Dat ik graag mijn koffers pak, komt vast niet als verrassing voor je. Op weg naar onontdekte bestemmingen ben ik helemaal in mijn element. En als het even kan, reis ik het liefst de zon achterna. Ook om te nazomeren heb ik zo mijn favoriete landen in Europa voor een unieke vakantie in het najaar. Ik geef je mijn tips voor de Mediterrane vakantiebestemmingen in de nazomer waar je de zon kunt opzoeken!

1. Canarische eilanden

De zuidelijke ligging en het subtropische klimaat maken deze Spaanse eilandengroep een warme bestemming om te ontsnappen aan de frisse nazomer in Nederland. Het is zeker geen straf om aan het lavastrand van Tenerife of aan het zwembad van een finca op Gran Canaria te liggen met een gemiddelde temperatuur van 27 °C.

Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ga graag naar La La Palma voor rust. Het berglandschap straalt een bepaalde kalmte uit dat alleen maar uitnodigt tot een wandeling. Voor een stevige klim ga ik bijvoorbeeld naar de kleurrijke Cascade Clores. Daarentegen is de verscheidenheid van Lanzarote iets om je ogen bij uit te kijken; van aloë vera velden tot kale stukken land bedekt met lava.

Tot slot wil ik je ook mijn adresjes op Fuerteventura niet onthouden. Dit eiland van de vier elementen heeft vele uitzichtpunten met indrukwekkende vergezichten. En de surfers, die spot je al van verre!

Bekijk mijn adresjes op de Canarische eilanden.

Fuerteventura strand Esquinzo

2. Balaeren

Nog een Spaanse eilandengroep waar ik mijn hart meerdere malen ben verloren. De Balaeren bestaat uit zes eilanden waar ik adresjes heb ontdekt op Ibiza, Mallorca en Menorca. Ik vind het zo bijzonder dat ieder eiland iets anders te bieden heeft. Zo struin ik graag door de straatjes van Ibiza en ga ik helemaal op in de hippie levensstijl. Er is hier zoveel meer te zien dan het nachtleven, zoals de mooiste zonsondergang van de wereld.

Op Mallorca verlies ik mezelf in de rijke historie en eeuwenoude gebouwen. Hier gaan ook de wandelschoenen mee om me op de steile wandelpaden door de bergen te begeven. En dan heb ik het nog niet over mijn geheime eiland Menorca gehad! De ongerepte natuur, pittoreske vissersplaatsjes en bijzondere natuurgebieden en maken dit dé bestemming voor een kleinschalige vakantie in de nazomer.

Bekijk mijn adresjes op de Balaeren.

Mallorca Cala Fuguera

3. Algarve

Als er een bestemming is die geliefd is bij mij voor zomer en winter, dan is het de Algarve wel. De gehele kuststreek van Zuid-Portugal bestaat hier uit prachtige stranden, ruige kliffen en groene natuurgebieden. Met een gemiddelde van ongeveer 3000 zonuren schijnt hier in Europa bijna het meest de zon. Naast de stranden heeft de Algarve ook vele karakteristieke stadjes om te bezoeken, zoals Faro of Sagres.

Bekijk mijn adresjes in de Algarve.

Algarve Lagos

4. Kreta

Vergeet de drukke steden waar de feestgangers heen gaan en rijd een stuk verder de natuur in. Hier ontdek je namelijk in de pittoreske bergdorpjes het authentieke Griekenland. Wees niet verbaasd als je hier een boer op zijn muilezel ziet rijden of een herder zijn geiten begeleiden. De stranden van Kreta zijn ook de moeite waard. Neem eens een kijkje op het roze strand van Elafonissi of ga op zoek naar onontdekte baaitjes.

Bekijk mijn adresjes op Kreta.

Kreta strand Elafonisi

5. Sicilië

Dit Italiaanse eiland is een van de perfecte vakantiebestemmingen in de nazomer om gebruik te maken van de huurauto. De traditionele restaurantjes, de resten uit de klassieke oudheid en het groene binnenland geven je genoeg mogelijkheden om ergens naar toe te rijden en een tussenstop te maken. Het ene stadje staat bekend om zijn marktjes, in de ander word je bedolven onder de bijzondere mix van bouwstijlen en bij ieder baaitje is het gezellig om te lunchen. Door de fijne temperaturen in september en oktober is het zeker geen straf om iets te ondernemen.

Bekijk mijn adresjes op Sicilië.

