Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Hotel met erg veel planten en bomen

Eco accommodatie

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Eco accommodatie

Duurzaam op vakantie naar een eco hotel

Ik doe niets liever dan op reis gaan, maar vind het ook belangrijk om goed voor het milieu te zorgen. Daarom zoek ik als het even kan eco hotels op. Een huisje dat gemaakt is van duurzame materialen bijvoorbeeld. Heb je weleens een adresje gezien waar zand en beplanting tegen de muren en op het dak zorgen voor koelte in de zomer en warmte in de winter? Gebouwd met liefde voor de natuur én beter voor de wereld. Andere eco villa’s zijn gemaakt van materialen uit de omgeving of hebben een moestuin waarvan je zelf mag oogsten. De eigenaren maken de Mediterranée met hun groene initiatieven en lokale projecten steeds een beetje mooier zodat jij een duurzame vakantie kan vieren. Ga je mee naar een eco resort in bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk?

Kies je favoriete duurzame adresje

Ook als je met vrienden op pad gaat, kun je een duurzaam adresje uitkiezen. Reis bijvoorbeeld naar een agriturismo in Italië. Op deze authentieke boerderijen leef je midden in de natuur en proef je de heerlijkste maaltijden met streekproducten of groenten van eigen land. Ga je met je familie op vakantie, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om dat zo duurzaam mogelijk te doen. In een eco villa bijvoorbeeld. Dollend over de grasvelden en rennend door de bossen in de buurt hebben de kinderen de tijd van hun leven. Ook voor een adults only eco resort of knus boutique hotel in de bergen zijn er duurzame opties. De eigenaren ontvangen je met open armen. 

Ga op ontdekking in de omgeving vanuit de fijnste eco villa’s

Als je naar een duurzaam adresje gaat, weet je dat de eigenaren zorg dragen voor de natuur. Dat geeft nog eens een fijn gevoel! Vanuit je eco resort kan de ontdekkingstocht beginnen. Wandelend over de groene bergen op het Portugese eiland Madeira spot je zeeën van kleurrijke bloemen. De lavavelden en eindeloze zandstranden op Lanzarote geven weer een totaal andere, bijna mythische beleving. Houd je wel van een uitdaging, trek dan de heuvels van Alicante in waar je uren kan hiken en mountainbiken. Omdat de eco hotels vaak op een rustige plek in de natuur liggen, start het avontuur al bij de voordeur. Ben je ook zo benieuwd wat er allemaal te ontdekken valt vanuit je duurzame verblijf? 

 

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease