Promotion

Agriturismo Sicilië

  • Home
  • agriturismo-sicilie

Agriturismo Sicilië

Ah, Sicilië! Het eiland van de bijzondere baaien en azuurblauwe zee, de etna, uitgestrekte wijnvelden en de smaakvolle keuken. Wil je ontsnappen aan de massa en verblijven op een authentiek plekje middenin de natuur? Dan is een agriturismo-vakantie op Sicilië echt iets voor jou.

Wat is een agriturismo op Sicilië precies?

Een agriturismo is een boerenbedrijf die daarnaast ook kamers of appartementen beschikbaar heeft gesteld voor gasten. Je vindt ze in allerlei verschillende vormen; van gerestaureerde landhuizen tot kleinschalige bed & breakfasts. Ook in andere regio’s in Italië vind je agriturismi, zoals in Sardinië, Puglia en Toscane. Leuk weetje; Italianen beschouwen agriturismi als belangrijk cultureel erfgoed. De term is zelfs beschermd. Een agriturismo in Italië moet dan ook in het bezit zijn van een speciale vergunning.

Een boerderijvakantie voor de echte levensgenieter

Sicilië is een smeltkroes van allerlei culturen en dat zag ik het beste terug op mij bord. Ik proefde er couscous met verse vis, risotto met sinaasappel en pistache, pasta met zoetzure aubergine. Italiaanse, Griekse, Arabische en Normandische invloeden vullen elkaar perfect aan. Bij het verblijf op een agriturismo sta je dichtbij het boerenleven en kun je optimaal genieten van alles dat het platteland te bieden heeft. Denk aan huisgemaakte gerechten met verse producten van het land, lange zwoele diners in de buitenlucht, of een gezellige wijnproeverij.

Sorteer op:

Je hebt gezocht op

Vertrek

Reisduur

Prijs per persoon

Verblijf

Slaapkamers

Verzorging

Vervoer

Luchthaven

Afstand strand

Afstand centrum

Faciliteiten

Wi-Fi

Sterren

Thema's

Specials