Ik ben dol op reizen in mei: op mijn favoriete Europese bestemmingen is de temperatuur nu écht aangenaam en de drukte, die ben ik nog net voor. Mijn koffer pak ik niet te vol in, zodat ik op bestemming op pad kan gaan voor mijn zomergarderobe. In mijn ogen is mei dan ook de ideale maand om marktjes af te struinen en daarnaast nieuwe plekjes te ontdekken. Ik deel dan ook graag mijn favoriete mei vakantiebestemmingen met jou!

Ibiza

Bovenaan mijn verlanglijstje van favoriete bestemmingen in mei staat Ibiza. Het is Elvira die me het eiland pas echt heeft doen ontdekken. Als local weet zij me als geen ander de onontdekte plekjes te laten zien. Ondanks dat Ibiza bekend staat als de plek voor liefhebbers van een feestje, laat Elvira me keer op een keer een andere kant van het eiland zien. Weg van de gebaande paden word ik verrast door de stille baaitjes waar alleen wij ons bevinden. Als we genoeg hebben van de rust, zoeken we maar wat graag de gezelligheid van de hippiemarkt op. Want tja… ik kwam hier met een reden: mijn garderobe aanvullen!

Ibiza Cala d'Hort Es Vedra

Lefkas

Als liefhebber van vis is Lefkas een mei bestemming die ik graag aandoe. Even wegdromend naar dit Griekse eiland zie ik mezelf weer hoppen langs al die vissersdorpjes. De één nog idyllischer dan de ander. Met gezellige haventjes, waar zeilers en surfers hun weg vinden over het water en ik geniet van verse vis. Je kunt me niet blijer maken! Een reisje naar Lefkas gaat altijd gepaard met een mooie wandeling, en daar leent de temperatuur zich in mei goed voor. Wel start ik vaak iets vroeger om de middagzon voor te zijn. Zo bracht ik vorig jaar een bezoekje aan de Nidri watervallen. Een vrij pittige wandeling, maar het uitzicht: waanzinnig!

Tip: lees ook eens het blog met mijn favoriete bezienswaardigheden van Lefkas

Lefkas

Sicilië

Eén van mijn andere favoriete vakantiebestemmingen in mei is Sicilië . Het is mijn goede vriend Giovanni die mij de noordwestkant van Sicilië liet zien. Hij nam me mee naar de drukke hoofdstad Palermo. Met mijn Italiaanse vriend aan mijn zijde laat ik me daar meevoeren langs de bekende openluchtmarkten en eten we een hapje in één van de lokale restaurants. Om onze trip avontuurlijker te maken, ontdek ik er de stranden van San Vito lo Capo vanuit een motorbootje. Een verkoelende rit over het water brengt weer nieuwe inzichten met zich mee. Zo besluiten we een bezoekje te brengen aan de grote havenstad Trapani met als hoogtepunt het sfeervolle haventje Isola di Levanzo. Wat een aanrader!

Sicilie Palermo

Gran Canaria

Van een bezoekje aan Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, word ik pas echt vrolijk. In mei is de temperatuur er aangenaam en deze plek leent zich perfect voor het vullen van mijn zomergarderobe. Wil ik op zoek naar de wat meer bekendere merken, dan struin ik al winkelend door Triana. Maar het liefst vermaak ik me in de wat exclusievere boetieks. En na een dagje winkelen trakteer ik mezelf maar wat graag op een heerlijke tapas! Niet voor niets zijn de Canarische Eilanden een heerlijke bestemming in het voorjaar!

Gran Canaria Las Palmas

Costa de Lisboa

Op zoek naar charmante dorpjes en mooie kustplaatsen, kies ik in mei graag voor een reisje naar Costa de Lisboa. Het kustgebied van Lissabon doet me steeds weer verrassen. Zo laat ik me steevast onderdompelen in het oude vissersdorpje Ericeira, vol witte huisjes en smalle straatjes. Om even later het sprookjesachtige dorpje Sintra binnen te stappen. Met haar indrukwekkende paleizen, kastelen en het authentieke stadje vind ik het maar wat fijn om op deze bestemming mijn vakantiedagen door te brengen.

Costa de Lisboa

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in mei?

