Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Zwembad met palmbomen uitkijkend op een dal en de zee

Bed and Breakfast in Alicante

Een authentiek stukje Spanje

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Bed and Breakfast
  4. Spanje
  5. Alicante

Genieten bij een Bed & Breakfast in Alicante

Op stap in deze mooie regio

Alicante, de toeganspoort tot de Costa Blanca, is al jaren een topfavoriet bij toeristen. Niet moeilijk, met haar ongelofelijke Spaanse charme en unieke stranden. Ik vond er heerlijke, kleinschalige plekjes voor een zalige vakantie! In zo’n Bed and Breakfast in Alicante ontsnap je aan de massa. Tegelijkertijd geniet je van de zon, het strand en de cultuur van Zuidoost-Spanje. De B&B's in Alicante die ik heb uitgekozen om met je te delen zijn vaak rustiek gelegen. Je kunt in alle vrijheid genieten van de rust of juist op pad gaan met de huurauto.

Wat is een B&B?

Een Bed & Breakfast, ook wel een B&B of chambre d’hôte genoemd, is een kleinschalig vakantieadresje waar het onbijt centraal staat. De twee B's staan in het Nederlands voor 'Logies & Ontbijt'. Op vakantie in Alicante, betekent vooral: veel lekker eten. ’s Ochtends krijg je een geweldig ontbijt – soms zou ik zelfs de wekker durven zetten, alleen om sneller te mogen ontbijten. Alicante is ook de streek van de wereldberoemde Spaanse paëlla. Je vindt er verder heerlijke verse vis, sappig zoet fruit en buñuelos, een soort van Spaanse donuts. Hier ligt de nadruk op genieten. Gastronomisch genieten!

Naast het heerlijke ontbijt kan je bij deze Bed and Breakfast in Alicante ook een plons in het zwembad nemen om de verkoeling op te zoeken. Als je de dag doorbrengt in het warme, Spaanse zonnetje is dat altijd een fijne bijkomstigheid vind ik zelf! De eigenaren staan voor je klaar om je van de beste tips voor uitjes te voorzien en kennen de beste restaurants in de omgeving. Wie weet kan je bij een van deze plekjes zelfs ontspannen met een massage!

Kleurrijke chambre d’hôtes in Alicante

Op ontdekkingstocht in deze Spaanse regio kwam ik een aantal adresjes tegen waarvan ik meteen wist dat ik ze aan mijn aanbod moest toevoegen. In de omgeving van Alicante, vlakbij de bruisende steden als Benidorm, Moraira, Xabia en Cap vond ik charmante Bed & Breakfast. En zoals je van mij gewend bent liggen ze allemaal weg van de massa waardoor jij hier heerlijk de rust op kan zoeken. Deze B&B's zijn de perfecte uitvalsbasis om een dagje Murcia of Valencia op te zoeken! Maar het zou mij ook niet verbazen als jij hele dagen hier jouw rust pakt...

Jij kunt hieronder eenvoudig jouw vakantie boeken bij een kleinschalige B&B in Alicante. De eigenaren hebben wel maar beperkte plekjes, dus leg jouw vakantie hier snel vast voordat iemand anders jou voor is. Wil jij eerst advies voordat je de keuze maakt? Neem dan even contact op en dan zoeken we samen naar jouw ideale vakantieadresje!

Ontdek mijn Spaanse B&B weg van de massa

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Overnachten bij Nederlands & Belgische eigenaren in Alicante

Zij gingen het avontuur aan!

Al kijkend naar het televisieprogramma 'Ik Vertrek' vind ik het iedere keer weer dapper hoe mensen het avontuur aan gaan in het buitenland. Maar het verbaast mij ook zeker niet! In al de jaren dat ik op zoek ben naar kleinschalige adresjes kom ik regelmatig eigenaren tegen die mijn in het Nederlands begroeten. Een welkome verrassing vind ik dat altijd! Ook in Alicante kwam ik een aantal avontuurlijke Belgische eigenaren tegen die een B&B zijn begonnen. Zij hebben de koffers gepakt en België verruilt voor het warme Spanje. Zo wordt jij bij Casa Orbeta, Casa Leon en Caballito de Mar in de watten gelegd door eigenaren uit ons buurland.

Maar ook uit eigen land liep ik Nederlandse eigenaar Ger tegen het lijf. Samen met de Spaanse Angel is hij een B&B in Alicante begonnen en heeft hij een herberg omgetoverd tot een klein paradijsje.

Van landelijk tot luxe en rustiek: iedere eigenaar heeft zijn eigen stijl aan de Bed & Breakfast gegeven. Tel daarbij het persoonlijke welkom op en ik weet zeker dat jij graag wilt logeren bij deze Nederlandse en Belgische eigenaren. Inmiddels kennen de eigenaren allemaal deze bestemming op hun duimpje en kunnen jou van de beste tips voorzien tijdens jouw vakantie bij een Bed & Breakfast in Alicante. Zien zij jou hier snel?

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease