie ik het liefste in hun natuurlijke leefomgeving en ook probeer ik hun rust zo weinig mogelijk te verstoren. Welke dieren ben jij wel eens in het wild tegengekomen in Europa?

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Tijdens mijn reizen zie ik vaak heel wat nieuwe gezichten, maak ik kennis met lokale mensen of kom ik juist oude bekenden tegen. Maar soms maak ik wel hele bijzondere ontmoetingen mee, als ik ineens oog in oog sta met dieren in het wild. Zoals een voorbij zwemmende dolfijn of een schildpad die nieuwsgierig met zijn kop boven het water uitsteekt. Staat het spotten van dolfijnen of walvissen ook nog op jouw bucketlist? Ik deel graag de beste plekken voor een bijzondere ontmoeting in het wild met je!

Dolfijnen op de Canarische eilanden

Het maakt niet uit hoe vaak je ze ziet, dolfijnen die door het water snellen blijven een indrukwekkend gezicht. Bij dolfijnen spotten denken veel mensen aan plekken buiten Europa, zoals Australië, Amerika of Nieuw-Zeeland. Gelukkig weet ik uit ervaring dat deze prachtige dieren zich ook in Europa regelmatig laten zien. Bijvoorbeeld in Spanje bij Gibraltar of de Canarische eilanden.

Dolfijnen

Walvissen op Tenerife

Bij Gibraltar en de Canarische eilanden zwemmen niet alleen dolfijnen, maar ook walvissen. Het leukste vind ik om hier met een lokale visser mee te varen, vaak hebben zij ook heel wat interessants te vertellen. Zo leerde ik bijvoorbeeld van mijn  goede vriend Alejo dat van april tot juli/augustus ook potvissen langs Tenerife trekken en dat dolfijnen hier het hele jaar door te spotten zijn. De grootste walvis die hier zwemt is de vinvis, maar die heb ik helaas nog nooit gespot omdat hij langer dan een uur onder water kan blijven. Je kunt vanaf de Spaanse plaatsen Tarifa of Cadiz verschillende tours doen, waarbij je kunt kiezen voor een grote boot, een klein bootje of een boot met glazen bodem.

Caretta Caretta schildpadden op Zakynthos

Ik heb er al vaker over geschreven, maar ik raak nu eenmaal niet uitgepraat over de zeeschildpadden. Vooral in de omgeving van Zakynthos kun je deze mooie dieren aanschouwen, als ze naar de haven komen om de visrestjes op te peuzelen. In het zuiden van Zakynthos ben ik ook wel eens een zeeschildpad tegengekomen tijdens het snorkelen. Maar je kunt natuurlijk ook naar Marathonissi gaan, wat ook wel het schildpaddeneiland wordt genoemd. Het is dan ook een prachtige duikbestemming.

Zakynthos Turtle Island

Monniksrobben op Zakynthos

Tijdens een bezoekje aan de westkust van Zakynthos kwam ik oog in oog te staan met wel hele speciale dieren: de monniksrobben.  Het is één van de meest bedreigde zeezoogdieren ter wereld, er zijn er namelijk nog maar rond de 400 van over. Als je er eentje ziet, maakt dat het dus nóg specialer!

De beste plek om een monniksrob tegen te komen is het National Marine Park van Zakynthos, bij de baai van Laganas aan de westkust. De kans dat je ze ziet is overigens vrij klein. Soms worden de monniksrobben ook gespot terwijl ze lekker van het zonnetje aan het genieten zijn op de rotsen aan de westkust van het eiland.

Flamingo’s op Cyprus

Bij het zoutmeer van Larnaca op Cyprus kwam ik ze voor het eerst tegen, maar later ontdekte ik dat ze op Ibiza ook te vinden zijn: flamingo’s! Met hun opvallende roze kleur blijven ze een interessante verschijning. Wist je dat er ook grijze flamingo’s zijn?

Cyprus Flamingo

Heb jij speciale ontmoetingen met dieren gehad op vakantie?

Al deze dieren zie ik het liefste in hun natuurlijke leefomgeving en ook probeer ik hun rust zo weinig mogelijk te verstoren. Welke dieren ben jij wel eens in het wild tegengekomen in Europa?

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

16 september, 2016|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Ilse 22 september, 2016 at 9:16 am - Reply

    Prachtig beeld van de flamingo’s!

  2. Hans 27 december, 2016 at 1:45 pm - Reply

    In de Golf van Kotor in Montenegro zijn ook dolfijnen te spotten. Dikwijls komen ze op een vaste tijd een kijkje nemen en wachten tot gasten het water inkomen om met ze te spelen.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.