Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
  1. Home
  2. Spanje
  3. Alicante
Alicante

Vakantie Alicante

Vakantie Alicante: ontdek de Spaanse regio’s

Alicante, één van de parels van de Costa Blanca, verrast mij iedere keer weer met haar gouden stranden en beschutte baaien. Het geweldige uitzicht vanaf de schitterende kustlijn in het zuidoosten van Spanje betovert iedereen. Proef tijdens een vakantie in Alicante ook van de cultuur, die net weer een ander vleugje Spaans temperament bevat dan elders in het land. De wonderschone natuur in het binnenland liet mijn hart een sprongetje maken. Ik ontdekte hier geweldige plekjes tijdens mijn vakantie in Alicante zoals het Serra Gelada park, bestaande uit ruige kliffen en kleine eilandjes. Ook het wijngebied ‘Vinalopó’ staat op mijn lijstje van favoriete excursies in Alicante. Niet alleen de natuur, maar ook het eten vind ik er geweldig. Voor de lunch bestel ik graag een bord paella of verse sardientjes in één van de schilderachtige vissersplaatsjes.

Kleinschalige hotels in Alicante

Ik reis graag af naar Alicante voor het Spaanse eten en eindig dan ook vaak bij een culinair adresje. Ik geniet dan graag van de Spaanse lekkernijen in een Posada of Finca. Dit zijn authentiek Spaanse eetgelegenheden, ver weg van de massa. Ook leer je het echte Spanje kennen in een gezellige bed & breakfast waar ik in een warm bad terecht komt bij lieve eigenaren. Ik weet ze wel uit te kiezen!

Mijn Spaanse adresjes zijn zeer populair in de zomermaanden en kunnen op tijd vol zitten. Wil je een vakantie naar Alicante boeken? Dan wil jij graag een plekje weg van de massa en is het handig om deze al snel vast te leggen. Zo kun je als eerste op avontuur gaan bij mijn nieuwste ontdekkingen, of speur eens tussen mijn last minutes vakanties naar Alicante. Goed om te weten: een vliegvakantie naar Alicante is bij mij altijd inclusief huurauto en verblijf!

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Bezienswaardigheden op vakantie in Alicante

Hoewel ik soms eindeloos kan genieten van de gastvrijheid van Spaanse eigenaren, vind ik het ook heerlijk om erop uit te trekken. Op fly & drive vakantie  in Alicante zoek ik graag één van de zes natuurparken op. Met de huurauto rijd ik dan naar La Font Roja, waar je eindeloze wandelingen kunt maken. Ook bij Salinas de Santa Pola kom ik graag, hier kun je flamingo’s in hun natuurlijke omgeving spotten. Deze roze vogels blijven bijzonder! Tot slot is één van mijn vakantietips voor Alicante de watervallen en waterbronnen van Algar. Dan besef ik me weer hoe wondermooi de natuur kan zijn.

In juni vieren alle Spanjaarden in Alicante feest, dan vindt Hogueras de San Juan plaats ter ere van Johannes de Doper. Dit kleurrijke spektakel met muziek en vuur leent zijn naam van de letterlijke betekenis van Hogueras, dat betekent namelijk ‘vreugdevuren’. Op dit festival verwelkomen duizenden mensen de zomer en tijdens mijn laatste zonvakantie  in Alicante mocht ik hier toeschouwer van zijn. Ik heb de meest bijzondere praalwagens door de straten zien rijden!

Het weer: warme groeten uit Alicante

In Alicante en aan de Costa Blanca is het weer heerlijk voorspelbaar, ideaal als je een zomerse vakantie aan zee zonder zorgen zoekt. Door het mediterrane klimaat zijn er warme zomers, zachte winters en genoeg zonuren van het begin van mei tot en met oktober in de nazomer. Alicante is omgeven door prachtige heuvels die er ook nog eens voor zorgen dat er het hele jaar door weinig regen valt. Ook qua temperatuur komen er niet echt extremen voor. In de zomer is het hier rond de 30 graden en in de winter rond de 16-20 graden. In de herfst- en kerstvakantie zijn er nog heerlijke temperaturen voor een winterzon  vakantie, maar neem wel een warme trui mee. Als je op zoek bent naar warmere bestemmingen om in de winter naar toe te reizen, kijk dan eens naar de Canarische Eilanden.

Tip van Eliza
Tip van Eliza

Tip van Eliza

Op zoek naar meer inspiratie?

Mijn tips en avonturen over Spanje kun je op mijn blog lezen.