Costa de Lisboa

Portugal

Vakantie Costa de Lisboa

Als je graag het authentieke Portugal wilt ontdekken, moet je zeker eens de kust van Lissabon bezoeken. Een aangenaam klimaat en de zee altijd binnen handbereik zijn voor mij een goede basis voor een onvergetelijke vakantie. Ook de lokale bevolking weet me hier altijd weer te verassen met hun gastvrijheid. Costa de Lisboa is de ideale streek om het authentieke Portugal te ontdekken, het enige wat je nodig hebt is een open blik en een beetje gezonde nieuwsgierigheid. Dan ontdek je hier het echte Portugal zoals nergens anders!

Meer over Costa de Lisboa

Bezienswaardigheden in Costa de Lisboa

De kust van Lissabon staat garant voor een vakantie vol cultuur, ontspanning, prachtige natuur en heerlijk eten. Aan de Costa de Lisboa vind je langgerekte stranden naast mondaine badplaatsen. Soms tref je er een historische parel, zoals de stad Sintra die met haar monumentale panden, sprookjesachtige paleizen en weelderige tuinen door UNESCO als werelderfgoed wordt beschouwd. Ik hou ook zo van Lissabon, waar je in koffiehuizen en authentieke restaurants altijd weer de prachtige klanken van traditionele fadomuziek hoort. Voor mij is dit het echte Portugal.

Eten en drinken in Costa de Lisboa

De eerste keer dat je in Lissabon bent, zal je misschien nog verbaasd zijn als je een bordje tegenkomt met “wij hebben slakken”. Maar na een paar keer is dit niet meer dan normaal, en misschien heb je ze dan ondertussen zelfs wel geprobeerd. Laat je niet afschrikken door het idee, want dit is een smaakvol tussendoortje! Een goede manier om de lokale keuken te ontdekken is het bezoeken van een markt, bijvoorbeeld Cais do Sodré. Hier vind je verse groenten en glinsterende vissen zoals zeeduivel, octopus en haarstaartvis. Pastel de Nata is een heerlijk zoet gebakje dat je hier ook vaak tegenkomt. Zeker het proberen waard!

Het weer in Costa de Lisboa

Hier heerst een warm klimaat, met temperaturen rond de 30 graden in de zomer en rond de 15 graden in de winter. De zomers zijn droog, maar in de winter kan er wel regen vallen. In de winter is het zeker niet koud, maar voor een strandvakantie is het minder geschikt. Met een gemiddelde temperatuur van 18 graden is het een goed idee om een extra trui in te pakken. In de zomer is de zee temperatuur rond de 20 graden, ideaal voor een verkoelende duik! Door de invloed van de Atlantische oceaan zijn de gemiddelde temperaturen tijdens de zomer aan de kust iets lager dan in het binnenland.

close

De mooiste ontdekkingen in Costa de Lisboa

Ver weg van de massa