Sicilië

6. Andalusië

Warme temperaturen als 40 °C zijn tijdens het hoogseizoen in Zuid-Spanje geen onbekende hoogtes. Daarom is het najaar de gelegenheid om af te reizen naar Andalusië. Met 30 °C is het hier een stuk aangenamer om een rondje te lopen door de plazas en plaats te nemen op een terrasje. Pak je strandlakentje in en ga op zoek naar een plekje bij kilometerslange goudgele zandstranden van de Costa del Sol en de Costa de Luz. Ik weet zeker dat je hier meer van kan genieten dan hartje zomer!

Bekijk mijn adresjes in Andalusië.

Andalusië Mijas

7. Malta

Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik geregeld de drie eilanden Malta, Gozo en Comino op mijn reislijstje heb staan. Hier kun je zo leuk eilandhoppen! In ieder dorpje dat je hier bezoekt, proef je de rijke geschiedenis. Al kijkend om je heen naar de traditionele architectuur, neem je een stap terug in de tijd van de Middeleeuwen. Voor mij is dit een van de vakantiebestemmingen in de nazomer om zon met cultuur te combineren.

Bekijk mijn adresjes op Malta en Gozo.

Malta Marsaxlokk

8. Cyprus

Nog een eiland in de Middellandse Zee dat ook bekend staat om zijn zon en mooie stranden, maar waarom is het een van mijn favorieten? Door haar lange nazomer komt de bosrijke omgeving nog meer tot zijn recht en pak ik hier geregeld de fiets of trek in de wandelschoenen aan. Zelfs aan de kust kan het hier geheel in bloei staan. Door de verschillende invloeden vanuit Europa en Azië is de keuken heel divers en raad ik je zeker aan om eens de sprong te wagen in het culinaire Cypriotische leven.

Bekijk mijn adresjes op Cyprus.

Cyprus

Meer inspiratie voor vakantiebestemmingen in de nazomer?

Tussen mijn favoriete vakantiebestemmingen in de nazomer zitten hopelijk genoeg zonnige adresjes waar jij in september of oktober op ontdekkingsreis kan gaan.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Dat ik graag mijn koffers pak, komt vast niet als verrassing voor je. Op weg naar onontdekte bestemmingen ben ik helemaal in mijn element. En als het even kan, reis ik het liefst de zon achterna. Ook om te nazomeren heb ik zo mijn favoriete landen in Europa voor een unieke vakantie in het najaar. Ik geef je mijn tips voor de Mediterrane vakantiebestemmingen in de nazomer waar je de zon kunt opzoeken!

1. Canarische eilanden

De zuidelijke ligging en het subtropische klimaat maken deze Spaanse eilandengroep een warme bestemming om te ontsnappen aan de frisse nazomer in Nederland. Het is zeker geen straf om aan het lavastrand van Tenerife of aan het zwembad van een finca op Gran Canaria te liggen met een gemiddelde temperatuur van 27 °C.

Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ga graag naar La La Palma voor rust. Het berglandschap straalt een bepaalde kalmte uit dat alleen maar uitnodigt tot een wandeling. Voor een stevige klim ga ik bijvoorbeeld naar de kleurrijke Cascade Clores. Daarentegen is de verscheidenheid van Lanzarote iets om je ogen bij uit te kijken; van aloë vera velden tot kale stukken land bedekt met lava.

Tot slot wil ik je ook mijn adresjes op Fuerteventura niet onthouden. Dit eiland van de vier elementen heeft vele uitzichtpunten met indrukwekkende vergezichten. En de surfers, die spot je al van verre!

Bekijk mijn adresjes op de Canarische eilanden.

Fuerteventura strand Esquinzo

2. Balaeren

Nog een Spaanse eilandengroep waar ik mijn hart meerdere malen ben verloren. De Balaeren bestaat uit zes eilanden waar ik adresjes heb ontdekt op Ibiza, Mallorca en Menorca. Ik vind het zo bijzonder dat ieder eiland iets anders te bieden heeft. Zo struin ik graag door de straatjes van Ibiza en ga ik helemaal op in de hippie levensstijl. Er is hier zoveel meer te zien dan het nachtleven, zoals de mooiste zonsondergang van de wereld.

Op Mallorca verlies ik mezelf in de rijke historie en eeuwenoude gebouwen. Hier gaan ook de wandelschoenen mee om me op de steile wandelpaden door de bergen te begeven. En dan heb ik het nog niet over mijn geheime eiland Menorca gehad! De ongerepte natuur, pittoreske vissersplaatsjes en bijzondere natuurgebieden en maken dit dé bestemming voor een kleinschalige vakantie in de nazomer.

