Als de eerste lentezon zich in april voorzichtig laat zien, pak ik het liefst mijn koffer al in. Want ik ken mezelf; als ik eenmaal heb geproefd van het zonnetje wil ik meer. Niet gek dat er in april vaak een reisje op de planning staat. Wat ik zo lekker vind aan deze reismaand? Het is nog niet té warm, waardoor de temperatuur in april zich perfect leent om er daadwerkelijk op uit te gaan… Ik deel graag mijn favoriete vakantiebestemmingen voor april met jou!

Rhodos

Eén van de grootste eilanden van Griekenland Rhodos trekt vooral mijn aandacht in het voorjaar! Het eiland is populair bij toeristen en in april merk ik dat de drukte nog nét voor ben. Er is zoveel te zien en te doen op deze prachtplek. Steevast staat er een bezoekje aan de Petaloudes vallei, wat ook wel bekend staat als vlindervallei, op de planning. Als je niet oppast kom je hier in het hoogseizoen net zoveel toeristen als vlinders tegen, en dat valt in het voorjaar vaak nog wel mee. Tip: de wandeling door de vallei bestaat uit twee delen én vergeet vooral niet naar het hoogste punt te lopen. Het is de moeite waard!

Tip: lees ook eens mijn blog over mijn favoriete bezienswaardigheden op Rhodos

Rhodos Lindos

Andalusië

Eén van mijn andere favoriete vakantiebestemmingen voor april is Andalusië. Als ik terugdenk aan de geweldige tijd die ik samen met mijn vriend Pablo in Andalusië beleefde, wil ik het liefst meteen al terug. Terug naar dat terrasje waar we uitkeken over de exotische zeeboulevard van Cádiz, wat haast Cubaans aanvoelde. Samen de winkelstraten van Málaga afstruinen om vervolgens uren te kletsen onder het genot van tapas en een glas sangria. De rust zochten we op in Granada. In deze prachtplek lieten we ons heerlijk verdwalen in smalle straatjes en genoten we vanaf de rand van de heuvel van spectaculaire uitzichten.

Tip: lees ook eens mijn blog over mijn top 10 favoriete bezienswaardigheden in Andalusië

Andalusië strand Bolonia

Algarve

Na de winterperiode in Nederland merk ik dat ik vaak snak naar het warme gevoel van de eerste zonnestralen op mijn huid. Vaak kies ik er tijdens mijn zonvakantie in april dan ook voor om in het uiterst zuiden van Portugal een bezoekje te brengen aan de karakteristieke Algarve. Het liefst hop ik van baaitje naar baaitje waar ik zo nu en dan neerstrijk op mijn handdoek en geniet van het waanzinnige uitzicht. Telkens laat ik me opnieuw verwonderen door de prachtige rotspartijen in het water. De rust die ik hier vind wissel ik af met wandeltochten langs fraaie natuurgebieden. Daar leent de temperatuur zich in april perfect voor.

Tip: ook voor de Algarve heb ik de mooiste bezienswaardigheden op een rijtje gezet. 

Algarve Praia da Marinha

Sardinië

Mijn herinneringen aan Sardinië toveren telkens weer een glimlach op mijn gezicht. Wat mij zo aanspreekt aan deze prachtige Italiaanse regio? Sardinië heeft naast prachtige stranden ook een geweldige keuken. Als ik hier ben, proef ik niet alleen van de Italiaanse keuken, maar net zo graag gerechten met Spaanse, Noord-Afrikaanse en Oosterse invloeden. Als je het mij vraagt, een ware smaaksensatie. De perfecte vakantiebestemming voor in het voorjaar!

Sardinie Villasimius

Lanzarote

Eén van de Canarische eilanden Lanzarote is voor mij de ideale bestemming om het Nederlandse voorjaarsweer te vervangen voor zomerse temperaturen. Een dagje uitrusten aan een fijn strand is dan ook meestal waar ik mijn vakantie op Lanzarote mee start. Maar daar blijft het niet bij, want dit eiland heeft zoveel moois te bieden. Met de touringcar laat ik me dan ook graag meevoeren langs de kronkelige weggetjes van het Timanfaya Nationaal Park. Hier kijk ik me ogen uit naar de opgedroogde lavastromen die mijn aandacht trekken. Telkens verbaas ik me opnieuw over de pracht dat natuur heet.

Lanzarote Papagayo strand

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in april?

