Kraakhelder water, witte strandjes… Wie wordt daar niet gelukkig van? Ik tenminste wel! Niet voor niets ga ik graag voor bestemmingen aan de kust. En het leuke is: bij alle landen die ik bezocht zijn de stranden totaal divers. Daarom is het tijd mijn favoriete strandjes in Europa met je te delen.

Het strand van Seitani op Samos

In de zomermaanden kan het wel eens lastig zijn een rustig strand te vinden, in welk land dan ook. Daarom ben ik dol op stranden waar je alleen per boot of na een lange wandeling kunt komen. Het strand van Seitani op Samos is er zo één. Een wandeling van anderhalf uur brengt me naar twee prachtige stranden: Micro en Megalo Seitani. Een strand zonder verdere voorzieningen, maar wel met kraakhelder water en wit zand. Daar loop ik graag een blokje voor om…

Samos strand Seitani

Het strand Es Trenc op Mallorca

Mijn vrienden weten inmiddels hoe ik het liefst reis: ik laat de drukte zoveel mogelijk voor wat het is. Liever ga ik op zoek naar rustige strandjes. Zo ook op Mallorca. Een van die fijne, rustige strandjes die ik op Mallorca vond, is Es Trenc. Dit ruime strand met zijn prachtige turquoise water ligt tussen de plaatsen Ses Covetes en Sant Jordi. Ik waan me op het strand van Es Trenc altijd even op de Cariben…

Mallorca strand Es Trenc

Spiaggia di Tuerredda

La bella Sardegna! Ik ben dol op de stranden van Sardinië. Mijn favoriete strand kiezen uit al die pareltjes valt nog niet mee… Maar als ik dan toch moet kiezen, krijgt het strand Spiaggia di Tuerredda een vermelding van me. Dit paradijselijke strand, met zijn prachtige helderblauwe water, ligt op slechts 200 meter van het eilandje Isola di Tuerredda, waar je naartoe kan zwemmen. Ook leuk: een kano huren en daarmee de weg naar het eiland vinden!

Sardinië strand Tuerredda

Sardinia, Tuerredda beach, Italy

Het ongerepte strand van Playa de Bolonia in Andalusie

Sinds ik het strand Playa de Bolonia bezocht, heeft het een ereplekje in mijn top 10 gekregen. Dit strand in Andalusië ligt aan de rand van het natuurpark El Estrecho, waardoor het ietwat ruig aandoet. Op de achtergrond liggen de ruige Spaanse bergen, voor me glinstert het lichtblauwe water… Playa de Bolonia is zo’n strand waar ik uren kan zijn zonder me te vervelen.

Andalusië strand Bolonia

Rust en natuur op het strand van Playa de Masca, Tenerife

Nog zo’n strand waar je enkel per boot of na een lange wandeling kunt komen: Playa de Masca op Tenerife. Ook dit is weer een pareltje die ik in mijn hart heb gesloten. Het strand van Playa de Masca laat zich lastig omschrijven, zo mooi is het… Maar als ik dan toch een poging moet wagen: zwart strand, omgeven door hoge kliffen, zonder verdere voorzieningen. Het is de ruige natuur van Tenerife op z’n mooist! Om dit strand te bezoeken loop je vanuit Masca in drie uur naar Barranco, of je boekt een boottochtje in Los Gigantes.

Tenerife strand Masca

Wat is jouw favoriete strand in Europa?

Ik ben benieuwd of ik nog bijzondere stranden in Europa mis in dit lijstje. Laat het mij vooral weten, ik ben dol op inspiratie! Bekijk ook zeker eens mijn adresjes aan zee, zodat jij op vakantie ieder gewenst moment met de voetjes het water in kan!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Kraakhelder water, witte strandjes… Wie wordt daar niet gelukkig van? Ik tenminste wel! Niet voor niets ga ik graag voor bestemmingen aan de kust. En het leuke is: bij alle landen die ik bezocht zijn de stranden totaal divers. Daarom is het tijd mijn favoriete strandjes in Europa met je te delen.

Het strand van Seitani op Samos

In de zomermaanden kan het wel eens lastig zijn een rustig strand te vinden, in welk land dan ook. Daarom ben ik dol op stranden waar je alleen per boot of na een lange wandeling kunt komen. Het strand van Seitani op Samos is er zo één. Een wandeling van anderhalf uur brengt me naar twee prachtige stranden: Micro en Megalo Seitani. Een strand zonder verdere voorzieningen, maar wel met kraakhelder water en wit zand. Daar loop ik graag een blokje voor om…

Samos strand Seitani

Het strand Es Trenc op Mallorca

Mijn vrienden weten inmiddels hoe ik het liefst reis: ik laat de drukte zoveel mogelijk voor wat het is. Liever ga ik op zoek naar rustige strandjes. Zo ook op Mallorca. Een van die fijne, rustige strandjes die ik op Mallorca vond, is Es Trenc. Dit ruime strand met zijn prachtige turquoise water ligt tussen de plaatsen Ses Covetes en Sant Jordi. Ik waan me op het strand van Es Trenc altijd even op de Cariben…

Mallorca strand Es Trenc

Spiaggia di Tuerredda

La bella Sardegna! Ik ben dol op de stranden van Sardinië. Mijn favoriete strand kiezen uit al die pareltjes valt nog niet mee… Maar als ik dan toch moet kiezen, krijgt het strand Spiaggia di Tuerredda een vermelding van me. Dit paradijselijke strand, met zijn prachtige helderblauwe water, ligt op slechts 200 meter van het eilandje Isola di Tuerredda, waar je naartoe kan zwemmen. Ook leuk: een kano huren en daarmee de weg naar het eiland vinden!

Sardinië strand Tuerredda

Sardinia, Tuerredda beach, Italy

Het ongerepte strand van Playa de Bolonia in Andalusie

Sinds ik het strand Playa de Bolonia bezocht, heeft het een ereplekje in mijn top 10 gekregen. Dit strand in Andalusië ligt aan de rand van het natuurpark El Estrecho, waardoor het ietwat ruig aandoet. Op de achtergrond liggen de ruige Spaanse bergen, voor me glinstert het lichtblauwe water… Playa de Bolonia is zo’n strand waar ik uren kan zijn zonder me te vervelen.

Andalusië strand Bolonia

Rust en natuur op het strand van Playa de Masca, Tenerife

Nog zo’n strand waar je enkel per boot of na een lange wandeling kunt komen: Playa de Masca op Tenerife. Ook dit is weer een pareltje die ik in mijn hart heb gesloten. Het strand van Playa de Masca laat zich lastig omschrijven, zo mooi is het… Maar als ik dan toch een poging moet wagen: zwart strand, omgeven door hoge kliffen, zonder verdere voorzieningen. Het is de ruige natuur van Tenerife op z’n mooist! Om dit strand te bezoeken loop je vanuit Masca in drie uur naar Barranco, of je boekt een boottochtje in Los Gigantes.

Tenerife strand Masca

Wat is jouw favoriete strand in Europa?

Ik ben benieuwd of ik nog bijzondere stranden in Europa mis in dit lijstje. Laat het mij vooral weten, ik ben dol op inspiratie! Bekijk ook zeker eens mijn adresjes aan zee, zodat jij op vakantie ieder gewenst moment met de voetjes het water in kan!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

05 februari, 2020|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Nikolina Turkalj 28 mei, 2020 at 8:16 am - Reply

    Al ideeen om Kroatië toe te voegen: duizend eilanden, met prachtige stranden, groen binnenland met meren en rivieren.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.