Naast mijn favoriete bestemmingen, deel ik graag bijzondere logeeradresjes met jou. Mocht ik je geïnspireerd hebben met mijn tips, bekijk dan mijn unieke overnachtingen voor een zonvakantie in mei. Toch liever tijdens een andere maand weg? Bekijk dan ook eens mijn andere zonvakanties.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Ik ben dol op reizen in mei: op mijn favoriete Europese bestemmingen is de temperatuur nu écht aangenaam en de drukte, die ben ik nog net voor. Mijn koffer pak ik niet te vol in, zodat ik op bestemming op pad kan gaan voor mijn zomergarderobe. In mijn ogen is mei dan ook de ideale maand om marktjes af te struinen en daarnaast nieuwe plekjes te ontdekken. Ik deel dan ook graag mijn favoriete mei vakantiebestemmingen met jou!

Ibiza

Bovenaan mijn verlanglijstje van favoriete bestemmingen in mei staat Ibiza. Het is Elvira die me het eiland pas echt heeft doen ontdekken. Als local weet zij me als geen ander de onontdekte plekjes te laten zien. Ondanks dat Ibiza bekend staat als de plek voor liefhebbers van een feestje, laat Elvira me keer op een keer een andere kant van het eiland zien. Weg van de gebaande paden word ik verrast door de stille baaitjes waar alleen wij ons bevinden. Als we genoeg hebben van de rust, zoeken we maar wat graag de gezelligheid van de hippiemarkt op. Want tja… ik kwam hier met een reden: mijn garderobe aanvullen!

Ibiza Cala d'Hort Es Vedra

Lefkas

Als liefhebber van vis is Lefkas een mei bestemming die ik graag aandoe. Even wegdromend naar dit Griekse eiland zie ik mezelf weer hoppen langs al die vissersdorpjes. De één nog idyllischer dan de ander. Met gezellige haventjes, waar zeilers en surfers hun weg vinden over het water en ik geniet van verse vis. Je kunt me niet blijer maken! Een reisje naar Lefkas gaat altijd gepaard met een mooie wandeling, en daar leent de temperatuur zich in mei goed voor. Wel start ik vaak iets vroeger om de middagzon voor te zijn. Zo bracht ik vorig jaar een bezoekje aan de Nidri watervallen. Een vrij pittige wandeling, maar het uitzicht: waanzinnig!

Tip: lees ook eens het blog met mijn favoriete bezienswaardigheden van Lefkas

Lefkas

Sicilië

Eén van mijn andere favoriete vakantiebestemmingen in mei is Sicilië . Het is mijn goede vriend Giovanni die mij de noordwestkant van Sicilië liet zien. Hij nam me mee naar de drukke hoofdstad Palermo. Met mijn Italiaanse vriend aan mijn zijde laat ik me daar meevoeren langs de bekende openluchtmarkten en eten we een hapje in één van de lokale restaurants. Om onze trip avontuurlijker te maken, ontdek ik er de stranden van San Vito lo Capo vanuit een motorbootje. Een verkoelende rit over het water brengt weer nieuwe inzichten met zich mee. Zo besluiten we een bezoekje te brengen aan de grote havenstad Trapani met als hoogtepunt het sfeervolle haventje Isola di Levanzo. Wat een aanrader!

Sicilie Palermo

Gran Canaria

Van een bezoekje aan Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, word ik pas echt vrolijk. In mei is de temperatuur er aangenaam en deze plek leent zich perfect voor het vullen van mijn zomergarderobe. Wil ik op zoek naar de wat meer bekendere merken, dan struin ik al winkelend door Triana. Maar het liefst vermaak ik me in de wat exclusievere boetieks. En na een dagje winkelen trakteer ik mezelf maar wat graag op een heerlijke tapas! Niet voor niets zijn de Canarische Eilanden een heerlijke bestemming in het voorjaar!

Gran Canaria Las Palmas

Costa de Lisboa

Op zoek naar charmante dorpjes en mooie kustplaatsen, kies ik in mei graag voor een reisje naar Costa de Lisboa. Het kustgebied van Lissabon doet me steeds weer verrassen. Zo laat ik me steevast onderdompelen in het oude vissersdorpje Ericeira, vol witte huisjes en smalle straatjes. Om even later het sprookjesachtige dorpje Sintra binnen te stappen. Met haar indrukwekkende paleizen, kastelen en het authentieke stadje vind ik het maar wat fijn om op deze bestemming mijn vakantiedagen door te brengen.

Costa de Lisboa

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in mei?

Naast mijn favoriete bestemmingen, deel ik graag bijzondere logeeradresjes met jou. Mocht ik je geïnspireerd hebben met mijn tips, bekijk dan mijn unieke overnachtingen voor een zonvakantie in mei. Toch liever tijdens een andere maand weg? Bekijk dan ook eens mijn andere zonvakanties.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

01 maart, 2024|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.