Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Vakantie Griekenland Vasteland

Vakantie op het Griekse vasteland

Kijk uit op de Griekse zee

  1. Home
  2. Griekse vasteland

Avonturen op het vasteland van Griekenland

Heerlijk rondrijden in de huurauto

Al mijn vrienden weten dat ik het heerlijk vind om de Griekse eilanden te bezoeken op vakantie. Maar soms vind ik het ook heerlijk om op rondreis te gaan in het Griekse vasteland. Zo heb je het unieke Epirus met Parga als mijn favoriete bestemming. Ook reis ik graag naar het groene Pieria en de schiereilanden Chalkidiki en Peloponnesos. Wist je dat je hier ook schitterende stranden, historische dorpjes en fascinerende natuur kunt vinden?

Toen ik door de met cipressen en olijfbomen begroeide heuvels reed met de huurauto, wist ik meteen dat de een reis door het Griekse vasteland een geweldige keuze was.

Wist je dat...

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease

Ontdek mijn adresjes op het Griekse vasteland

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Unieke plekjes op het Griekse vasteland

Op het Griekse vasteland vind je alle ingrediënten voor een fijne, kleinschalige vakantie. Zo heb ik een aantal unieke adresjes waar je in alle rust kan genieten, met niets en niemand om je heen…Op dit veelzijdige stukje Griekenland is écht voor ieder wat wils.

Avontuur op Chalkidiki

Zeg je mooie baaitjes met een helderblauwe zee, dan zeg ik Chalkidiki. Tijdens mijn laaste reis werd ik verliefd op de goudgele stranden en het gevarieerde landschappen. Zo bezocht ik het strand van Vourvourou, waar ik tussen de Grieken genoot van de zee. En was ik onder de indruk van de natuur bij het Mavrobara Lake in Kassandra.

Proeven van de historie op Peloponnesos

Tijdens een vakantie op de Peloponnesos combineer ik graag meerdere activiteiten, van een dagje strand tot het rondstruinen in pittoreske dorpjes en het verkennen van de Griekse cultuur. Als je net zoals ik van olijven houdt, moet je zeker eens dit plekje op het Griekse vasteland bezoeken. Ik genoot hier van de kalamata olijven uit Peloponesse. Ook de historische wonderen: Olympia, Eidaurus en Sparta moet je echt gezien hebben!

Het charmante Parga op Epirus

De streek waar ik toch iedere keer weer terugkom voor de lekkerste vis die uit de haven komt. Neerstrijken bij een pittoresk restaurantje en mij mengen onder de locals. De obers vertellen bijzondere verhalen over het vangen van de vis. Na een bezoek aan Epirus ben ik altijd weer rijker aan tips om te doen oin de omgeving.