Promotion

Agriturismo Toscane

  • Home
  • agriturismo-toscane

Agriturismo Toscane

Ah, Toscane! Kronkelende weggetjes lopen sierlijk over de groene heuvels, langs pittoreske dorpjes en eindeloze wijngaarden. Toscane is werkelijk magisch. Wil je het authentieke Italië ervaren? Vier dan je vakantie in een agriturismo in Toscane en geniet zoals een echte Italiaan.

Wat is een agriturismo in Toscane precies?

Een agriturismo is een boerenbedrijf dat ook kamers of appartementen beschikbaar heeft gesteld voor gasten. Een authentieke boerderijvakantie dus. De eigenaar is daarom vaak zowel boer als gastheer. Overal in Italië vind je agriturismi, zoals in Puglia of op Sardinië en Sicilië. Altijd op een rustige plek in de natuur, ver weg van de massa. Je vindt ze in allerlei verschillende vormen; van gerestaureerde landhuizen tot kleinschalig bed & breakfasts. Leuk weetje; Italianen beschouwen agriturismi als belangrijk cultureel erfgoed. De term is zelfs beschermd. Een agriturismo in Italië moet dan ook in het bezit zijn van een speciale vergunning.

Proef het authentieke Toscane tijdens een boerderijvakantie

Wat een vakantie op een agriturismo zo speciaal maakt is dat je in aanraking komt met het echte boerenleven. Dit betekent dat je ook mag genieten van al het lekkers dat daarbij komt kijken. Zo is de agriturismo waar je verblijft in Toscane bijvoorbeeld producent van wijn, olijfolie of kaas. Proef huisgemaakte gerechten, gemaakt met lokale producten, maak een wandeling over de groene heuvels of woon een wijnproeverij bij die door jouw agriturismo wordt georganiseerd.

Sorteer op:

Je hebt gezocht op

Vertrek

Reisduur

Prijs per persoon

Verblijf

Slaapkamers

Verzorging

Vervoer

Luchthaven

Afstand centrum

Faciliteiten

Wi-Fi

Sterren

Thema's

Specials