Kerst is een fijne periode om samen met je familie te zijn of met jouw geliefde mooie herinneringen te maken. Wat is dan nog fijner om tijdens de kerst samen erop uit te trekken? Een vakantie tijdens de kerst hoeft niet alleen te bestaan uit een dik pak sneeuw, koude temperaturen en kerstbomen. Voor een mooie en zonnige vakantie in december heb ik dit een lijstje gemaakt. Het is natuurlijk nog veel leuker om tussen de palmbomen onder een stralende zon de kerstvakantie door te brengen. Mijn favoriete adresjes voor de kerstvakantie deel ik graag met je.

Zalige rust tijdens de kerst bij Casas de Piedra

Bij Casas de Piedra op Tenerife ervaar je volledige rust. Als je wakker word in de finca, valt je oog direct op het raam waaruit je een prachtig uitzicht kunt bewonderen. Je hebt niet eens een kerstboom nodig, want alleen al van het panoramische uitzicht krijg je een warm gevoel van binnen. Op dit plekje ben je weg van de massa, maar tegelijkertijd ook vlakbij de stranden. Als je zin hebt in een uitgebreid kerstontbijt, dan kun je verse broodjes halen bij de supermarkt. Of geniet van een heerlijk kerstdiner bij een van de lokale restaurantjes in het dorpje El Medano.

Casas de Piedra

Sprookjesachtige kerst bij Pe No Monte

Bij mijn Portugese kindvriendelijke adresje, Pe No Monte, zit je perfect tijdens de kerst. Alleen al de sprookjesachtige witte huisjes geven je een kerst gevoel. Tijdens de feestdagen vind ik het heerlijk om extra culinair te genieten, hiervoor zit ik bij Alentejo aan het juiste adres. Het wordt mij direct duidelijk waarom Portugal uitblinkt in lokale producten, want ik zie overal om me heen wijngaarden, een kaasboerderij en vers fruit kraampjes. Bij dit moderne landhuis kun je een kerstdiner organiseren met regionale kazen, seizoensfruit en andere lokale delicatessen. Als de buikjes vol zitten, kun je nagenieten in het heerlijke bubbelbad.

Pe No Monte

Het schilderachtige landschap bij Quinta do Mel

Tussen de Portugese heuvels ligt het vredige dorpje Avis waar mijn fijne adresje Quinta do Mel zich bevindt. Ik word helemaal blij als ik de casa in de verte zie. Het witte gebouw steekt prachtig af tegen de groene omgeving. Doordat dit hotel vroeger een adellijk huis was in de 17e eeuw heeft het allerlei bijzondere elementen. Aan Portugese gezelligheid kom ik hier niet te kort, want er zijn overal leuke plekjes gecreëerd waar ik kan zitten, in de zon of in de schaduw. Als ik hier ben tijdens de kerstperiode steek ik graag de openhaard aan en pak ik een goed boek om in een van de gezellige leeshoekjes te lezen.

Quinta do Mel

Ervaar puur geluk bij Finca Isabel

Eenmaal aangekomen bij mijn Spaanse adresje, Finca Isabel, op Lanzarote kijk ik mijn ogen uit. Alsof hier net een natuurverschijnsel heeft plaatsgevonden. Je ziet hier wonderschone contrasten voorbij komen. Op deze plek heeft duizenden jaren gelegen een eruptie plaatsgevonden. Inmiddels is de krater omringd met wijngaarden en fruitbomen. Wie kan nu zeggen dat je de feestdagen hebt doorgebracht in finca gelegen in een soort krater? Ik weet zeker dat je deze plek nooit zult vergeten. Ook heel gaaf voor de kids!

Finca Isabel

Ga jij graag op vakantie tijdens de kerstvakantie?

Het is een heerlijk gevoel om het jaar af te sluiten met een vakantie tijdens de kerst in de Mediterranee. Samen met de kids een paar dagen genieten bij een van mijn adresjes tijdens de kerstvakantie. Zodra de kerstdagen in de buurt komen, grijp ik dit feestelijke moment aan om extra op vakantie te gaan. Ga jij een vakantie boeken? Bekijk dan snel mijn adresjes die nog beschikbaar zijn in de kerstvakantie.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Kerst is een fijne periode om samen met je familie te zijn of met jouw geliefde mooie herinneringen te maken. Wat is dan nog fijner om tijdens de kerst samen erop uit te trekken? Een vakantie tijdens de kerst hoeft niet alleen te bestaan uit een dik pak sneeuw, koude temperaturen en kerstbomen. Voor een mooie en zonnige vakantie in december heb ik dit een lijstje gemaakt. Het is natuurlijk nog veel leuker om tussen de palmbomen onder een stralende zon de kerstvakantie door te brengen. Mijn favoriete adresjes voor de kerstvakantie deel ik graag met je.

