Portugal

Vakantie Portugal

Hoe kan ik je het beste duidelijk maken wat Portugal voor je kan betekenen? Volgens José, mijn gids in Portugal, gaat het om de rust en de ruimte. Zestig is hij, een man van traditie en principes. Zo’n Portugees die je graag op sleeptouw neemt en trots de pracht en praal van zijn land laat zien. Gastvrij ook, net als z’n kennissen waar je altijd minstens één drankje moet drinken. Het eerste Portuguese woord dat ik leerde was dan ook obrigada, oftewel bedankt. Dit woord gebruik ik vaak om de gastvrije Portugezen te bedanken voor alle heerlijke Portugese wijn, port en bica die ze me hier aanbieden. A sua saúde!

Meer over Portugal

Bezienswaardigheden in Portugal

Als ik aan Portugal denk, denk ik aan middeleeuwse kastelen, betoverende steden en goudgele stranden. De stad Tavira vind ik gewoon heel erg gezellig. Hier is altijd leven! Het liefste zou ik uren langs de rivier lopen, over de bruggen, over de markt, langs de 10 kerken tot waar de Rio Gilao uitmondt in zee. ’s Avonds zit ik het liefst op een klein en gezellig terrasje mensen te kijken. Hoewel je er toch wel wat toeristen ziet lopen, pik je de lokalen er zo uit. En een kleine 'bom dia' terug is dan wel zo vriendelijk.

Eten en drinken in Portugal

Wat van ver komt, is lekker. Het eten in Portugal is hier een perfect voorbeeld van. In iedere regio kun je weer andere lekkere gerechten ontdekken. Langs de kust geniet ik hier van de lekkerste vissoorten zoals bacalhau (kabeljauw). Meer richting het binnenland kies ik vaak voor "cozido à portuguesa," een gerecht met verschillende groenten en vlees, waarbij varkensvlees favoriet is. Daarnaast hou ik van een goede port of drink ik in het noorden van Portugal een “groen wijntje”. Die laatste is niet echt groen trouwens, maar dankt zijn naam aan het gebruik van jonge druiven.

Het weer in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat. Het zuiden van het land is het hele jaar door droog en zonnig met in de zomermaanden wel 10 tot 12 uur zon per dag. Het heerlijke klimaat aan de Algarve zorgt dan ook voor optimaal vakantieplezier. Het weer in Portugal voelt wat koeler aan dan dat van Spanje door de koelere zeewind vanaf de Atlantische Oceaan.

close

Al mijn ontdekkingen in Portugal

Altijd in een bijzondere omgeving

De mooiste ontdekkingen in Portugal

Ver weg van de massa