Bekijk mijn adresjes op de Balaeren.

Mallorca Cala Fuguera

3. Algarve

Als er een bestemming is die geliefd is bij mij voor zomer en winter, dan is het de Algarve wel. De gehele kuststreek van Zuid-Portugal bestaat hier uit prachtige stranden, ruige kliffen en groene natuurgebieden. Met een gemiddelde van ongeveer 3000 zonuren schijnt hier in Europa bijna het meest de zon. Naast de stranden heeft de Algarve ook vele karakteristieke stadjes om te bezoeken, zoals Faro of Sagres.

Bekijk mijn adresjes in de Algarve.

Algarve Lagos

4. Kreta

Vergeet de drukke steden waar de feestgangers heen gaan en rijd een stuk verder de natuur in. Hier ontdek je namelijk in de pittoreske bergdorpjes het authentieke Griekenland. Wees niet verbaasd als je hier een boer op zijn muilezel ziet rijden of een herder zijn geiten begeleiden. De stranden van Kreta zijn ook de moeite waard. Neem eens een kijkje op het roze strand van Elafonissi of ga op zoek naar onontdekte baaitjes.

Bekijk mijn adresjes op Kreta.

Kreta strand Elafonisi

5. Sicilië

Dit Italiaanse eiland is een van de perfecte vakantiebestemmingen in de nazomer om gebruik te maken van de huurauto. De traditionele restaurantjes, de resten uit de klassieke oudheid en het groene binnenland geven je genoeg mogelijkheden om ergens naar toe te rijden en een tussenstop te maken. Het ene stadje staat bekend om zijn marktjes, in de ander word je bedolven onder de bijzondere mix van bouwstijlen en bij ieder baaitje is het gezellig om te lunchen. Door de fijne temperaturen in september en oktober is het zeker geen straf om iets te ondernemen.

Bekijk mijn adresjes op Sicilië.

Sicilië

6. Andalusië

Warme temperaturen als 40 °C zijn tijdens het hoogseizoen in Zuid-Spanje geen onbekende hoogtes. Daarom is het najaar de gelegenheid om af te reizen naar Andalusië. Met 30 °C is het hier een stuk aangenamer om een rondje te lopen door de plazas en plaats te nemen op een terrasje. Pak je strandlakentje in en ga op zoek naar een plekje bij kilometerslange goudgele zandstranden van de Costa del Sol en de Costa de Luz. Ik weet zeker dat je hier meer van kan genieten dan hartje zomer!

Bekijk mijn adresjes in Andalusië.

Andalusië Mijas

7. Malta

Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik geregeld de drie eilanden Malta, Gozo en Comino op mijn reislijstje heb staan. Hier kun je zo leuk eilandhoppen! In ieder dorpje dat je hier bezoekt, proef je de rijke geschiedenis. Al kijkend om je heen naar de traditionele architectuur, neem je een stap terug in de tijd van de Middeleeuwen. Voor mij is dit een van de vakantiebestemmingen in de nazomer om zon met cultuur te combineren.

Bekijk mijn adresjes op Malta en Gozo.

Malta Marsaxlokk

8. Cyprus

Nog een eiland in de Middellandse Zee dat ook bekend staat om zijn zon en mooie stranden, maar waarom is het een van mijn favorieten? Door haar lange nazomer komt de bosrijke omgeving nog meer tot zijn recht en pak ik hier geregeld de fiets of trek in de wandelschoenen aan. Zelfs aan de kust kan het hier geheel in bloei staan. Door de verschillende invloeden vanuit Europa en Azië is de keuken heel divers en raad ik je zeker aan om eens de sprong te wagen in het culinaire Cypriotische leven.

Bekijk mijn adresjes op Cyprus.

Cyprus

Meer inspiratie voor vakantiebestemmingen in de nazomer?

Tussen mijn favoriete vakantiebestemmingen in de nazomer zitten hopelijk genoeg zonnige adresjes waar jij in september of oktober op ontdekkingsreis kan gaan.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

09 augustus, 2019|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Sven 16 maart, 2022 at 12:10 am - Reply

    Andalusië is inderdaad altijd top in het voor- en najaar. In de zomer is het hier eigenlijk net te warm om veel te kunnen doen. Als je veel wilt kunnen zien van de regio, zou ik de zomermaanden vermijden.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.