Zalige rust tijdens de kerst bij Casas de Piedra

Bij Casas de Piedra op Tenerife ervaar je volledige rust. Als je wakker word in de finca, valt je oog direct op het raam waaruit je een prachtig uitzicht kunt bewonderen. Je hebt niet eens een kerstboom nodig, want alleen al van het panoramische uitzicht krijg je een warm gevoel van binnen. Op dit plekje ben je weg van de massa, maar tegelijkertijd ook vlakbij de stranden. Als je zin hebt in een uitgebreid kerstontbijt, dan kun je verse broodjes halen bij de supermarkt. Of geniet van een heerlijk kerstdiner bij een van de lokale restaurantjes in het dorpje El Medano.

Casas de Piedra

Sprookjesachtige kerst bij Pe No Monte

Bij mijn Portugese kindvriendelijke adresje, Pe No Monte, zit je perfect tijdens de kerst. Alleen al de sprookjesachtige witte huisjes geven je een kerst gevoel. Tijdens de feestdagen vind ik het heerlijk om extra culinair te genieten, hiervoor zit ik bij Alentejo aan het juiste adres. Het wordt mij direct duidelijk waarom Portugal uitblinkt in lokale producten, want ik zie overal om me heen wijngaarden, een kaasboerderij en vers fruit kraampjes. Bij dit moderne landhuis kun je een kerstdiner organiseren met regionale kazen, seizoensfruit en andere lokale delicatessen. Als de buikjes vol zitten, kun je nagenieten in het heerlijke bubbelbad.

Pe No Monte

Het schilderachtige landschap bij Quinta do Mel

Tussen de Portugese heuvels ligt het vredige dorpje Avis waar mijn fijne adresje Quinta do Mel zich bevindt. Ik word helemaal blij als ik de casa in de verte zie. Het witte gebouw steekt prachtig af tegen de groene omgeving. Doordat dit hotel vroeger een adellijk huis was in de 17e eeuw heeft het allerlei bijzondere elementen. Aan Portugese gezelligheid kom ik hier niet te kort, want er zijn overal leuke plekjes gecreëerd waar ik kan zitten, in de zon of in de schaduw. Als ik hier ben tijdens de kerstperiode steek ik graag de openhaard aan en pak ik een goed boek om in een van de gezellige leeshoekjes te lezen.

Quinta do Mel

Ervaar puur geluk bij Finca Isabel

Eenmaal aangekomen bij mijn Spaanse adresje, Finca Isabel, op Lanzarote kijk ik mijn ogen uit. Alsof hier net een natuurverschijnsel heeft plaatsgevonden. Je ziet hier wonderschone contrasten voorbij komen. Op deze plek heeft duizenden jaren gelegen een eruptie plaatsgevonden. Inmiddels is de krater omringd met wijngaarden en fruitbomen. Wie kan nu zeggen dat je de feestdagen hebt doorgebracht in finca gelegen in een soort krater? Ik weet zeker dat je deze plek nooit zult vergeten. Ook heel gaaf voor de kids!

Finca Isabel

Ga jij graag op vakantie tijdens de kerstvakantie?

Het is een heerlijk gevoel om het jaar af te sluiten met een vakantie tijdens de kerst in de Mediterranee. Samen met de kids een paar dagen genieten bij een van mijn adresjes tijdens de kerstvakantie. Zodra de kerstdagen in de buurt komen, grijp ik dit feestelijke moment aan om extra op vakantie te gaan. Ga jij een vakantie boeken? Bekijk dan snel mijn adresjes die nog beschikbaar zijn in de kerstvakantie.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

15 november, 2019|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. indekop.hollandbovenamsterdam 04 december, 2020 at 11:32 am - Reply

    Leuke blog! Al die mooie warme vakantie bestemmingen voor kerst, ik had daar zo naar uit gekeken dit jaar. Helaas is het bijna niet mogelijk om naar het buitenland op vakantie te gaan, maar ja we doen het natuurlijk voor een goed doel. Zodra ik weer kan gaan genieten van vakanties in het buitenland ga ik deze tips zeker gebruiken! Groetjes, Anne


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.