Heb jij nog niet kunnen genieten van het Spaanse zonnetje, de Italiaanse gerechten of de Griekse stranden? Of wil je nog net iets langer genieten van zomerse avonden in alle rust en stilte? Ik heb nog lang geen zin om mijn zomerse kleding in te ruilen voor winterse truien en regenpakken. Dat hoeft gelukkig ook niet. Het liefst zoek ik in de nazomer nog het zonnetje op bij één van mijn adresjes. Waarom ik zo graag ga nazomeren in september of oktober? Ik geef je dé 5 redenen om in de nazomer op vakantie te gaan in Europa.

1. Een heerlijk reisje in het vooruitzicht

Ieder jaar weer probeer ik van de allerlaatste warme zonnestralen te genieten voordat de winter begint. Stiekem vind ik het ook wel een leuke gedachte dat iedereen al zomervakantie heeft gehad en ik nog een leuk reisje tegoed heb. Net dat ene weekje in september of oktober is een fijn vooruitzicht om de tijd tot de volgende vakantie te breken. Het voelt als een verwenmomentje!

2. Je hebt veel meer kans op rust

Als je me goed kent, dan weet je dat ik het meest geniet van de rustige plekjes weg van de massa. Kleinschalige adresjes in de Méditerranée waar ik helemaal kan opladen. In de nazomer kun je gegarandeerd meer ontspannen van je vakantie, het hoogseizoen is voorbij en het lijkt soms net alsof je alleen op de wereld bent. Ik vind het ook leuk dat ik in deze periode veel meer tijd hebt om me te mengen onder de locals. Ik maak altijd graag een praatje met ze, om zo de unieke tips te krijgen.

3. De laatste zonnestralen hebben veel voordelen

Ik hoef nooit bang te zijn dat er geen zonnetje schijnt als ik later in het jaar op vakantie ga. In september is het nog steeds rond de 25 graden op een aantal van mijn bestemmingen. Zo kan ik een goede voorraad aan vitamine D opslaan voor de winter. Daarnaast zijn de zonnestralen in het najaar veel zachter dan in hartje zomer, hierdoor kun je veiliger zonnen en kun je ook hele bijzondere vakantiefoto’s maken.

Waar moet je dan in de nazomer op vakantie? Op het prachtige eiland Cyprus kun je heerlijk genieten van de zon en op Sicilië kun je naast de zon ook genieten van de Siciliaanse keuken. Droom je van een vakantie naar de Spaanse Balearen, de Costa del Sol of de Costa Brava? Of droom je toch liever van een zonnige vakantie in Portugal bij de prachtige natuurgebieden van Algarve? En op Kreta en Rhodos kun je het echte Griekenland ervaren. Genoeg mooie opties om je nazomer door te brengen.

Caesars Gardens Hotel & Spa

4. Het is sneller weer voorjaar

Wat ik het fijnste vind aan een vakantie in de nazomer, is het gevoel dat je de winter overslaat. Doordat ik de laatste zonnestralen meepak, krijg ik genoeg energie om de wintermaanden door te komen. Ik kom fluitend de periode door van nazomer tot voorjaar. Voor mijn gevoel is het dan veel sneller weer voorjaar. Is dat geen fijn idee?

5. Zo veel om te ondernemen

Het zonnetje is zacht, de temperatuur is aangenaam, voor mij is dat de ideale gelegenheid om fijne uitstapjes te maken. Een wandeling langs het strand of fietsen door de bergen is ideaal met de nazomerse temperatuur. Ook ga ik nabij gelegen stadjes en dorpjes ontdekken. Het slenteren door de straatjes is dan een stuk fijner met een zachte temperatuur!

Inspiratie voor adresjes?

Heb jij ook zin gekregen om de zomer te verlengen en de winter in te korten? Bekijk mijn adresjes waar je heerlijk kunt nazomeren!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Heb jij nog niet kunnen genieten van het Spaanse zonnetje, de Italiaanse gerechten of de Griekse stranden? Of wil je nog net iets langer genieten van zomerse avonden in alle rust en stilte? Ik heb nog lang geen zin om mijn zomerse kleding in te ruilen voor winterse truien en regenpakken. Dat hoeft gelukkig ook niet. Het liefst zoek ik in de nazomer nog het zonnetje op bij één van mijn adresjes. Waarom ik zo graag ga nazomeren in september of oktober? Ik geef je dé 5 redenen om in de nazomer op vakantie te gaan in Europa.

1. Een heerlijk reisje in het vooruitzicht

Ieder jaar weer probeer ik van de allerlaatste warme zonnestralen te genieten voordat de winter begint. Stiekem vind ik het ook wel een leuke gedachte dat iedereen al zomervakantie heeft gehad en ik nog een leuk reisje tegoed heb. Net dat ene weekje in september of oktober is een fijn vooruitzicht om de tijd tot de volgende vakantie te breken. Het voelt als een verwenmomentje!

2. Je hebt veel meer kans op rust

Als je me goed kent, dan weet je dat ik het meest geniet van de rustige plekjes weg van de massa. Kleinschalige adresjes in de Méditerranée waar ik helemaal kan opladen. In de nazomer kun je gegarandeerd meer ontspannen van je vakantie, het hoogseizoen is voorbij en het lijkt soms net alsof je alleen op de wereld bent. Ik vind het ook leuk dat ik in deze periode veel meer tijd hebt om me te mengen onder de locals. Ik maak altijd graag een praatje met ze, om zo de unieke tips te krijgen.

3. De laatste zonnestralen hebben veel voordelen

Ik hoef nooit bang te zijn dat er geen zonnetje schijnt als ik later in het jaar op vakantie ga. In september is het nog steeds rond de 25 graden op een aantal van mijn bestemmingen. Zo kan ik een goede voorraad aan vitamine D opslaan voor de winter. Daarnaast zijn de zonnestralen in het najaar veel zachter dan in hartje zomer, hierdoor kun je veiliger zonnen en kun je ook hele bijzondere vakantiefoto’s maken.

Waar moet je dan in de nazomer op vakantie? Op het prachtige eiland Cyprus kun je heerlijk genieten van de zon en op Sicilië kun je naast de zon ook genieten van de Siciliaanse keuken. Droom je van een vakantie naar de Spaanse Balearen, de Costa del Sol of de Costa Brava? Of droom je toch liever van een zonnige vakantie in Portugal bij de prachtige natuurgebieden van Algarve? En op Kreta en Rhodos kun je het echte Griekenland ervaren. Genoeg mooie opties om je nazomer door te brengen.

Caesars Gardens Hotel & Spa

4. Het is sneller weer voorjaar

Wat ik het fijnste vind aan een vakantie in de nazomer, is het gevoel dat je de winter overslaat. Doordat ik de laatste zonnestralen meepak, krijg ik genoeg energie om de wintermaanden door te komen. Ik kom fluitend de periode door van nazomer tot voorjaar. Voor mijn gevoel is het dan veel sneller weer voorjaar. Is dat geen fijn idee?

5. Zo veel om te ondernemen

Het zonnetje is zacht, de temperatuur is aangenaam, voor mij is dat de ideale gelegenheid om fijne uitstapjes te maken. Een wandeling langs het strand of fietsen door de bergen is ideaal met de nazomerse temperatuur. Ook ga ik nabij gelegen stadjes en dorpjes ontdekken. Het slenteren door de straatjes is dan een stuk fijner met een zachte temperatuur!

Inspiratie voor adresjes?

Heb jij ook zin gekregen om de zomer te verlengen en de winter in te korten? Bekijk mijn adresjes waar je heerlijk kunt nazomeren!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

27 augustus, 2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.