Al 20 jaar specialist in kleinschalige vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR

Co2 Compensatie

  1. Home
  2. Organisatie
  3. CO2-Compensatie

Verantwoord op vakantie

Met Eliza was here

Als Eliza was here proberen we continu onze impact op het milieu, klimaat en de lokale bevolking te verbeteren. Daarom compenseren we standaard de verwachte CO-uitstoot van je vakantie. We berekenen de CO2-uitstoot van je reis – van begin tot het einde- en financiëren  projecten die dezelfde hoeveelheid CO2-uitstoot compenseren. Zo doen we iets goeds voor de wereld. De projecten die we financieren zijn door onafhankelijke partijen gecontroleerd en voldoen aan internationaal afgesproken standaarden. Daardoor weten we zeker dat ze net zo veel CO2 compenseren als ze beloven. We zijn er trots op dat we een van de eerste reisorganisaties zijn die standaard de verwachte CO2-uitstoot van je vakantie compenseert


Waarom doet Eliza was here dit?

Telkens als je met vakantie gaat, het vliegtuig neemt, in een hotel overnacht of in een huurauto rijdt, wordt CO2 uitgestoten. Als reisorganisatie willen we onze verantwoordelijkheid nemen en deze CO2-afdruk tot een minimum beperken. Daarom compenseren we de CO2-uitstoot die we niet kunnen terugdringen . We geloven echt dat we impact kunnen hebben door groot te denken en CO2-compensatie standaard aan te bieden bij al onze vakanties en al onze klanten om zo een duurzame verandering in de reisbranche op gang te brengen.

  • Een stapje in de goede richting

Compensatiecertificaten

CO2compensatie is een manier om CO2-uitstoot te verminderen. Dit kan door compensatiecertificaten te kopen. Wanneer je een compensatiecertificaat koopt, betaal je om te zorgen dat een ton aan CO2-uitstoot wordt gereduceerd. Ieder certificaat garandeert dat de CO2-uitstoot met een ton is verminderd. Dit is te bereiken met projecten die de uitstoot over de hele wereld beperken. Bekende voorbeelden zijn wind en zonneparken en de bescherming van regenwouden. Alle projecten zijn gecertificeerd door derde partijen en worden uiterst grondig gecontroleerd.

We berekenen de CO2-uitstoot bij iedere vakantie die onze klanten bij Eliza was here boeken. Hierbij kijken we naar de uitstoot van:

  1. Vluchten naar de bestemming en terug
  2. Accommodaties

Door deze gegevens te combineren, berekenen we de impact van je vakantie. Deze berekeningen maken we volgens internationale standaarden.


Welke projecten ondersteunt Eliza was here?

Eliza was here ondersteunt CO2-reductie door projecten voor hernieuwbare energie in India. Deze projecten beperken de CO2-uitstoot op grote schaal en leveren schone elektriciteit aan duizenden mensen. Bijvoorbeeld windmolenparken in Madhya Pradesh in centraal India en Rajasthan in het noordwesten. Gezamenlijk reduceren deze projecten de CO2-uitstoot met meer dan 350.000 ton per jaar en genereren ze elektriciteit die genoeg is voor 76.000 huishoudens in India. 
 
Alle projecten die Eliza was here ondersteunt, zijn gecertificeerd volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden in de vrijwillige CO2-markt, zoals de Voluntary Carbon Standard. 

Sinds de start in 1997 heeft vrijwillige klimaatactie via compensatie de CO2-uitstoot wereldwijd met ongeveer een miljard ton verminderd. 


Wie is ClimateCare en waarom werkt Eliza was here met hen samen?

Voor Eliza was here is het belangrijk om een internationale, betrouwbare partner te hebben die uitstoot kan compenseren via projecten met strenge certificeringen. ClimateCare voldoet daaraan. Met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van programma's om op grote schaal CO2-uitstoot te verminderen, ontwikkelt ClimateCare programma's met veel impact om armoede te bestrijden, de gezondheid van mensen te verbeteren en het milieu te beschermen. Dat doen ze met hun als handelsmerk vastgelegde Climate+Care-benadering.

Heb je vragen over het duurzaamheidsbeleid van Eliza was here? Stuur dan een e-mail naar: sustainability@sunwebgroup.com.