Promotion

Agriturismo Italie

  • Home
  • agriturismo-italie

Agriturismo Italië

Met een glas wijn in hand kijk ik om me heen, even helemaal alleen met de eindeloze vergezichten van de groen, glooiende heuvels. In Italië verblijf ik het liefst op een agriturismo; een authentieke boerderij waar ik me even volledig waan in het landelijke leven.

Wat is een Agriturismo precies?

Een agriturismo is een boerenbedrijf dat daarnaast ook kamers of appartementen beschikbaar heeft gesteld voor gasten. Een authentieke boerderijvakantie dus. De eigenaar is daarom vaak zowel boer als gastheer. Overal in Italië vind je agriturismi, zoals in Sardinië, Puglia, Sicilië en Toscane. Altijd op een rustige plek in de natuur, ver van de massa. Je vindt ze in allerlei verschillende vormen; van gerestaureerde landhuizen tot kleinschalige bed en breakfast. Leuk weetje; Italianen beschouwen agriturismi als belangrijk cultureel erfgoed. De term is zelfs beschermd. Een agriturismo in Italië moet dan ook in het bezit zijn van een speciale vergunning.

Culinair genieten tijdens een boerderijvakantie

Omdat je verblijft op een boerderij kun je optimaal genieten van het leven op het platteland. De agriturismi waar ik verbleef waren bijvoorbeeld producenten van wijn, kaas of olijfolie. Eten en drinken speelt op een agriturismo in Italië dan ook een belangrijke rol. De eigenaren hebben dan ook veel verstand van de lokale cuisine en staan graag in de keuken om hun gasten te verrassen met de lekkerste gerechten, gemaakt met producten van eigen land! Ik verlang nu al terug naar de lange diners buiten op het terras.

Agriturismo Toscane

Op vakantie in Toscane

Agriturismo Sicilië

Op vakantie op Sicilië

Agriturismo Puglia

Op vakantie in Puglia

Agriturismo Umbrië

Op vakantie in Umbrië

Agriturismo Sardinië

Op vakantie op Sardinië

Agriturismo Lazio

Op vakantie in Lazio

Sorteer op:

Je hebt gezocht op

Vertrek

Reisduur

Prijs per persoon

Verblijf

Slaapkamers

Verzorging

Vervoer

Luchthaven

Afstand strand

Afstand centrum

Faciliteiten

Wi-Fi

Sterren

Thema's

Specials