Met liefde deel ik mijn favoriete plekjes in het voorjaar van april met jou. Maar ik ben net zo benieuwd waar jij graag naartoe gaat. Zonder al die tips van anderen had ik deze mooie bijzondere plekjes niet ontdekt, dus deel gerust je tips met me!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Als de eerste lentezon zich in april voorzichtig laat zien, pak ik het liefst mijn koffer al in. Want ik ken mezelf; als ik eenmaal heb geproefd van het zonnetje wil ik meer. Niet gek dat er in april vaak een reisje op de planning staat. Wat ik zo lekker vind aan deze reismaand? Het is nog niet té warm, waardoor de temperatuur in april zich perfect leent om er daadwerkelijk op uit te gaan… Ik deel graag mijn favoriete vakantiebestemmingen voor april met jou!

Rhodos

Eén van de grootste eilanden van Griekenland Rhodos trekt vooral mijn aandacht in het voorjaar! Het eiland is populair bij toeristen en in april merk ik dat de drukte nog nét voor ben. Er is zoveel te zien en te doen op deze prachtplek. Steevast staat er een bezoekje aan de Petaloudes vallei, wat ook wel bekend staat als vlindervallei, op de planning. Als je niet oppast kom je hier in het hoogseizoen net zoveel toeristen als vlinders tegen, en dat valt in het voorjaar vaak nog wel mee. Tip: de wandeling door de vallei bestaat uit twee delen én vergeet vooral niet naar het hoogste punt te lopen. Het is de moeite waard!

Tip: lees ook eens mijn blog over mijn favoriete bezienswaardigheden op Rhodos

Rhodos Lindos

Andalusië

Eén van mijn andere favoriete vakantiebestemmingen voor april is Andalusië. Als ik terugdenk aan de geweldige tijd die ik samen met mijn vriend Pablo in Andalusië beleefde, wil ik het liefst meteen al terug. Terug naar dat terrasje waar we uitkeken over de exotische zeeboulevard van Cádiz, wat haast Cubaans aanvoelde. Samen de winkelstraten van Málaga afstruinen om vervolgens uren te kletsen onder het genot van tapas en een glas sangria. De rust zochten we op in Granada. In deze prachtplek lieten we ons heerlijk verdwalen in smalle straatjes en genoten we vanaf de rand van de heuvel van spectaculaire uitzichten.

Tip: lees ook eens mijn blog over mijn top 10 favoriete bezienswaardigheden in Andalusië

Andalusië strand Bolonia

Algarve

Na de winterperiode in Nederland merk ik dat ik vaak snak naar het warme gevoel van de eerste zonnestralen op mijn huid. Vaak kies ik er tijdens mijn zonvakantie in april dan ook voor om in het uiterst zuiden van Portugal een bezoekje te brengen aan de karakteristieke Algarve. Het liefst hop ik van baaitje naar baaitje waar ik zo nu en dan neerstrijk op mijn handdoek en geniet van het waanzinnige uitzicht. Telkens laat ik me opnieuw verwonderen door de prachtige rotspartijen in het water. De rust die ik hier vind wissel ik af met wandeltochten langs fraaie natuurgebieden. Daar leent de temperatuur zich in april perfect voor.

Tip: ook voor de Algarve heb ik de mooiste bezienswaardigheden op een rijtje gezet. 

Algarve Praia da Marinha

Sardinië

Mijn herinneringen aan Sardinië toveren telkens weer een glimlach op mijn gezicht. Wat mij zo aanspreekt aan deze prachtige Italiaanse regio? Sardinië heeft naast prachtige stranden ook een geweldige keuken. Als ik hier ben, proef ik niet alleen van de Italiaanse keuken, maar net zo graag gerechten met Spaanse, Noord-Afrikaanse en Oosterse invloeden. Als je het mij vraagt, een ware smaaksensatie. De perfecte vakantiebestemming voor in het voorjaar!

Sardinie Villasimius

Lanzarote

Eén van de Canarische eilanden Lanzarote is voor mij de ideale bestemming om het Nederlandse voorjaarsweer te vervangen voor zomerse temperaturen. Een dagje uitrusten aan een fijn strand is dan ook meestal waar ik mijn vakantie op Lanzarote mee start. Maar daar blijft het niet bij, want dit eiland heeft zoveel moois te bieden. Met de touringcar laat ik me dan ook graag meevoeren langs de kronkelige weggetjes van het Timanfaya Nationaal Park. Hier kijk ik me ogen uit naar de opgedroogde lavastromen die mijn aandacht trekken. Telkens verbaas ik me opnieuw over de pracht dat natuur heet.

Lanzarote Papagayo strand

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in april?

Met liefde deel ik mijn favoriete plekjes in het voorjaar van april met jou. Maar ik ben net zo benieuwd waar jij graag naartoe gaat. Zonder al die tips van anderen had ik deze mooie bijzondere plekjes niet ontdekt, dus deel gerust je tips met me!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

19 februari, 2024|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.