Al 20 jaar specialist in kleinschalige vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
  1. Home
  2. Frankrijk
  3. Rhône
Rhône

Vakantie Rhône

Op vakantie in Rhône: reizen naar de Alpen

Het toppunt van Frankrijk zijn natuurlijk de Alpen, het bijzondere berggebied met overweldigende vergezichten. In de zomer ga ik hier graag op vakantie in Rhône, de heuvels hebben op mij een rustgevende uitwerken. Het wandelen door de natuur gaat hier nooit vervelen. Uitkijkend op een van de diepe kloven met een glinsterende rivier kan ik alleen maar denken: la vie est belle…

Kleinschalig hotels in Rhône

Tussen het bergachtige landschap liggen ze verscholen: gîtes! Authentieke vakantiehuizen typerend voor Frankrijk. Ook in Rhône heb ik deze vakantieadresjes gevonden. Liggend tussen de groene velden, uitkijkend op de heuvels. Aan het zwembad hoor je niets anders dan het geluid van de vogels. Rust en ruimte in overvloed.

Deze kleinschalige plekjes in Rhône hebben in de zomer maar een aantal plekjes beschikbaar voor een vakantie. Want wie wilt er nu niet een weekje doorbrengen in een regio vol historie, fijne wijnen en sprankelende meren? Zelf leg ik mijn plekje al vroeg vast, zodat ik met zekerheid mijn vakantie naar Rhône kan boeken. Ben je benieuwd wat ik nog meer in mijn aanbod heb, niet alleen in Frankrijk maar verder in Europa? Kijk dan eens naar mijn nieuwste ontdekkingen of pak op het laatste moment de koffers in met een last minutes naar Frankrijk.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Bezienswaardigheden in Rhône

Voor de pittoreske dorpjes trek ik met mijn auto naar de Ardèche, rijdend door de hellingen ben ik hier op mijn gemak. Voor kunst & cultuur ga ik richting Rhônedal, waar ik opga in het oude leven van de Romeinen tussen de archeologische ontdekkingen in Charlieu. Ook in en rond Lyon is Romeins cultuurgoed. Mijn tip voor de wijnliefhebber is de wijnstreek Beaujolais. Maak hier een rondrit tussen de wijndorpjes zoals Fleuri, Moulin-à-Vent, Beaujeu, Brouilly en Chiroubles.

Culinaire reis door Rhône

Rhône is een gevarieerde vakantiebestemming, de één brengt zijn tijd in de bergen door terwijl de ander aan de rand van een meer tot rust komt. Het verbaasde mij dan ook niet dat de menukaart hier met een uurtje rijden al kan verschillen. Richting de bergen schuif ik aan bij de kaasfondue en geniet ik van raclette, richting de steden gaan ze voor groente, vis en kip. Ook de wijnkaart is een genot, van een dieprode Hermitage en de frisse Beaujolais.

Het weer: veel liefs uit Rhône

 Auvergne-Rhône-Alpes heeft een zeeklimaat. Zeker van juni t/m september is een vakantie in Rhône een fijne keuze, er is een aangename temperatuur en weinig neerslag. In augustus kan de temperatuur oplopen tot een heerlijke 26 graden.

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Geliefd bij de volgende reizigers:

Oudere koppels

Op zoek naar meer inspiratie?
Op zoek naar meer inspiratie?

Op zoek naar meer inspiratie?

Tip van Eliza

Mijn tips en avonturen over Frankrijk kun je op mijn blog lezen.

Covid-19 regelgeving op bestemming

Deze informatie is met zorg samengesteld door Eliza was here op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Eliza was here geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Faciliteiten
Regel
Toevoeging
Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 5 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Bars
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open